26 / 04 / 2024

emlak vergisi sorgulaması

emlak vergisi sorgulaması

Devlete her sene ödenmesi gereken vergiler arasında emlak vergisi de bulunuyor. Gayrimenkul sahiplerinin ödemek ile yükümlü olduğu emlak vergisi borç öğrenme ile ilgili hususlar haberimizde...

Emlak vergisi sorgulaması nasıl yapılır? İşte detaylar!

Hem işletme hem de ev sahiplerini ilgilendiren emlak vergisi sorgulama işlemleri devam ediyor. Peki, emlak vergisi sorgulama işlemleri nasıl yapılır? İşte detaylar...

Emlak vergisi sorgulama 2021!

Emlak vergisi mükellefleri 2021 yılında ne kadar vergi ödeyeceğini merak ediyor. Peki, emlak vergisi sorgulaması nereden yapılır? İşte emlak vergisi sorgulama 2021...

Emlak vergisi sorgulama Kasım 2020!

Emlak vergisi mükellefleri için ikinci taksit vergi ödemeleri başladı. Peki, emlak vergisi sorgulaması nereden yapılır? İşte emlak vergisi sorgulama Kasım 2020...

Gayrimenkul sahiplerinin dikkatine! Emlak vergisi nasıl hesaplanır?

Çok sayıda vatandaş 2020 yılı emlak vergisini araştırmaya başladı. Emlak vergisi sorgulamasından emlak vergisi hesaplaması, ödemesi ve muafiyetine kadar detaylı bilgi almak isteyen kişiler emlak vergisinin nasıl hesaplandığını merak ediyor. 2020 yılı emlak vergisi hesaplama nasıl yapılır? İşte detay

Emlak vergisi sorgulama 2020!

2020 yılında kullanılacak emlak vergi değerleri belli oldu. Peki emlak vergisi ne  zaman ödenecek? Vergi sorgulaması nasıl yapılır? 

Emlak vergisi hesaplama yöntemi!

Emlak vergisi taşınmaz gayrimenkul sahiplerinin her yıl belli bir orana devlete ödemekle yükümlü oldukları bir vergidir. Emlak vergisi hesaplama yöntemi haberimizin devamında yer alıyor..

Emlak vergisi taksitli ödenir mi?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahiplerinin her yıl devlete ödemekle yükümlü oldukları bir vergidir. Emlak vergisi taksitli ödenir mi? Kaç taksitte ödenir? sorularının cevabı haberimizin içinde yer alıyor.

Emlak vergisi muaflarının bildiri dilekçesi!

200 bin metrekareden daha büyük olmamak kaydıyla tek meskeni olan emekli, dul ve yetimler emlak vergisi muafiyetliğinden yararlanmaktadır. Emlak vergisi muaflarının bildiri dilekçesi haberimizde yer alıyor..

Ödenen emlak vergisi nasıl geri alınır?

Sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarına uyanlar yada sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarını bilmeyip te vergilerini ödeyenler ödemiş oldukları vergileri nasıl geri alabilirler? sorusunun cevabı haberimizin içinde yer alıyor..

Emlak vergisi cezası nedir?

Emlak vergisinden muaf olmayıp vergisini zamanında ödemeyen mükelleflere emlak vergisi cezası uygulanıyor. Peki emlak vergisi cezası nedir? Emlak cezası için bir indirim var mıdır? sorularının cevapları haberimizde..

Emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisinden muaf olmayanların ilgili belediyelere ödemesi gereken emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi ödeme seçenekleri nedir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız detaylı olarak haberimizin içinde bulabilirsiniz..

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi!

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi nasıl yapılır? Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesinde dikkat edilecek hususlar nelerdir, beyanname formunu nasıl doldurmalıyım? gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi oranları!

Emlak vergisi için devlete ödenmesi gereken vergi bedelleri emlak vergisi oranları üzerinden hesaplanıp belirleniyor. Peki emlak vergisi oranları neye göre değişiklik gösterir merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

emlak vergisi sorgulaması Haberi

emlak vergisi sorgulaması

Emlak vergisi borç öğrenme!

Gayrimenkul sahiplerinin devlete ödemek ile yükümlü olduğu vergi, emlak vergisi olarak karşımıza çıkıyor. Emlak vergisi yükümlüleri nereye, ne kadar emlak vergisi ödüyor diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Emlak vergileri için ödenecek tutar, gayrimenkul değeri üzerinden emlak vergi oranının hesaplanması ile belirleniyor. Söz konusu emlak vergi oranları normal yöreler için meskenlerde binde 1; diğer binalarda binde 2; arazilerde binde 1 ve arsalarda ise binde 3 iken belediye sınırları ve mücavir alanlarda emlak vergisi oranları meskenlerde binde 2; diğer binalarda binde 4; arazilerde binde 2 ve arsalarda ise binde 6 olarak hesaplanıyor.


Emlak vergi ödemeleri, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın her sene açıklandığı vergi takviminde yer alan tarihlerde gerçekleşiyor. İki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisi 1. taksit ödemeleri bu yıl en son 31...