24 / 04 / 2024

emlak vergisi ödeyenler kimlerdir

emlak vergisi ödeyenler kimlerdir

1319 sayılı kanun gereğince her sene, senede iki taksit halinde ödenebilen emlak vergisi mesken, işyeri, arsa ve araziler için veriliyor. Peki, emlak vergisini kim öder? İşte emlak vergisi ödeyenler..

Gayrimenkul sahipleri dikkat! İşte emlak vergisi muafiyetleri!

Emlak Vergisi’nden muaf olunan bazı durumlar bulunuyor. Ev hanımları, hiç geliri olmayanlar, emekli maaşıyla geçinenler, engelliler, gazi ve şehitlerin dul ve yetimleri tek eve sahipse bu vergiden muaf tutuluyor. Ödeyenler ise geri alabiliyor.

Emlak Vergisi ödeyenler dikkat!

Yasalar belli şartlarda ekonomik açıdan zorda olanları vergi anlamında da koruyor. Emlak Vergisi de bu kapsamda yer alıyor. Hatta bu muafiyeti bilmeden ödeme yapanlar geçmişe dönük 5 senelik talepte bulunabiliyor.

Boş yere emlak vergisi ödemeyin!

Geliri olmayan tek mesken sahipleri emlak vergisi ödemelerinden muaf oluyor. Boş yere emlak vergisi ödeyenler iade için belediyeye müracaat edebiliyor..

2016'da emlak vergisi ödeyenler kimler?

1 Mart 2016 tarihi itibariyle başlayan gayrimenkul vergilerinin başında emlak vergisi bulunuyor. Bu verginin ilk taksit ödemeleri 31 Mayıs'a kadar devam ediyor. Peki, 2016'da emlak vergisi ödeyenler kimler?

İşte emlak vergisi ödeyenler!

1319 sayılı kanun gereğince her sene, senede iki taksit halinde ödenebilen emlak vergisi mesken, işyeri, arsa ve araziler için veriliyor. Peki, emlak vergisini kim öder? İşte emlak vergisi ödeyenler..

Emlak vergisi iadesi 2015!

Emlak vergisinde meskenler için sıfır oranlı emlak vergisi uygulaması bulunuyor. Vergi koşullarını taşıyan ancak buna rağmen vergi ödeyenler, emlak vergisinin iadesini isteyebiliyor. İşte emlak vergisi iadesi 2015....

Emlak vergisi taksitli ödenir mi?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahiplerinin her yıl devlete ödemekle yükümlü oldukları bir vergidir. Emlak vergisi taksitli ödenir mi? Kaç taksitte ödenir? sorularının cevabı haberimizin içinde yer alıyor.

Emlak vergisi muaflarının bildiri dilekçesi!

200 bin metrekareden daha büyük olmamak kaydıyla tek meskeni olan emekli, dul ve yetimler emlak vergisi muafiyetliğinden yararlanmaktadır. Emlak vergisi muaflarının bildiri dilekçesi haberimizde yer alıyor..

Ödenen emlak vergisi nasıl geri alınır?

Sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarına uyanlar yada sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarını bilmeyip te vergilerini ödeyenler ödemiş oldukları vergileri nasıl geri alabilirler? sorusunun cevabı haberimizin içinde yer alıyor..

Emlak vergisi cezası nedir?

Emlak vergisinden muaf olmayıp vergisini zamanında ödemeyen mükelleflere emlak vergisi cezası uygulanıyor. Peki emlak vergisi cezası nedir? Emlak cezası için bir indirim var mıdır? sorularının cevapları haberimizde..

Emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisinden muaf olmayanların ilgili belediyelere ödemesi gereken emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi ödeme seçenekleri nedir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız detaylı olarak haberimizin içinde bulabilirsiniz..

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi!

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi nasıl yapılır? Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesinde dikkat edilecek hususlar nelerdir, beyanname formunu nasıl doldurmalıyım? gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi oranları!

Emlak vergisi için devlete ödenmesi gereken vergi bedelleri emlak vergisi oranları üzerinden hesaplanıp belirleniyor. Peki emlak vergisi oranları neye göre değişiklik gösterir merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

emlak vergisi ödeyenler kimlerdir Haberi

emlak vergisi ödeyenler kimlerdir

İşte emlak vergisi ödeyenler!

Emlak vergisi, mesken, işyeri, arsa ve araziler için ödeniyor. 1319 sayılı kanun gereğince her sene, senede iki taksit halinde ödenebilen emlak vergisi büyükşehir belediyelerinde yüzde 100 zamlı olarak uygulanıyor.


Meskenlerin vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak hesaplanıyor. İşyeri, dükkan emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.


Arsa ve arazilerde ise vergi şu oranlar şu şekilde; Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 6, büyükşehirde olmayan bir arsanın vergi oranı binde 3 oranı ile vergi hesabı yapılıyor.


Vergi için ödenecek bedel bu oranların taşınmaz malın değeri üzerinden hesaplanması ile bulunuyor. Peki, emlak...