18 / 04 / 2024

emlakçı alıcı mukavele

emlakçı alıcı mukavele

Emlakçı, gösterdiği evi komisyon ödememek için sahibinden satın alan alıcı hakkında icra takibi başlattı. Emlakçının 'komisyonumu ödemedi' diyerek icraya verdiği alıcıyı Yargıtay haklı buldu.. 

Birleşerek arsa alan yerli alıcılarla konut kooperatifi yeniden canlanabilir!

Son dönemlerde sık sık gündeme gelen gayrimenkul piyasasında giderek daralan pazar emlakçıların da yabancı müşteri portföylerini dış pazarlara yönlendirmesine neden oldu. Birleşerek arsa alan yerli alıcılar da neredeyse unutulan “konut kooperatifi” seçeneğini yeniden canlandırabilir. 

Emlakçıdan ev alırken komisyonu kim öder? Alıcı mı, satıcı mı?

Ev satın alınırken bir emlakçı ile çalışılması halinde alınan hizmet karşılığında komisyon ödenmesi gerekiyor. Peki, emlakçıdan ev alırken komisyonu kim öder? Alıcı mı, satıcı mı?

Emlak vergisini alıcı mı satıcı mı öder?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahipleri tarafından her sene ödenen vergi oluyor. Peki, taşınmazın satılması halinde o yılın emlak vergisini alıcı mı satıcı mı öder? İşte yanıtı...

En hızlı alıcı bulan konutlar hangi şehirlerde?

Türkiye’nin uzman emlak platformu hepsiemlak, İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa’da alıcısını en hızlı bulan ilçelere ilişkin araştırma gerçekleştirdi. Satılık evlerde ilanlar İstanbul’da 65, İzmir ve Antalya’da 67, Ankara ve Bursa’da 72 gün yayında kalarak alıcıyı buldu.

Villasına alıcı bulamayan Ajda Pekkan, emlakçılara dava açıyor!

Süperstar Ajda Pekkan, Bahçeköy'de bulunan villasına bir türlü alıcı çıkmayınca faturayı emlakçılara kesti. Villasını fiyatla internetten satmak için ilana koyan birçok farklı emlakçıya dava açıyor.

Gayrimenkul sektöründeki fiyat artışı emlakçı ve alıcıyı mağdur ediyor!

Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan yaptığı açıklamada "Mal sahipleri ve müteahhitler sürekli fiyat artırımına gidiyorlar. Anlaşma yapılan fiyat üzerinden pazarlık bozuluyor. Bu durum hem emlakçıyı hem de alıcıyı mağdur ediyor." diye konuştu.

Emlak satış ofisleri yerli alıcıyla buluştu!

Efe Yapı İcra Kurulu Üyesi Paris Efe, bankaların sağladığı konut kredisiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Piyasalardaki durgunluğa rağmen ciddi ilgi gördü ve satış ofisleri uzun zaman sonra yerli alıcıyla buluştuğunu açıkladı.

Hilmi Işıkören'den 'Emlakta Alıcılar Nasıl İkna Olur' eğitimi!

'Emlakta Alıcılar Nasıl İkna Olur' eğitimi konu uzmanı Hilmi Işıkören’in online canlı anlatımıyla 12 Mart 2020 tarihinde Online Emlak Akademi'de...

Konut alıcısı harekete geçecek!

Emlak alıcılarını harekete geçirerek yeni çalışmalar başlatılacağını söyleyen İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, ''Yabancıya satışı daha da artırmak için ihracatçı sayacak bir düzenlemeye ihtiyacımız var'' dedi.

İzmirli emlakçılara gayrimenkulde alıcı ve satıcıyı tek fiyatta buluşturma eğitimi!

Endeksa sponsorluğunda “Alıcı ve Satıcıyı Tek Fiyatta Buluşturmanın Sırrı“ başlıklı ücretsiz eğitim programı İzmirli emlak ofislerine özel düzenleniyor.

Alıcı ve Satıcıyı Tek Fiyatta Buluşturma eğitimi 12 Eylül'de!

Endeksa sponsorluğunda “Alıcı ve Satıcıyı Tek Fiyatta Buluşturmanın Sırrı“ başlıklı ücretsiz eğitim programı İstanbullu emlak ofislerine özel düzenleniyor. 

Alıcı ve satıcıyı tek fiyatta buluşturma eğitimi 26 Haziran'da!

Endeksa sponsorluğunda “Alıcı ve Satıcıyı Tek Fiyatta Buluşturmanın Sırrı“ başlıklı ücretsiz eğitim programı emlak ofislerine özel olarak gerçekleştirilecek. 

Antalyalı emlakçılara Alıcı ve Satıcıyı Tek Fiyatta Buluşturma eğitimi!

Endeksa.com sponsorluğunda “Alıcı ve Satıcıyı Tek Fiyatta Buluşturmanın Sırrı“ başlıklı ücretsiz eğitim programı emlak ofislerine özel olarak düzenleniyor. Eğitim, 21 Haziran tarihinde sektörün önde gelen satış ve pazarlama uzmanı Kürşat Tuncel tarafından verilecek.

emlakçı alıcı mukavele Haberi

emlakçı alıcı mukavele

Emlakçının gösterdiği 450 bin lira değerindeki gayrimenkul için 14 bin 160 lira komisyon ödemeyi kabul eden alıcı, evin sahibi ile iletişime geçip binayı 450 bin liraya satın aldı. Emlakçıyı devre dışı bırakan alıcı hakkında icra takibi başlatıldı. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, vaat edilen komisyonun ödenmediğini iddia eden emlakçıya bir şokta Yargıtay'dan geldi. Emlakçı, davalının itirazının iptaline ve inkar tazminatına karar verilmesini isterken, alıcı davanın reddini talep etti.

Yargıtay'dan emsal karar çıktı. Yargıtay 13. Hukuk Dairesi, Türk Borçlar Kanunu 520. maddesi uyarınca taşınmazlar konusundaki simsarlık sözleşmesinin yazılı olarak yapılmadıkça geçerli sayılamayacağını belirtti ve davalı konumundaki alıcıyı haklı buldu.

Kararda, şu açıklamalar yer aldı:
"Kanunun, taşınmazlar konusundaki simsarlık sözleşmeleri bakımından öngördüğü şekil geçerlilik şekli olup, yazılı sözleşme bulunmaması hâlinde hukuken geçerli bir...