29 / 03 / 2024

emlak vergisi kira gelirinden düşülür mü

emlak vergisi kira gelirinden düşülür mü

2014 yılında elde edilen kira gelirinin sınırı aşması halinde ise, beyanname sürecinde kimi giderler indirilerek vergi için ödenecek bedel düşürülebiliyor. Peki, emlak vergisi kira gelirinden düşülür mü?

2020 emlak vergisi ödemeleri ertelendi mi?

Koronavirüs sebebiyle alınan tedbirlerin açıklandığı Torba Yasa maddelerinden biri de işyeri sahipleri kira alamayacağı oldu. Ev ve iş yerleri sahipleri her yıl düzenli olarak emlak vergisi ödüyor. Şimdi kira ile geçinen vatandaşlar ise emlak vergisinin ertelenip ertelenmediğini araştırıyor...

Emlak vergisi ödemeleri ertelenecek mi?

Meclis tarafından kabul edilen Torba Yasa ile koronavirüs tedbirleri kapsamında iş yeri kiralarını ödemeyenler tahliye edilemeyecek ve kira sözleşmeleri feshedilemeyecek. Kira ile geçinen vatandaşlar ise "Nisan'da emlak vergisi ödemesi yapılacak mı?" sorusunun cevabını merak etmeye başladı…

Emlak vergisi ödemeleri için son günler!

Kira geliri olan vergi mükellefler için emlak vergisi 2'nci taksit ödeme dönemi 10 gün sonra sona eriyor.

Emlak vergisi ödemeleri için son gün!

Kira geliri olan vergi mükellefler için emlak vergisi ilk taksit ödemeleri bugün sona eriyor. Tüm gayrimenkul sahiplerinin acele etmesi gerekiyor.

Emlak vergisi ödemeleri için son 3 gün!

Kira geliri olan vergi mükellefler için emlak vergisi ödemeleri 3 gün sonra sona eriyor. Tüm mükelleflerin acele etmesi gerekiyor.

Emlak vergisi ödemeleri için son 2 hafta!

Kira geliri olan vergi mükellefler için emlak vergisi ödemeleri başladı. Konut, arsa, arazi ve bina gibi taşınmaza sahip olan tüm mükelleflerin 2 hafta içerisinde emlak vergilerini ödemeleri gerekiyor.

Emlak vergisi kira vergisinden düşürülebilir mi?

Habertürk Gazetesi'nin köşe yazarlarından Rahim Ak bugünkü yazısında emlak vergisinin kira vergisinden düşürülebileceğinden bahsetti. İşte Rahim Ak'ın o yazısı...

Emlak vergisi kira gelirinden düşülür mü?

2014 yılında elde edilen kira gelirinin sınırı aşması halinde ise, beyanname sürecinde kimi giderler indirilerek vergi için ödenecek bedel düşürülebiliyor. Peki, emlak vergisi kira gelirinden düşülür mü?

Emlak vergisi kira gelir vergisinden düşülür mü?

Kira gelir vergisinde gerçek gider yöntemi seçilerek bazı giderlerin vergi ödeme hesabından düşülmesi sağlanabiliyor. Buna göre, gerçek gider yönteminin seçilmesi indirilecek giderler nelerdir? Emlak vergisi kira gelir vergisinden düşülür mü?

2014'te artan emlak vergileri kira beyanlarını uçuracak!

2014 yılında değişen emlak vergilerine göre bazı il ve ilçelerde artışlar yüzde 300’leri aştı. Gayrimenkulünü kiraya verenler, o gayrimenkulün emlak vergisi değerinin yüzde 5’inin altında kira beyan edemiyor...

Emlak vergisi oranları!

Emlak vergisi için devlete ödenmesi gereken vergi bedelleri emlak vergisi oranları üzerinden hesaplanıp belirleniyor. Peki emlak vergisi oranları neye göre değişiklik gösterir merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi mükellefi kimdir?

Emlak vergisi ödemekle yükümlü emlak vergisi mükellifi kimdir? Emlak vergisi Kanunu'ndaki maddelerde mükelleflik durumu ne şekilde ve hangi ölçütlerde yer alıyor? sorularının cevaplarını haberimizin içinde bulabilirsiniz...

Emlak vergisi neye göre hesaplanır?

Emlak vergisinden muaf değilseniz emlak vergisini ödemekle yükümlü olursunuz. Peki ödeyeceğiniz emlak vergisi neye göre hesaplanır? Hesaplamada hangi değerler dikkate alınır? sorularının cevabını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

emlak vergisi kira gelirinden düşülür mü Haberi

emlak vergisi kira gelirinden düşülür mü

Emlak vergisi kira gelirinden düşülür mü?

Kira gelir vergisi, 2014 yılında taşınmaz mal kiralamalarından elde edilen kira gelirleri için ödeniyor. Vergiden, istisna bedelinden yüksek kira gelir elde edenler mükellef oluyor.


Vergi Mart ve Temmuz ayları olmak üzere 2 eşit taksit halinde ödeniyor. Öncelikle 25 Mart'a kadar beyanname verilmesi gerekiyor.


2015 yılında ödenecek kira gelir vergisi için istisna sınırı 3.300 TL olarak belirlendi. Bu bedelin altında gelir elde edenler vergi ödemelerinden muaf tutuluyor.


Elde edilen gelirin sınırı aşması halinde ise, beyanname sürecinde kimi giderler indirilerek vergi için ödenecek bedel düşürülebiliyor. Peki, emlak vergisi kira gelirinden düşülür mü?


Kira gelirinin vergilendirilmesinde, elde edilen gelirin safi tutarı iki farklı şekilde tespit edilebilmektedir: Götürü Gider Yöntemi (Hakları kiraya verenler hariç), Gerçek Gider Yöntemi.


Gerçek gider yönteminin seçilmesi indirilecek giderler:

1-...