29 / 03 / 2024

emlakçı tellallık satış sözleşmesi nedir

emlakçı tellallık satış sözleşmesi nedir

Gayrimenkul alım satımlarından emlakçı aracılığıyla satışı gerçekleşen gayrimenkullerde satışın geçerlilik kazanabilmesi için gayrimenkul alıcısı ve gayrimenkul satıcısı arasında bir sözleşme imzalanması gerekiyor. Peki, emlak satış sözleşmesi nedir?

European Apartments Group Gayrimenkul Emlak Alım Satım Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

European Apartments Group Gayrimenkul Emlak Alım Satım Danışmanlık Anonim Şirketi Beylikdüzü'nde 50 bin TL sermaye bedeli ile Anton Pankın tarafından kuruldu.

Milli Emlak'tan Küçükçekmece'de 850 bin TL'ye satılık konut hissesi!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü bu ayki ihale ilanlarını yayımlamaya devam ediyor. Son Yayımlanan ihale ilanlarına göre, Milli Emlak İstanbul Küçükçekmece'de konut hissesi satıyor. 

İstanbul'da Milli Emlak 16 lojman satıyor! 

İstanbul'da Milli Emlak 16 lojmanı satıyor. Peki satışa çıkarılan lojmanların fiyatları ne kadar? Satışa sunulan lojmanlar için ne kadar ödemek gerekiyor? İşte satılık ev arayanları cezbeden ihalenin tüm detayları...

Pro Emlakçılık Danışmanlık Oto Alım Satım Kiralama Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Pro Emlakçılık Danışmanlık Oto Alım Satım Kiralama Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi  Sarıyer’de 50 bin TL sermaye bedeli ile  Funda Naçar tarafından kuruldu.

Konutta 13 yılın en yüksek günlük satış rakamlarına ulaşıldı!

Emlak uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman, konut satışlarını değerlendirdi. "Konut satışlarında güçlü seyir sürüyor" diyen Büyükduman, “Kurban bayramı hariç tutulduğunda aslında son 12-13 yılın en yüksek günlük satışını gördük” ifadelerini kullandı.

Emlakçılık yapmak için hangi şartlara sahip olunmalı?

Emlak sektörünün en etkin aktörleri emlakçılar. Çoğu zaman emlakçı ile kiralayan veya emlakçı ile gayrimenkul satın alan arasında sorunlarla karşılaşılabiliyor. Peki taraflar arasında alım ve satım sürecinde neler yapılmalı? Herkes emlakçılık yapabilir mi?

Emlakçılık yetki belgesi ücreti 2020!

Artık belgesi bulunmayan emlakçılar iş yapamayacak. Belgesi olmadan satış yapan kişileri 25 bin TL ceza kesilecek. Peki emlakçılık yetki belgesi ücreti ne kadar? 

Emlak alım satımında büyük değişiklik!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, taşınmaz ticaretiyle ilgili yönetmelik değişikliğiyle, artık yetki belgesi almayanın emlakçılık faaliyeti yapamayacağını ve belgesisiz işletmelerin ilan sitelerine üye olamayacağını açıkladı.

Ömür 34 Oto Emlakçılık Alım Satım Limited Şirketi kuruldu!

Ömür 34 Oto Emlakçılık Alım Satım Limited Şirketi bugün Bahçelievler'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Enes Macit tarafından kuruldu.

Emlak Konut bu yıl 7,3 milyarlık satış bekliyor!

Türkiye’nin imarının öncü kuruluşları arasında yer alan Emlak Konut GYO, bu yıl 7.3 milyar liralık satış, 1.8 milyar lira kâr hedefliyor. Genel Müdür Murat Kurum, “Daha güçlü ekonomi ve daha güçlü Türkiye için çalışıyoruz” açıklamasını yaptı. 

Emlak Konut'un satılık arsaları!

Emlak Konut'un satılık arsaları Ankara, İstanbul ve Kastamonu'da yer alıyor. Arsaların toplam satış bedeli ise 5 milyon 390 bin TL.

Emlak Konut Körfezkent 3.Etap Evleri satışa çıktı!

Emlak Konut Körfezkent 3.Etap Evleri'nde tamamlanan daireler satışa çıktı. 196 konuttan oluşan projede daireler 162 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu.

Emlak Konut Körkezkent 3. Etap'taki 40 daire 22 Şubat’ta satışta!

Emlak Konut Körfezkent 3. Etap Evleri’de en çok talep gören 40 daire, Turyap aracılığıyla 22 Şubat 2017’de açık artırmaysa satışa çıkıyor. Projede fiyatlar 162 bin TL'den başlıyor.

emlakçı tellallık satış sözleşmesi nedir Haberi

emlakçı tellallık satış sözleşmesi nedir

Emlak satış sözleşmesi nedir?

Gayrimenkul alım satımlarından emlakçı aracılığıyla satışı gerçekleşen gayrimenkullerde emlakçı, gayrimenkul alıcısı ve gayrimenkul satıcısı arasında bir sözleşme imzalanıyor. Taraflar arasında imzalanan bu sözleşmeye emlak satış sözleşmesi deniyor. 


Alıcı ve satıcının karşılıklı olarak, satıcının taraflarca belirlenen bir bedel karşılığında taşınmazın satışını vermek,alıcının da bu taşınmazı satın almak ve bedelini ödemek konusunda tapu sicil memuru karşısında tarafların vaat ve taahhüt beyanlarını kapsayan ve noterlerce düzenlenen sözleşme olarak ifade ediliyor. 


Gayrimenkul satışında yararlanılan emlakçı da bu yararlanma karşılığı olarak belli bir miktar komisyon ücreti alabiliyor. Alınan komisyon ücretinin resmi bir nitelik kazanması için gayrimenkul komisyon sözleşmesi imzalanması gerekiyor.  Emlak satış sözleşmesinde; gayrimenkulün satış bedeli, alıcı tarafından satıcıya ödenecek olan kapora tutarı, kapora sonrası ödenecek geri kalan bedel ve satışa konu taşınmazın...