19 / 04 / 2024

emlakta kdv oranı

emlakta kdv oranı

Emlakta KDV indirimi için çalışmalar başladı! Çalışmaları kim yapıyor? Kapsamda neler var?

Ali Taylan: KDV artışı inşaattan ev alan için yüzde 20 maliyet!

Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Ali Taylan, Yeni KDV düzenlemesi yeni başlayacak bir inşaattan konut alacaklara yüzde 20 maliyet yaratacak şeklinde konuştu.

İkinci el konut alıp satacaklar dikkat! KDV oranı nasıl tespit edilir? 1 Nisan 2022'den itibaren başlıyor!  

KDV’ye tabi ikinci el konut satışına uygulanacak KDV oranının tespiti bakımından kimlik kartı veya dosyası bulundurma zorunluluğu ortaya çıktı. İşte Abdullah Tolu'nun 'İkinci el konut satışına KDV kimlik kartı' başlıklı o yazısı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjde! Arsa ve arazilerin KDV oranı yüzde 8'e indi!

Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı sonrasında önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arsa ve arazilerin KDV oranını da yüzde 8'e indirdiklerini söyledi.

İnşaatta KDV müjdesi! Arsa KDV oranı kaç oldu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28 Mart tarihli Kabine Toplantısı'nın ardından inşaat sektörünü de kapsayan yeni KDV düzenlemesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Peki, arsa KDV oranı kaç oldu?

Konutta KDV müjdesi! Konutta KDV oranı kaç oldu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugünkü Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında halka seslendi. Yeni KDV düzenlemesi içinde konut ve inşaat sektörü de yer aldı. Peki, konutta KDV oranı kaç oldu?

Konut KDV oranı 2022 nedir?

Konut satın alacak vatandaşlar konut KDV oranını merak ediyor. Peki, konut KDV oranı 2022 nedir? Konut KDV oranı inecek mi?

Resmi Gazete yayımlandı: Gıdada KDV oranını yüzde 1'e indi!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen gıda ürünlerinde KDV oranını yüzde 8'den yüzde 1'e indiren Cumhurbaşkanı Kararı bugünkü 31749 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Kentsel dönüşüm KDV oranı özelge 2021!

3470 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile 2021 yılında uygulanacak kentsel dönüşüm KDV oranı belli oldu. İşte kentsel dönüşüm KDV oranı özelge 2021...

Kentsel dönüşüm KDV oranı 2021!

3470 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile 2021 yılında uygulanacak kentsel dönüşüm KDV oranı belli oldu. İşte kentsel dönüşüm KDV oranı 2021...

Univa projelerinde KDV oranı yüzde 8!

Erkanlı Holding’in yatırım amaçlı öğrenci evi projesi Univa, KDV indirimi teşvikine devam ediyor. Erkanlı Holding’in Genel Müdürü Evrim Karayel, " Teşvikler son derece önemli. Bu yüzden, bizde yüzde 18’lik KDV oranının yüzde 8’e indirime uygulamasına şirket olarak devam edeceğiz" dedi...

Mobilyada KDV oranı yeniden yüzde 8'e düşürüldü!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Çanakkale'de iş insanları ile bir araya geldi. Bakan Albayrak mobilyada KDV oranının yüzde 8'e düşürüldüğünü açıkladı.

Arazi satışlarında uygulanan KDV oranı mecliste!

Büyükşehir Belediyesi Kanunu kapsamında tarla ve arazi satışlarında uygulanan KDV oranının düşürülmesi önerisi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Çulhanoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Konutta KDV indirimi başladı!

Konutta KDV indirimi başladı. KDV oranını yüzde 18'den yüzde 8'e indiren Bakanlar Kurulu Kararı bugün yürürlüğe girdi..

Arsa karşılığı inşaatta KDV oranı 2018!

Yürürlüğe giren 7104 sayılı Katma Değer Vergisi Kanunu ve Bazı Kanunlar ile 178 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile arsa karşılığı inşaatta KDV oranı 2018 ne oldu?

emlakta kdv oranı Haberi

emlakta kdv oranı

Türkiye'deki 18 milyon konutun yüzde 60'ı kaçak. 2015 yılına kadar da en az 6.9 milyon adet konut yapılması gerekiyor. Yani yılda 1 milyon konutun yapılması ve yüzde 60'lık bölümün yıkılıp yeniden inşa edilmesi gerekiyor. Bu gereksinimin giderilmesinin önündeki en büyük engel ise mevcut yasalar. Hem arsa kıtlığı hem de eski binaların yıkılıp yeniden yapılması için gerekli olan esnekliği mevcut yasalar sağlayamıyor. Bu nedenle de emlak, inşaat ve bağlı 200 sektör gözünü halen Meclis genel kuruluna gelmesi beklenen Kentsel Dönüşüm Yasası'na çevirmiş durumda. Sektörün sıkıntıları, yasanın getirileri konusunda star'ın sorularını yanıtlayan Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkan Yardımcısı ve Y&Y GYO Genel Müdürü Işık Gökkaya gayrimenkul sektöründeki en önemli sorunlardan birisinin yüksek KDV oranları olduğunu söyledi.

...