27 / 04 / 2024

emlak vergisi borcunun ödenmemesi

emlak vergisi borcunun ödenmemesi

Türkiye sınırları içinde bulunan binalar ve araziler 1319 sayılı Kanun hükümlerine göre vergiye tabi tutuluyor. Peki, bir vergi mükellefi olarak "Emlak vergisini ödemezsem ne olur?" diyorsanız işte yanıtı..

Emlak vergisi borcu sorgulama nasıl yapılır?

Tapu alım satım işlemine konu olan gayrimenkulün emlak vergisi borcunun olmaması gerekiyor. Peki, emlak vergisi borcu sorgulama nasıl yapılır?

Emlak vergisi ceza affı 2021!

Emlak vergisi borcunun belirlenen tarihlerde ödenmemesi halinde mükellefler vergi cezası ile karşılaşıyor. Peki emlak vergisi cezası 2021 ne kadar? Emlak vergisi ceza affı var mı? İşte emlak vergisi ceza affı 2021...

Emlak vergisi ceza indirim dilekçesi 2021!

Emlak vergisi borcunun belirlenen tarihlerde ödenmemesi halinde mükellefler vergi cezası ile karşılaşıyor. Peki emlak vergisi cezası 2021 ne kadar? Emlak vergisi ceza indirim dilekçesi 2021 nasıl hazırlanır? İşte tüm merak edilenler...

Emlak vergisi cezası 2021!

Emlak vergisi borcunun belirlenen tarihlerde ödenmemesi durumunda mükellefler vergi cezası ile karşılaşıyor. Peki emlak vergisi cezası 2021 ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Arazi emlak vergisi 2020!

Arazi sahiplerinin her yıl ödemeleri gereken vergi borcunun başında emlak vergi geliyor. Peki, 2020'de arazisi olanlar ne kadar vergi ödeyecek? Arazi emlak vergisi 2020 oranları ne kadar?

Arazi emlak vergisi 2019!

Arazi sahiplerinin her sene ödemeleri gereken vergi borcunun başında emlak vergi geliyor. Peki, 2019'da arazisi olanlar ne kadar vergi ödeyecek? Arazi emlak vergisi 2019 oranları ne kadar?

İşyeri emlak vergisi 2. taksiti 2017!

İşyeri için, ister kullanılmasın, ister kirada olsun, her koşulda emlak vergisi borcunun ödenmesi gerekiyor. Vergi iki taksitte ödenebiliyor. Peki, işyeri emlak vergisi 2. taksiti 2017 ne zaman?

Emlak vergisi son ödeme 2017!

2017 yılı emlak vergisi ödeme dönemi 1 Mart'ta başladı. Mükellefler 3 aylık süre içerisinde ilk taksitlerini veya vergi borcunun tamamını ödeyebiliyor. Peki, emlak vergisi son ödeme 2017 tarihi ne zaman?

Emlak vergisi takvimi 2017!

Emlak Vergisi Takvimi 2017'ye göre vergi ödemeleri 1 Mart'ta başlıyor. Mükellefler isterse ilk taksit döneminde borcunun tamamını ödeyebiliyor..

Emlak vergisi 2016 zammı ne kadar?

2016 yılı emlak vergisi ödemeleri Mart ayı ile başlıyor. 31 Mayıs'a kadar devam edecek emlak vergisi 1. taksit döneminde isteyenler vergi borcunun tamamını da ödeyebilecek. Peki, emlak vergisi 2016 zammı ne kadar?

Emlak vergisi gecikme zammı hesaplama 2015!

Emlak vergisi mükellefleri 30 Kasım 2015 tarihine kadar vergi borcunun ikinci taksit ödemelerini yapabiliyor. Ödemenin geç yapılması halinde zam alınıyor. İşte emlak vergisi gecikme zammı hesaplama 2015 örneği..

Emlak vergisi Aralık ayında ödenir mi?

Emlak vergisi mükellefleri, borcunun ilk taksitini Mart ayından Mayıs ayının sonuna kadar ödeyebiliyor. İkinci taksit ödemeleri ise Kasım ayı içerisinde yapılıyor. Peki, emlak vergisi Aralık ayında ödenir mi?

Torba yasa emlak vergisi affı 2014!

Vergi yapılandırmaları ile vergi borcunun ikişer aylık dönemler halinde en fazla on sekiz eşit taksitte ödenmesi gerekiyor. Taksitler kredi kartıyla da ödenebiliyor. İşte torba yasa emlak vergisi affı 2014..

emlak vergisi borcunun ödenmemesi Haberi

emlak vergisi borcunun ödenmemesi

Emlak vergisini ödemezsem ne olur?

Türkiye sınırları içinde bulunan binalar ve araziler 1319 sayılı Kanun hükümlerine göre vergiye tabi tutuluyor. Emlak vergisi, her sene ödeniyor.


Bina veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenlerdir. Bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükelleftirler. Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumludurlar.


Emlak vergisi için ödenecek bedel taşınmazın kayıtlı değeri üzerinden emlak vergisi oranlarının hesaplanması ile bulunuyor. Büyükşehir belediyelerinde emlak vergisi yüzde 100 zamlı olarak uygulanıyor.


Emlak vergisi ödemesi senede iki eşit taksit halinde veriliyor. İlk taksitler; Mart, Nisan ve Mayıs aylarında; İkinci taksitler ise Kasım ayın içerisinde veriliyor. Ödemeler ilçe belediyelerine gidilerek ya da internet üzerinden yapılabiliyor.


Peki, bir vergi mükellefi olarak...