25 / 04 / 2024

Emlak vergisi muaflarının bildiri dilekçesi

Emlak vergisi muaflarının bildiri dilekçesi

200 bin metrekareden daha büyük olmamak kaydıyla tek meskeni olan emekli, dul ve yetimler emlak vergisi muafiyetliğinden yararlanmaktadır. Emlak vergisi muaflarının bildiri dilekçesi haberimizde yer alıyor..

Emlak vergisi oranları ne kadar? Hangi değer üzerinden emlak vergisi ödenir?

2023 yılında emlak vergisi, gayrimenkulün belirli bir değer üzerinden ödenmektedir. Gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren bu haber, emlak vergisinin ne kadar ödeneceğini içeriyor. Bu yıl emlak vergisi ne kadar ödenecek, taksitle ödenecek gibi soruların yanıtları merak ediliyor.

Deprem bölgesinde bu yıl emlak vergisi alınacak mı?

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremde evleri yıkılan ya da ağır hasar alan hak sahipleri emlak vergisi alınıp alınmayacağını sorguluyor. Peki, Deprem bölgesinde bu yıl emlak vergisi alınacak mı? İşte detaylar...

Belediyelerden emlak vergisi atağı!

Sözcü Gazetesi köşe yazarlarından Rahmi Turan bugünkü köşe yazısında belediyelerin emlak vergisi politikalarını kaleme aldı.

Kemal Kılıçdaroğlu: Emlak vergisi payının düşük bir miktarı muhtarlara verilebilir!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada, "Emlak vergisi payının düşük bir miktarı muhtarlara verilebilir" dedi.

2020 emlak vergisi ne kadar?

Emlak vergisi 2. taksit dönemi yaklaşırken çok sayıda vatandaş emlak vergisi hesaplamasını araştırıyor. Peki 2020 emlak vergisi ne kadar? İşte bu merak edilenler...

Bu yıl ev alanlar emlak vergisi beyanını ne zaman verecek?

2018 yılı içinde ev satın alanlar ilk emlak vergisi borcunu 2019'da ödeyecek. Peki, bu yıl ev alanlar emlak vergisi beyanını ne zaman verecek?

Emlak Vergisi Kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi verildi!

Tahsil edilen emlak vergisi tutarının yüzde onunun, tahsilatın yapıldığı mahalle muhtarlığına ödenek olarak aktarılmasını amaçlayan Emlak Vergisi Kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi verildi..

Emlak vergisi sınırı 2017!

TBMM'ye sunulan Torba Yasa kapsamında emlak vergisine sınırlama getiriliyor. İşte emlak vergisi sınırı 2017..

Emlak vergisi oranları! 2017 hesaplama örneği!

Emlak vergisi mükellefleri, taşınmazları için emlak vergisi oranlarını hesaplayarak ödeyecekleri bedeli öğrenebiliyor. İşte emlak vergisi oranları ve 2017 hesaplama örneği..

Tapu harçları ve emlak vergisi düşürülmeli!

Gayrimenkul Uzmanı Köksal Ünal, bir defalık “değer artışı affı ile gayrimenkullerin gerçek değerine getirilmesi koşuluyla tapu harçları ve emlak vergisi oranlarının düşürülmesini önerdi.

Tasarrufu kısıtlanan gayrimenkullerin emlak vergisi nasıl olur?

Çorum Haber Gazetesi'nin yazarlarından Erdal Sönmez bugünkü yazısında tasarrufu kısıtlanan gayrimenkullerde emlak vergisi uygulamasının nasıl yapıldığını anlattı. İşte Erdal Sönmez'in o yazısı..

Emlak vergisi son ödeme günü 2016!

Tüm gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren emlak vergisi için ödeme dönemi devam ediyor. Ödemeler için mükellefler bağlı olunan ilçe belediyesine gidebiliyor. Peki, emlak vergisi son ödeme günü 2016 ne zaman?

Emlak vergisi ödemeleri bugün başlıyor!

Gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren emlak vergisi ödemeleri bugün başlıyor. Mükellefler vergi borçlarının ilk taksitini 1 Mart 2016 tarihinden itibaren 31 Mayıs 2016 tarihine kadar ödeyebilecek..

Emlak vergisi muaflarının bildiri dilekçesi Haberi

Emlak vergisi muaflarının bildiri dilekçesi

200 bin metrekareden daha büyük olmamak şartıyla tek meskene sahip ve bu meskeni de sadece oturma amaçlı kullanan emekli, dul ve yetimler emlak vergisi kanunu'nunda da açıkça belirtildiği üzere emlak vergisinden muaftırlar. Sıfır oranlı emlak vergisi avatajına sahip bu kişiler taşınmazlarının bağlı olduğu belediyelere durumlarını bildiren bir belge ve bir dilekçeyle muafiyetlerini işleme koydurabilirler.


Emlak vergisi muaflarnın bildiri dilekçesi!


Tarih: ......./....../......



…………………BELEDİYE BAŞKANLIĞINA


Emlak Vergisi Kanunu’nun mükerrer 8 inci maddesi uyarınca aşağıda vasıfları açıklanan meskenime indirimli vergi nispeti uygulanmasını talep ediyorum.


- Gelirim münhasıran aşağıda belirtilen sosyal güvenlik kurumundan aldığım aylıktan ibarettir.


- Türkiye sınırları içinde hisseli veya tam mülkiyet kapsamında tek meskenim dışında meskenim bulunmamaktadır.


- Bu meskenimde muayyen zamanlarda dinlenme amacıyla değil, daimi olarak oturmaktayım. Bilgilerini ve gereğini arz ederim.



ADRESİM: MÜKELLEF

Adı ve Soyadı

(İmza)



GAYRIMENKULÜN


Emlak...