24 / 04 / 2024

emlakçılar için yetki belgesi nedir

emlakçılar için yetki belgesi nedir

Emlak faaliyetleri 1 Ocak'tan itibaren sadece Yetki Belgesi alan işletmeler tarafından yapılabilecek. Tüm girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan, süre uzatması istemediklerini, Yetki Belgesi alan 23 bine yakın işletmenin uygulamanın başlamasını beklediğini söylüyor.

Yabancılar için 'ikamet yasağı' krize neden oldu! İnşaat ve emlak firmaları kapısına kilit vurdu!

Alanya'nın 4 büyük mahallesinde yabancılar için uygulanan 'ikamet yasağı' ekonomik ve sosyal krize neden olurken, birçok inşaat ve emlak firmaları kapısına kilit vurdu.

İnternet üzerinden emlak ilanı vermek artık yetki belgesi ile mi sınırlanıyor?

Kaçak emlakçılığı önlemeye yönelik olarak yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Artık internet üzerinden satılık daire ilanı yayınlamak isteyen emlakçılar için yetki belgesi alma zorunluluğu getirildi. Bu düzenlemeye uymayan emlakçılar ise cezalandırılacaklar. İşte detaylar...

Gayrimenkul, yatırımcılar için en güvenli liman olma özelliğini koruyor!

Konut fiyatlarının reel olarak yıllık bazda yüzde 56,3 oranında arttığına değinen İTO Meclis üyesi ve Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, gayrimenkulün yatırımcılar için en güvenli liman olma özelliğini koruduğunu söyledi.

Türkiye'deki fabrikasını kapatan Honda elektrikli araçlar için Çin'de fabrika kuruyor

Japon otomotiv üreticisi Honda, Türkiye'de 24 yıl süren üretim macerasını geçen sene sonlandırıp Gebze'deki fabrikasını kapatmaya karar vermişti. Honda, üreteceği yeni nesil elektrikli araçlar için Çin'de fabrika kurmaya karar verdi. İşte detaylar...

Çılgın tahminlerin ekonomisti altın için zirveyi gösterdi. Altın yatırımcıları için çok kritik uyarı

Daha önce altın konusunda yaptığı tahminlerle dikkatleri üzerine çeken ünlü ekonomist Cihat Çiçek, altın yatırımcıları için yeni tahmin ve tavsiyelerde bulundu. Piyasalar Çiçek’i daha önceki tahmininde haklı çıkarırken yeni tahmini de yine “Uçuk” olarak yorumlandı.

Volkswagen meraklıları için Passat'tan sonra Jetta geliyor! İşte 26 Nisan 2022 Jetta güncel fiyat listesi...

Volkswagen sevdalıları için Passat'tan sonra gelen ikinci araba belki de Jetta. Peki, Jetta fiyatları ne kadar? Dolar kurundan sonra Jetta'lar ne kadar oldu. İşte 26 Nisan 2022 güncel jetta fiyat listesi...

Emlak vergisi için beyanname vermek gerekir mi?

Emlak vergisi, tüm gayrimenkuller için her sene ödenmesi zorunlu olan bir vergidir. Peki, emlak vergisi için beyanname vermek gerekir mi?

Gayrimenkul yatırımcılar için en güvenli liman!

Remax Borsa Brokeri Halil Egemen, "Dalgalı döviz kuru piyasasında en güvenli liman gayrimenkul. Yatırımcılar için haklı ve karlı kazanç dönemi" diye konuştu. 

Emlak vergisi için kimler dava açabilir?

Emlak vergisi, her 4 senede bir takdir edilen arsa ve arazi metrekare birim değerleri baz alınarak belirleniyor. Takip eden senelerde ödenecek vergi, yeniden değerleme oranının yarısı kadar yükseltiliyor. Peki emlak vergisi için dava açılabilir mi? Emlak vergisi için kimler dava açabilir?

Kuzey Makedonya'dan Türk yatırımcılar için özel avantajlı bölge tahsisi!

Kuzey Makedonya, Türk yatırımcılar için özel bölge tahsis edeceğini açıkladı ve yatırımcıları bölgeye davet etti.

İnşaat sektöründen fiyat artışları için ek tedbir talebi!

İnşaat demirinde son bir senede yüzde 116’ya ulaşan fiyat artışları kaydedildi. Sektördeki fiyat artışları sebebiyle, sektör temsilcileri her geçen gün bir açıklamada bulunuyor. Sektör temsilcileri, inşaat sektöründeki artışlar için ek tedbir istiyor.

Yapı kayıt belgesi alınan yapılar için yıkım kararı TBMM'de!

Yapı kayıt belgesi alınan yapılar için yıkım kararı verilmesi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Ataş, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Emlak vergisi için son iki hafta!

Emlak vergisi için ilk taksit ödemeleri 31 Mayıs tarihinde sona eriyor. Geçen sene ev alanlar bu yıl ödeme yaparken, bu yıl ev alanlar ise seneye ödeme yapacak.

emlakçılar için yetki belgesi nedir Haberi

emlakçılar için yetki belgesi nedir

Emlak faaliyetleri 1 Ocak'tan itibaren sadece Yetki Belgesi alan işletmeler tarafından yapılabilecek.

Ekonomist'ten Levent Gökmen Demirciler'in haberine göre, portallar yetki belgesi olmayan emlak işletmelerinin ilanlarının yayınlayamayacak ve üye yapamayacak.

Ayrıca yayınlanan ilanlara ilişkin şikayetleri kayıt altına alıp sonuçlandırmaları gerekiyor. Tüm girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan, süre uzatması istemediklerini, Yetki Belgesi alan 23 bine yakın işletmenin uygulamanın başlamasını beklediğini söylüyor.

Yetki belgesi olmayan emlakçılara...