25 / 04 / 2024

Gayrimenkul yatırımı arsaya kaydı! İşte arsa fiyatlarının en çok arttığı iller

Gayrimenkul yatırımı arsaya kaydı! İşte arsa fiyatlarının en çok arttığı iller

Emlakjet sitesinin verilerine göre Ağustos ayında en çok arsa arandı. Eylül ayında da arsa aramaları zirveye çıkarken kullanıcıların yüzde 55'i karlı olduğunu düşündükleri için yüzde 29'u konut pahalı olduğu için arsayı tercih ediyor.



Online gayrimenkul sitesi Emlakjet, Ağustos ayı emlak verilerini açıkladı. 400 bine ulaşan satılık ve kiralık emlak ilanından oluşan veri tabanında gerçekleşen hareketleri kapsayan araştırmaya göre; en karlı yatırım aracı olarak arsa öne çıktı. Arsa fiyatlarında yıllık artışta İstanbul ve Şanlıurfa başı çekti. Arsa arayanların yarısı kendi konutlarını inşa etmek isterken üçtü biri ise yatırım amaçlı olarak arsa aratıyor. Arsa arayanları harekete geçiren temel sebep yüzde 55'lik yüksek getiri olarak gösterilirken arama yapanların yüzde 29'u ise konut yatırımının yüksek olması nedeniyle arsayı tercih ediyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön