24 / 04 / 2024

emlak vergisi geç ödeme cezası

emlak vergisi geç ödeme cezası

Verginin senede iki eşit taksit halinde ödenmesi gerekiyor. Emlak vergisi ödeme dönemleri içerisinde ödeme yapılmaması halinde vergi cezası kesiliyor. Peki, emlak vergisi geç ödenirse ne kadar ceza kesilir?

Emlak vergisi geç ödeme cezası!

1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içerisinde yer alan gayrimenkul sahipleri, emlak vergisi mükellefi oluyor. Peki, emlak vergisi geç ödenirse ne olur? İşte emlak vergisi geç ödeme cezası...

Emlak vergisi süresinde ödenmezse ne yapılmalıdır?

Emlak vergisi, taşınmaz mal varlığından alınan vergi türü olarak tanımlanıyor. Emlak vergisi süreklilik taşıyor. Peki, emlak vergisi süresinde ödenmezse ne yapılmalıdır?

Emlak vergisinin geç ödenmesi!

Arsa, arazi, mesken ve işyerleri için ödenmesi gereken emlak vergisinin mükellefi taşınmaz malın sahibi oluyor. Peki, emlak vergisi ödenmezse ne olur? Emlak vergisinin geç ödenmesi halinde ne kadar ceza kesilir?

Emlak vergisinden kimler muaf? Emlak vergisi muafiyet şartları nedir?

Büyüklüğü brüt 200 metrekareyi geçmeyen konutlar için belirli koşulların sağlanması halinde vergi muafiyeti söz konusu oluyor. Peki, Emlak vergisinden kimler muaf? Emlak vergisi muafiyet şartları nedir? İşte tüm detaylar...

Ev sahiplerinin emlak vergisi şaşkınlığı!

2022-2025 yılı arasında geçerli olacak emlak vergisi değerleri belli oldu.  Ev sahipleri ise yapılan zam nedeniyle yeni vergi oranlarına tepkili.

Emlak vergisi için son iki hafta!

Emlak vergisi için ilk taksit ödemeleri 31 Mayıs tarihinde sona eriyor. Geçen sene ev alanlar bu yıl ödeme yaparken, bu yıl ev alanlar ise seneye ödeme yapacak.

Emlak vergisi online olarak nasıl ödenir? 

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiren emlak vergisi ödemeleri geçtiğimiz günlerde başladı. Koronavirüs salgını döneminde belediyelerden ödeme yapmak istemeyen vatandaşlar emlak vergisinde online ödeme adımlarını araştırıyor. 

Bitlis Adilcevaz Belediyesi'nden emlak vergisi açıklaması!

Bitlis'in Adilcevaz Belediyesi'nde işçiler maaş şoku yaşadı. KHK ile kadroya geçen 85 işçi, aylardır maaş alamıyor. Başkan Necati Gürsoy ise, "Pandemi nedeniyle su faturası olsun emlak vergisi olsun, toplayamadık." dedi.

İnternetten emlak vergisi nasıl ödenir 2021?

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren emlak vergisi ödemeleri geçtiğimiz hafta başlamıştı. Kasım ayında sona erecek ikinci taksit ödemeleri de internetten ödenebiliyor. Peki internetten emlak vergisi nasıl ödenir 2021? İşte tüm merak edilenler...

Ev sahipleri dikkat! Emlak vergisi muafiyeti hangi şartlarda geçerli?

Konut sahiplerinin emlak vergisi dönemi ay başında başlıyor. Emlak vergisinde ilk taksitler 1 Mart ile 31 Mayıs tarihleri arasında bankalara ödenecek. Ancak bazı koşullara sahip vatandaşlar bu vergiden muaf tutuluyor. Peki emlak vergisinde muafiyet şartları neler? İşte detaylar...

Kirada olan konut için emlak vergisi ödenir mi?

Emlak vergisi ödeyeceklerin çeşitli yasal hakları bulunuyor. Emlak Vergisi Kanunu’na göre; brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek konutu olan bazı kişiler vergiden muaf. Peki emlak vergisini kimler ödemez? Kirada olan konut için emlak vergisi ödenir mi? İşte emlak vergisi muafiyet şartları...

6 soruda 2020 emlak vergisi muafiyeti!

Emekliler, ev hanımları, geliri olmayanlar ve engelliler belli şartlarda emlak vergisinden muaflar. Torba yasada ise geçmiş borçlara yapılandırma fırsatı sunuldu. Peki kimler emlak vergisinden muaf? İşte 6 soruda 2020 emlak vergisi muafiyeti...

Gayrimenkul sahipleri dikkat! İşte emlak vergisi muafiyetleri!

Emlak Vergisi’nden muaf olunan bazı durumlar bulunuyor. Ev hanımları, hiç geliri olmayanlar, emekli maaşıyla geçinenler, engelliler, gazi ve şehitlerin dul ve yetimleri tek eve sahipse bu vergiden muaf tutuluyor. Ödeyenler ise geri alabiliyor.

Emlak vergisi avantajından kimler yararlanabilir?

Emekliler, ev hanımları, işsizler ve engelliler, brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek konutları için emlak vergisi avantajından yararlanabiliyor. Ayrıca tek konuta hisse ile sahip olunması durumunda da avantajdan yararlanılabiliyor.

Sıfır oranlı emlak vergisi arsalarda da geçerli mi?

Sıfır oranlı emlak vergisi bazı durumlarda emekliler için önemli bir tasarruf sağlıyor. Peki sıfır oranlı emlak vergisi sadece evlerde mi geçerli? Arsa sahipleri sıfır oranlı emlak vergisinden yararlanabilir mi?

2020 emlak vergisi ödemelerinden kimler muaf?

2020 emlak vergisi ilk taksit ödemelerinin son günü yaklaşıyor. Emlak vergisi ödeyeceklerin çeşitli yasal hakları bulunuyor. Emlak Vergisi Kanunu’na göre; brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek konutu olan bazı kişiler vergiden muaf. Peki emlak vergisini kimler ödemez? Muafiyet şartları nelerdir?

emlak vergisi geç ödeme cezası Haberi

emlak vergisi geç ödeme cezası

Emlak vergisi geç ödenirse ne kadar ceza kesilir?

1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içinde bulunan binalar ile tüm arsa ve araziler emlak vergisine tabi tutuluyor. Bina veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenlerdir. 


Bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükelleftirler. Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumludurlar.


Bina ve arazi vergisi mükellefiyeti; 

a) 33 üncü maddenin (1) ilâ (7) numaralı fıkralarında yazılı vergi değerini tadil eden sebeplerin doğması halinde bu değişikliklerin vuku bulduğu, aynı maddenin (8) numaralı fıkrasında yazılı halde ise bu duruma bağlı olarak takdir işleminin yapıldığı tarihi,

b) Dört yılda bir yapılan takdir işlemlerinde takdir işleminin yapıldığı tarihi,

c) Muafiyetin sukut ettiği tarihi,

Takip eden bütçe yılından...