25 / 04 / 2024

en çok arsa satılan iller

en çok arsa satılan iller

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce, yurt genelinde 2018'in ilk yarısında 598 bin 555'i konut olmak üzere 1 milyon 307 bin 730 taşınmaz satışının gerçekleştirildiği belirtildi.

2024'ün yıldızı belli oldu! Yatırımcısına en çok kazandıran yatırım aracı arsa olacak!

Arsa yatırımının 2024 yılında konut ve dövizden daha çok kazandıracağı belirtildi. Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, bu sene en çok arsanın konuşulacağına dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Arsa yatırımı 2023 yılının yıldızı oldu! Bu sene yatırımcılar en çok arsa aldı!

Yeşil Vadi Yönetim Kurulu Üyesi Aslı Orhan Demiral, 2023 yılında yatırımcıların en çok arsaya yatırım yaptıklarını açıkladı.

2023’ün ilk yarısında en çok konut aranan iller belli oldu! Kiralık arayışında İstanbul ve Ankara arka sıralarda kaldı!

Zingat.com, yılın ilk 6 ayında en çok konut ve arsa araması yapılan illeri duyurdu. İlk sırada yer alan İstanbul’da metrekare fiyatı 69 bin lirayı aşan Sarıyer, kentin en değerli ilçesi oldu.

Depremden sonra arsalara talep yüzde 200 arttı! Arsa fiyatlarında son durum ne? En çok talep hangi ilçelere?

Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, İstanbul'dan başlayan göç ve arsaya artan talep ile ilgili açıklamalarda bulundu. Depremden sonra arsalara talep yüzde 200 arttı! Arsa fiyatlarında son durum ne? En çok talep hangi ilçelere?

En çok otomobilde devir işlemi yapıldı! Arsa ve konuta ulaşamayanların yatırım tercihi ikinci el otomobiller oldu!

Geçen yıl en çok otomobilde devir işlemi yapıldı! Sıfır araç hayal olunca ayak yerden kesildi! Yeni bir araç sahibi olmak isteyenler için sıfır otomobile ulaşmak çok zor. Hal böyle olunca geçen yıl en çok otomobilde devir işlemi yapıldığı verilere yansıdı. İşte merak edilen haberin detayları…

Gayrimenkul yatırımı arsaya kaydı! İşte arsa fiyatlarının en çok arttığı iller

Emlakjet sitesinin verilerine göre Ağustos ayında en çok arsa arandı. Eylül ayında da arsa aramaları zirveye çıkarken kullanıcıların yüzde 55'i karlı olduğunu düşündükleri için yüzde 29'u konut pahalı olduğu için arsayı tercih ediyor.

En çok satılık konut ve arsa aranan iller hangileri?

Gayrimenkul bilgi ve pazarlama platformu Zingatcom'un açıkladığı verilere göre, En çok satılık konut ve arsa aranan iller belli oldu. Peki en çok satılık konut ve arsa aranan iller hangileri?

Arsa fiyatları en çok hangi şehirlerde arttı?

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksa tarafından açıklanan verilere göre, Türkiye'de konut imarlı arsa fiyatları ortalama yüzde 60, arazi fiyatları da yüzde 120 arttı. Peki arsa fiyatları en çok hangi kentlerde arttı?

Arsa ve arazi fiyatları en çok hangi illerde arttı?

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs ile beraber Türkiye genelinde son 1 senede konut imarlı arsa fiyatları yüzde 37, arazi fiyatları da yüzde 24 arttı. Peki arsa ve arazi fiyatları en çok hangi illerde arttı?

2020'de en çok arazi kazandırdı!

Pandemi nedeniyle kalabalık şehirlerden uzaklaşmak isteyen vatandaşlar kırsal şehirlerde arsa yatırımına yöneldi. Bu nedenle 2020'de en çok arsa yatırımı kazandırdı. 

En çok konut ve arsa aranan il ve ilçeleri açıklandı!

Zingatcom, 2020'nin ilk yarısında konut ve arsada en çok rağbet gören il ve ilçeleri açıkladı. Konutta İstanbul ve Bodrum ön plana  çıkarken, arsada İstanbul ve Çatalca başı çekti.

Koronavirüs sürecinde en çok arsa talep gördü!

Kuzeybatı Gayrimenkul’un pandemi sürecinde, mülk sahipleri için ücretsiz masaüstü değerleme raporu hazırladı. Buna göre, evde kalınan süre içinde daha çok arsa sahiplerinin mülklerini satmayı düşündükleri belirlendi.

İzmir'de en çok arsa ve arazi yatırımı Torbalı'da yapıldı!

İstanbul - İzmir otoyol projesi yatırımcıların rotasını İzmir'e çevirmesine neden oldu. İzmir'de en çok arsa ve arazi yatırımı Torbalı'da yapıldı.

en çok arsa satılan iller Haberi

en çok arsa satılan iller

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü yurt genelinde yılın ilk yarısında 598 bin 555'i konutolmak üzere 1 milyon 307 bin 730 taşınmaz satışının gerçekleştirildiğini belirtti.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, 2018'in Ocak-Haziran aylarında tapuda 4 milyon 525 bin 890 işlem yapıldı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, 2018'in ilk 6 ayında 598 bin 555' konut, 221 bin 149'u arsa, 58 bin 10'u iş yeri, 19 bin 521'i tarla ve 410 bin 495'i diğer işlemler olmak üzere tapu müdürlüklerinde toplam işlem sayısı 1 milyon 307 bin 730'a ulaştı. En çok satış ise Mart'ta (236 bin 588 işlem) yapıldı.  

- Konut satışında İstanbul başı çekti

Genel Müdürlüğün verilerine göre, yılın ilk 6 ayında konut satış rakamlarında başı çeken 5 il sırasıyla şu şekilde; İstanbul, Ankara,...