19 / 04 / 2024

emlak vergisi kiracıya mı ait

emlak vergisi kiracıya mı ait

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince ödenmesi gereken emlak vergisinden taşınmaz malda kiracı olması durumunda mal sahibi mi yoksa kiracı mı sorumlu olur? Emlak vergisi kiracıya mı ait?

EYT'den emekli olanlara emlak vergisi muafiyeti müjdesi!

Emeklilere 200 metrekareden küçük tek bir ev için emlak vergisi muafiyeti uygulanıyor. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi kapsamında emekli olanlar bu muafiyetten nasıl yararlanacak?

Mirasçıya kalan ev için emlak vergisi ödemek zorunda mı?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahiplerinin belirli dönemlerde ödemesi gereken bir vergi türüdür. Bu verginin mirasçılara kaldığında ödenip ödenmeme durumu merak ediliyor. Peki mirasçılar bu vergi türünü ödemek zorunda mı? İşte ev için emlak vergisinin miras durumunda ödenme durumu...

Deprem bölgesinde bu yıl emlak vergisi alınacak mı?

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremde evleri yıkılan ya da ağır hasar alan hak sahipleri emlak vergisi alınıp alınmayacağını sorguluyor. Peki, Deprem bölgesinde bu yıl emlak vergisi alınacak mı? İşte detaylar...

İnternetten emlak vergisi ödeyenlere 'güvenlik' uyarısı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın valiliklere emlak vergisi sorgulamalarında yaşanan dolandırıcılıkları kapsayan bir genelde gönderdi.

Milyonlarca emlak vergisi mükellefini ilgilendiriyor!

30 Nisan 2021'den (bu tarih dâhil) önce verilmesi gerektiği durumda, emlak vergisi bildirimini yapmayan ya da bildirim yaptığı durumda vergisi eksik tahakkuk eden mükelleflerden hangi şartlarda emlak vergileri kapsamındaki gecikme faizi, gecikme zammı ve vergi cezaları alınmayacak? İşte detaylar...

Evini kiraya verip eşiyle yaşayanlar emlak vergisi öder mi? 

Sözcü Gazetesi köşe yazarı olan Sezgin Özcan bugünkü yazısında, evini kiraya verip eşiyle beraber yaşayan vatandaşların emlak vergisi ödeyip ödemediği sorusunu kaleme aldı.

Nilüfer Belediyesi'nden emlak vergisi ödemelerinde kolaylık! 

Bursa Nilüfer Belediyesi, ilçede yaşayan vatandaşların emlak vergisi borçlarını ödemeleri için kolaylık sağlıyor. Vatandaşlar bu imkanlar sayesinde belediyeye gelmeden ödeme yapabilecek.

Bitlis Adilcevaz Belediyesi'nden emlak vergisi açıklaması!

Bitlis'in Adilcevaz Belediyesi'nde işçiler maaş şoku yaşadı. KHK ile kadroya geçen 85 işçi, aylardır maaş alamıyor. Başkan Necati Gürsoy ise, "Pandemi nedeniyle su faturası olsun emlak vergisi olsun, toplayamadık." dedi.

Emlak vergisi zammı yargıya taşınıyor!

Emlakçılar, yüzde 30 oranında zamlanan emlak vergisi nedeniyle konuyu yargıya taşımaya hazırlanıyor. Kıbrıs Postası’na konuşan Emlakçılar Birliği Başkanı Hasan Sungur, “Bu keyfi bir uygulama. Yasaya da aykırı. Ara emri için başvuracağız” diye konuştu.

Emlak vergisi ödemeleri ne zaman sona erecek?

Her yıl iki eşit taksit şeklinde ödenen emlak vergisi ödemesi anlaşmalı bankalar üzerinden alınıyor. Peki konut ya da iş yeri sahibi olanların ödemekle yükümlü olduğu emlak vergisi ödemeleri ne zaman sona erecek?

Ukrayna'da emlak vergisi ödeme sistemi değişecek!

Ukrayna'da yapılan yeni düzenleme ile emlak vergisi artık konut metrekare alanı dikkate alınarak değil, konut değeri dikkate alınarak alınacak. Bununla beraber şehir merkezinde yaşayanlar daha fazla emlak vergisi ödeyecek.

Emlak vergisi ödemeleri başladı!

Türkiye sınırlarında yaşayan kişiler için emlak vergisi ödemeleri bugün itibariyle başlıyor. Vergi ödemeleri Kasım ayı boyunca süren bu tarihleri kaçıran vergi mükelleflerine ise para cezası kesilecek.

Emlak vergisi ödemeleri yarın başlıyor!

Türkiye sınırlarında yaşayan kişiler için emlak vergisi ödemeleri yarın başlıyor. Vergi ödemeleri Kasım ayı boyunca devam eden Bu tarihleri kaçıran vergi mükelleflerine ise para cezası kesilecek.

emlak vergisi kiracıya mı ait Haberi

emlak vergisi kiracıya mı ait

Emlak vergisi kiracıya mı ait?

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Taşınmaz malda kiracı olması durumunda vergiden mal sahibi mi yoksa kiracı mı sorumlu olur? Emlak vergisi kiracıya mı ait?


Kanunen Emlak Vergisini, taşınmaz malın maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa taşınmaza malik gibi tasarruf edenler ödüyor. Buna göre taşınmaz malda kiracı olması, emlak vergisi mükellefi olması gerektiği anlamına gelmiyor.

Bir taşınmaz mala paylı mülkiyet halinde malik olanlar, hisseleri oranında mükelleftirler. Elbirliği mülkiyette malikler vergiden müteselsilen sorumlu olurlar. 


Bina vergisi mükellefiyeti;

a) 33 üncü maddenin (1) ilâ (7) numaralı fıkralarında yazılı vergi değerini tadil eden sebeplerin doğması halinde bu değişikliklerin vuku bulduğu, aynı maddenin (8) numaralı fıkrasında yazılı halde...