16 / 04 / 2024

emlak vergisinden muaf olanlar

emlak vergisinden muaf olanlar

Emlak Vergisi Kanunu’na göre belirlenen emlak vergileri, belirli oranlarda ve gayrimenkullerin özelliklerine göre her yıl ödenen vergi çeşitleridir. Peki kimler emlak vergisinden muaftır?

Emlak vergisi ödemek zorunda olanlar!

Türkiye sınırları içinde bulunan binalar ve araziler emlak vergisine tabi oluyor. Ancak vergide bazı muafiyetlikler bulunuyor. Peki, emlak vergisi ödemek zorunda olanlar kimler?

Emlak vergisinden kimler muaf 2018?

Emlak vergisi, 1319 sayılı Kanun gereğince ödeniyor. Vergide bazı muafiyetlikler bulunuyor. Peki, emlak vergisinden kimler muaf 2018?

6 soruda emlak vergisinden kimler muaf?

Emlak vergisi ödemelerinden kimi mal sahipleri muaf olabiliyor. Muafiyet için aranan şartları taşıyan kimselerin belediyeye müracaat etmeleri şart..

5 soruda emlak vergisi muafiyeti 2017!

Gayrimenkul sahipleri her sene emlak vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Ancak kanunda vergi muafiyeti de bulunuyor. Peki, kimler hangi koşullarda vergiden muaf tutuluyor? İşte 5 soruda emlak vergisi muafiyeti 2017..

Boş yere emlak vergisi ödemeyin!

Geliri olmayan tek mesken sahipleri emlak vergisi ödemelerinden muaf oluyor. Boş yere emlak vergisi ödeyenler iade için belediyeye müracaat edebiliyor..

Emlak vergisinden muaf olanlar kimlerdir?

Emlak Vergisi Kanunu gereğince vergide bazı muafiyetlikler bulunuyor. Tek meskene sahip bazı kimseler vergi ödemelerinden muaf tutuluyor. Peki, emlak vergisinden muaf olanlar kimlerdir?

Belediye emlak vergisi muafiyeti dilekçesi!

Emlak Vergisi Kanunu gereğince mesken sahipleri kanundaki koşulları taşımaları halinde vergiden muaf olabiliyor. Muafiyet için emlak vergisi muafiyeti dilekçesi ile belediyeye müracaat ediliyor. İşte belediye emlak vergisi muafiyeti dilekçesi...

Emlak vergilerinden kimler muaf?

Gayrimenkullerin emlak vergisi için ödenecek bedel, taşınmazın türüne göre belirlenen oranlar üzerinden hesaplanıyor. Kanunen meskenler için sıfır oranlı emlak vergisi uygulaması da bulunuyor. Peki, emlak vergilerinden kimler muaf?

Emlak vergisi kimlerden alınmaz?

Mevzuat gereğince emlak vergisinde bazı kurum ve kuruluşların daimi ile geçici muafiyetlerinin yanı sıra vatandaşların meskenleri için de muafiyet uygulaması bulunuyor. Peki, emlak vergisi kimlerden alınmaz?

2015 yılı emlak vergisi muafiyeti!

Emlak Vergisi Kanunu gereğince geliri olmayan ev sahipleri diğer koşulları da taşımaları halinde emlak vergisinden muaf olabiliyor. Peki, 2015 yılı emlak vergisi muafiyeti şartları nelerdir?

Emlak vergisinden muaf olanlar 2015!

Emlak vergisi her sene taşınmaz mal sahipleri tarafından ödeniyor. Emlak vergisinde meskenler için muafiyet uygulaması bulunuyor. İşte emlak vergisinden muaf olanlar 2015...

Emlak vergisi muafiyeti dilekçesi 2015!

Emlak vergisi, gayrimenkuller için 1319 sayılı kanun esaslarına göre ödeniyor. Kanun gereğince meskenlerde muafiyet uygulaması bulunuyor. İşte emlak vergisi muafiyeti dilekçesi 2015..

Hangi durumlarda emlak vergisi ödenmeyebilir?

Taşınmaz mal sahiplerinin her sene ödemek ile yükümlü olduğu vergiler arasında emlak vergisi de bulunuyor. Peki, hangi durumlarda emlak vergisi ödenmeyebilir?

Emlak vergisinden muaf olan kişiler!

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun esasları doğrultusunda ödeniyor. Kanun kapsamında meskenlerde uygulanmak üzere sıfır oranlı emlak vergisi uygulaması bulunuyor. İşte emlak vergisinden muaf olan kişiler....

Milli Emlak, o ilde KDV'den ve emlak vergisinden muaf arsa satıyor! 

Kırıkkale Milli Emlak Müdürlüğü, Kırıkkale ili, Delice ilçesi, Aktepe Mahallesinde yer alan arsa KDV'den ve emlak vergisinden muaf olarak satılıyor. Peki arsanın fiyatı ne kadar? İhalesi ne zaman? 

Milli Emlak o ildeki 26 adet araziyi yüzde 20 indirim fırsatıyla satıyor! Emlak vergisinden muaf gayrimenkuller!

Balıkesir Milli Emlak Müdürlüğü, Balıkesir Altıeylül'de yer alan 26 adet araziyi emlak vergisinden muaf olarak ve yüzde 20 indirimle satıyor. Peki Balıkesir Altıeylül'deki arazilerin fiyatları ne kadar? 

Belediye, o ildeki bir bina ile arsasını 8 taksitle satıyor! KDV'den ve emlak vergisinden muaf gayrimenkul!

Giresun Bulancak Milli Emlak, Giresun ili, Bulancak ilçesi, Bayındır Mahallesinde yer alan bir adet bina ile arsasını 8 taksitle satıyor. Peki Giresun Bulancak'taki gayrimenkulün fiyatı ne kadar? İhalesi ne zaman?

Milli Emlak o ildeki 28 adet arsa ve araziyi 8 taksitle satıyor! Hem KDV'den hem emlak vergisinden muaf! 

Afyonkarahisar İscehisar Milli Emlak, Afyonkarahisar ili, İscehisar ilçesinde yer alan 28 adet Hazine gayrimenkulünü 8 taksit imkanıyla satıyor. Peki Afyonkarahisar İscehisar'daki gayrimenkullerin fiyatları ne kadar? 

Konya'da KDV'den ve emlak vergisinden muaf 82 gayrimenkul satılıyor! Arsa ve arazi alacaklar dikkat!

Konya Milli Emlak, Konya ili, Selçuklu ve Meram ilçelerinde yer alan 82 adet arsa ve araziyi satıyor. Peki Konya'daki arsa ve arazilerin fiyatları ne kadar? 

O ilde emlak vergisinden muaf bahçeli ev satılıyor! Ev arayanlar dikkat! 

Aydın İncirliova Milli Emlak Şefliği, Aydın ili, İncirliova ilçesi, Acarlar mahallesinde yer alan bahçeli kargir evi hem KDV'den hem emlak vergisinden muaf oalrak satıyor. İşte ihale ile ilgili detaylar...

Bu kişiler emlak vergisinden muaf olacak! Tek kuruş ödemeyecekler!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kanunu ile beraber EYT’lilere emlak vergisi konusunda muafiyet müjdesi geldi. Buna göre, belirli şartlar kapsamında EYT’liler emlak vergisinden muaf olacak. İşte konuya ilişkin tüm merak edilenler...

Mudanya'da hem KDV'den hem emlak vergisinden muaf 2 arazi satılıyor! 

Mudanya Milli Emlak, Bursa ili, Mudanya ilçesi, Halilbey ve Aydınpınar mahallelerinde yer alan 2 adet araziyi satıyor. Peki Bursa Mudanya'da yer alan arazilerin fiyatları ne kadar? 

Kırsal mahallelerde emlak vergisi sorunu! Vatandaşlar emlak vergisinden muaf mı?

Kırsal mahallelerde ikamet eden vatandaşların emlak vergisinden muaf olup olmadığı tartışılıyor. Arazinin emlak vergisinden muaf olduğu ancak konutların olmadığı söylense de vatandaşların kafasındaki soru işareti bitmiyor. Peki, kırsal mahalleler emlak vergisinden muaf mı, değil mi? İşte detaylar...

Amasya'da hem KDV'den hem de emlak vergisinden muaf 4 arazi satışa çıkıyor! 

Amasya Milli Emlak, Amasya ili, Merkez ilçesinde yer alan 4 adet araziyi hem KDV'den hem de emlak vergisinden muaf olarak satıyor. Peki Amasya Merkez'de yer alan arazilerin fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

Milyonlarca EYT’liye müjde! EYT’liler emlak vergisinden muaf olacak!

EYT yasasının çıkması ile beraber emekli olan çok sayıda vatandaş, emlak vergisi muafiyetine de hak kazandı. Yeni emekliler için muafiyet 2024’te başlıyor. Yani bu sene emekli olarak emlak vergisi muafiyeti için başvuran bir kişi, gelecek sene itibarıyla vergi ödemeyecek.

O ilde hem KDV'den hem emlak vergisinden muaf 35 adet arsa ve arazi satılıyor! Milli Emlak'tan taksit fırsatı! 

Konya ili Hüyük Milli Emlak, Konya ili, Hüyük ilçesinde yer alan 35 adet Hazine gayrimenkulünü en çok iki sene taksit seçeneğiyle satıyor. Peki Konya Hüyük'te yer alan gayrimenkullerin fiyatları ne kadar? 

Siz de emlak vergisinden muaf olabilirsiniz! İşte emlak vergisi muafiyeti şartları 2023!

Siz de son dönemlerde sık sık gündeme gelen emlak vergisinden muaf olabilirsiniz. Peki pek çok kişinin gündeminde yer alan emekli emlak vergisi muafiyeti şartları nelerdir?  İşte pek çok kişiyi ilgilendiren emekli emlak vergisi muafiyeti şartları 2023...

emlak vergisinden muaf olanlar Haberi

emlak vergisinden muaf olanlar

Emlak Vergisi Kanunu’na göre belirlenen emlak vergileri,  belirli oranlarda ve gayrimenkullerin özelliklerine göre her yıl ödenmesi gereken vergi çeşitleridir. Emlak vergileri iki taksit halinde Mart ve Kasım ayında bağlı bulunulan belediyelere ödeniyor.

Peki, emlak vergisinden kimler muaftır? Emekliler emlak vergisi ödüyor mu? Ev hanımları emlak vergisi öder mi? İşte detaylar…


 

Emlak vergileri meskenlerde binde 1 ve 2 oranlarında hesaplanan vergilerdir. Geliri olmaya taşınmaz sahiplerinde emlak vergisi alınmıyor. Belirlenen bazı prosedürlere uyan gayrimenkul sahipleri emlak vergisi ödemelerinden muaf tutuluyor.

EMLAK VERGİSİ MUAFİYET ŞARTLARI

Emlak vergisi şartlarına göre tek bir mesken sahibi olanlardan belirli durumlarda emlak vergisi alınıyor. Peki, kimler emlak vergisinden muaftır?

Emlak vergisinden muaf olan kişiler ve durumlar;

200 metrekareyi aşmayan tek meskene sahip olanlar

Kışlık evin yanı sıra yazlık eve sahip olmayanlar

Tek meskenin...