19 / 04 / 2024

Emre Erşahin tapu

Emre Erşahin tapu

Ekspertiz raporlu gayrimenkulleri ciddi alıcılarla bir araya getiren Türkiye’nin ilk ve tek online gayrimenkul açık artırma sitesi Tapu, internette pazarlıkla satış dönemini de başlattı.

Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiriyor! Eğer E-devlette yoksa hemen bunu yapın!

Milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisi 2. taksit ödemeleri Mart ayı itibarıyla resmen başlıyor. Peki 2024 yılı emlak vergisi ödeme ekranı E-devlet'te yoksa ne yapmak gerekiyor? 

Müstakil tapu nedir? Müstakil ve hisseli hakkında bilgiler!

Müstakil evlere olan talep, pandemiyle birlikte arttı. Apartman dairelerini tercih etmeyen kişiler, ev veya gayrimenkul yatırımı için müstakil ev almayı daha uygun buluyor. Bu evlerin tapusu ise diğer konutların tapusundan farklı. Peki müstakil tapu nedir ve nasıl alınır?

Ölen kişinin tapusu alınmazsa ne olur? Tapu intikalinin süresi var mı? Tapu intikali için tüm mirasçılar gerekli mi?

Eğer bir kişinin ölümüne rağmen tapu intikali gerçekleştirilmezse ne olur? Tapu intikali için bir süre sınırlaması var mıdır? Tapu intikal işlemi için tüm mirasçılar gerekmekte midir? İşte ayrıntılar...

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nden rekor sayıda personel alımı! Bu kadrolara tam 202 personel alınacak!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı’nda paylaştığı ilan çerçevesinde tam 202 adet personel alacağını duyurdu. Bünyesinde istihdam etmek üzere personel alımı yapacağını paylaşan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, son başvuru tarihinin 7 Temmuz olduğunu belirtti.

Tapu sahiplerine son çağrı! Bugün ödeme yapmazsanız büyük cezalar kapıda!

Tapu sahiplerini yakından ilgilendiren önemli bir çağrı yapıldı. Son tarih olarak 31 Mayıs 2023 tarihi verilmişti. Eğer ödeme yapılmazsa işte yapılacaklar!

Yurttaşer Gayr.Mimarlık Müh.Oto. İnş.Sit.Yönetimi Gıda San.Ve Tic. Limited Şirketi kuruldu!

Yurttaşer Gayr.Mimarlık Müh.Oto. İnş.Sit.Yönetimi Gıda San.Ve Tic. Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Emre Yurttaşer tarafından kuruldu.

Kardeşler arasında hisseli tapu devri nasıl yapılır? Kardeşe verilen tapu bozulur mu?

Tapu konusundaki bilgiler, tapu sahibi kişilerce önemsenmektedir. Özellikle hisseli tapular mevzu bahis olduğu zaman bu konuda eğer kişinin pek bir bilgisi yok ise hemen bilgi edinme eğilimi içine girilir. İşte bu konuda araştırılanlar!

Tapu sahipleri dikkat! 2023 yılı Emlak Vergisi hangi değer üzerinden ödenecek?

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren emlak vergisinin ilk taksiti mart ayından mayıs sonuna kadar ödenebiliyor. Peki 2023 yılı Emlak Vergisi hangi değer üzerinden ödenecek?

Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı? Bir kişi hissesini satmak istemezse ne olur?

Hisseli bir tapuya sahip olan vatandaşlar, bu tapunun özelliklerini iyi bilmelidir. Çünkü bu tapu diğer tapu türlerinden farklıdır. İşte hisseli tapuya dair araştırılanlar!

Hisseli tapuda ne yazar? Hisseli tapu kimlere devredilir?

Hisseli tapu ile yapılan işlemler diğer tapu türlerine gör farklılık göstermektedir. Yapmak istediğiniz işlemler hakkında diğer hissedarların bilgi sahibi olması gerekir. Peki “Hisseli tapular ile neler yapılabilir?” İşte detaylar!

Hisseli tapu nasıl satılır? Hisseli tapu nasıl ayrılır? Miras payının diğer mirasçıya devri nasıl yapılır?

Hisseli tapu sahipleri bu tapu üzerinden yapabilecekleri işlemlere dair detaylı bilgi almak istiyor. Bundan dolayı da pek çok soru yöneltmektedirler. İşte o sorulardan bazıları ve yanıtları!

Hisseli tapu paylaşımı nasıl olur? Babadan miras kalan hissemi nasıl satarım?

Hisseli tapuya sahip olan kişiler, öncelikle bu tapunun farkını ve bu tapu ile hangi işlemlerin yapılacağını sorgularlar. Zira bu tapu diğer tapulardan farklıdır. Bundan dolayı da gerçekleştirilecek işlemlerde farklılık gösterir.

Hisseli tapu iki kişi alabilir mi? Mirasçılardan biri hissesini satabilir mi?

Hisseli tapulara dair yapılan işlemler, diğer tapu çeşitlerine göre farklılık göstermektedir. Bunu öğrenmek isteyen kişilerde pek çok soru sormaktadır. İşte onlardan bazıları!

Emre Erşahin tapu Haberi

Emre Erşahin tapu

Kurulduğu günden bu güne geliştirmiş olduğu platform ve teknoloji sayesinde satıcıların hızla gayrimenkullerini nakde çevirmesine imkan sağlayan Tapu, gayrimenkul alıcılarına “alırken kazanacakları” fırsatlar sunmayı sürdürüyor. Alıcıların avantajlı seviyelerde tapulara ulaşmasın imkan veren sistem, satıcıların da tapularını “hızlı ve şeffaf” bir şekilde nakde çevirmesini sağlıyor.

Dijital pazarlık sistemi nasıl çalışıyor?

Tapu’da yer alan “pazarlığa açık tapularda” satıcının o tapu için istediği fiyat gösteriliyor, kullanıcı “Pazarlığa başla” butonuna tıklayarak istenen fiyatın altındaki teklifini de satıcıya iletiyor. Teklifin geçerli olabilmesi için alıcı adayının kredi kartından hizmet bedeli provizyonu çekiliyor, böylelikle alıcı adayları tekliflerinin ciddiyetini gösteriyor. Satıcılar da hazır alıcıyı bulduklarında gayrimenkullerini “paranın zaman değerini” göz önünde bulundurarak istedikleri fiyatın altındaki fiyatlara satmayı da kabul edebiliyor. Pazarlık sisteminde tüm süreç şeffaf bir ortamda yapıldığından fiyatlar da şeffaf...