29 / 03 / 2024

emlak vergisi belediyeye nasıl ödenir

emlak vergisi belediyeye nasıl ödenir

Emlak vergisi, tüm gayrimenkuller için senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Emlak vergisi taksit ödemeleri taşınmazın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Peki, emlak vergisi belediyeye nasıl ödenir? İşte yanıtı..

TC ile emlak vergisi ödeme nasıl yapılır?

1 Mart'ta emlak vergisi ilk taksit dönemi başlıyor. Ödemesini belediyeye gitmeden online olarak gerçekleştirmek isteyenler "TC ile emlak vergisi ödeme nasıl yapılır?" sorusunun yanıtını araştırıyor. İşte merak edilenler...

Nilüfer Belediyesi'nden emlak vergisi ödemelerinde kolaylık! 

Bursa Nilüfer Belediyesi, ilçede yaşayan vatandaşların emlak vergisi borçlarını ödemeleri için kolaylık sağlıyor. Vatandaşlar bu imkanlar sayesinde belediyeye gelmeden ödeme yapabilecek.

Emlak vergisi muafiyeti 2021!

Emlak vergisinden muaf olunması için bazı şartların yerine getirilmesi gerekiyor. Buna göre, vergi ödemelerinde muafiyet için belediyeye dilekçe veriliyor. Peki bu dilekçe nasıl hazırlanıyor? Başvuru şartları nelerdir? İşte emlak vergisi muafiyeti 2021...

Emlak vergisi muafiyet dilekçesi örneği 2021!

Emlak vergisinden muaf olunabilmesi için bazı şartların yerine getirilmesi gerekiyor. Vergi ödemelerinde muafiyet için belediyeye dilekçe verilmesi gerekiyor. Peki emlak vergisi muafiyet dilekçesi nasıl hazırlanıyor? İşte emlak vergisi muafiyet dilekçesi örneği 2021...

Emlak vergisi muafiyet dilekçesi örneği 2020!

Emlak vergisinden muaf olunması için bazı şartlar aranıyor. Vergi ödemelerinde muafiyet için belediyeye dilekçe verilmesi gerekiyor. Peki emlak vergisi muafiyet dilekçesi nasıl hazırlanıyor. İşte emlak vergisi muafiyet dilekçesi örneği 2020....

Emlak vergisi muafiyet 2020!

Emlak vergisinden muaf olunması için bazı şartlar bulunuyor. Vergi ödemelerinde muafiyet için belediyeye dilekçe verilmesi gerekiyor. Peki emlak vergisi muafiyet dilekçesi nasıl hazırlanıyor. İşte emlak vergisi muafiyet 2020.

Emlak vergisi muafiyet dilekçesi örneği 2020!

Emlak vergisinde, bazı istisnai durumlar bulunuyor. Vergi ödemelerinden muaf olunabilmesi için belediyeye dilekçe verilmesi gerekiyor. Peki emlak vergisi muafiyet dilekçesi nasıl hazırlanır? İşte emlak vergisi muafiyet dilekçesi örneği 2020...

Emlak vergisi muafiyet dilekçesi örneği 2019!

Emlak vergisinde, bazı istisnai durumlar yer alıyor. Vergi ödemelerinden muaf olunabilmesi için belediyeye bir dilekçe veriliyor. İşte emlak vergisi muafiyet dilekçesi örneği 2019...

Emlak vergisi için dava açanlara kötü sürpriz!

KHK ile yapılan düzenleme sonrası emlak vergisi için açılan davalar hükümsüz kaldı. Mahkemelerin bir kısmı davalar için düşürülme kararı verirken, davacı tarafın da belediyeye yargılama ücreti ödemesine hükmetti.

E devletten emlak vergisi ödeme!

Emlak vergisi, belediyeye gidilerek ödenebildiği gibi, internet üzerinden e belediye veya e devlet sistemi ile de ödenebiliyor. İşte e devletten emlak vergisi ödeme işlemleri..

Emlak vergisi beyannamesi vermemenin cezası 2017!

Gayrimenkullerin el değiştirmesi halinde yeni mal sahibinin emlak vergisi için belediyeye beyanname vermesi gerekiyor. Peki, beyanname verilmezse ne olur? Emlak vergisi beyannamesi vermemenin cezası 2017 nedir?

Boş yere emlak vergisi ödemeyin!

Geliri olmayan tek mesken sahipleri emlak vergisi ödemelerinden muaf oluyor. Boş yere emlak vergisi ödeyenler iade için belediyeye müracaat edebiliyor..

Emlak vergisi ikinci taksiti 2017!

Her sene belediyeye ödenen vergiler arasında emlak vergisi bulunuyor. Bu vergi iki eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, emlak vergisi ikinci taksiti 2017 ne zaman?

emlak vergisi belediyeye nasıl ödenir Haberi

emlak vergisi belediyeye nasıl ödenir

Emlak vergisi belediyeye nasıl ödenir?

Emlak vergisi, tüm gayrimenkuller için senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Vergi için ödenecek bedel, taşınmaz malın değeri üzerinden hesaplanıyor. Büyükşehir belediyelerinde bu vergi yüzde 100 zamlı olarak uygulanıyor.


Konutların vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak hesaplanıyor. İşyeri, dükkan emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.


Arsa ve arazilerde ise vergi oranları şu şekilde; Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 6, büyükşehirde olmayan bir arsanın vergi oranı binde 3 oranı ile vergi hesabı yapılıyor.


Emlak vergisi taksit ödemeleri taşınmazın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Peki, emlak vergisi belediyeye nasıl ödenir?


Emlak...