26 / 04 / 2024

Endülüs özerk bölgesi

Endülüs özerk bölgesi

Endülüs özerk bölgesinde, yarısı banka ve finans kurumlarına ait 700 bin boş konut olmasına rağmen halkın evsiz kalması bölgesel hükümeti harekete geçirdi. Hükümet, bölgede evsizleri yerleştirmek için boş evlere 3 yıl süreyle el koyabilecek

Resmi Gazete'de yayımlandı! Aliağa'daki alan özel endüstri bölgesi ilan edildi!

İzmir'in Aliağa ilçesinde bulunan bir alan "Ege Çelik Endüstrisi Sanayi ve Ticaret AŞ Aliağa Özel Endüstri Bölgesi" olarak ilan edildi. Söz konusu karar bugünkü 32369 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Marmara'da fırtına uyarısı! Marmara Bölgesi'nde yarın fırtına bekleniyor

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü, Marmara Bölgesi'nde yarın kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiğini açıkladı. Meteoroloji'nin yaptığı uyarı ve haberin detayları...

Başakşehir Şahintepe Bölgesi 1/100 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul İli, Başakşehir İlçesi, Şahintepe Bölgesi, 1/1000 Ölçekli Revizyon İmar Planına İlişkin Plan Değişikliği askıya çıkarıldı.

Sarıyer Gümüşdere-Kısırkaya Bölgesi 2. Etap 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, Gümüşdere-Kısırkaya Bölgesi 2. Etap 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı İle 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Mimar Al Endülüs İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Mimar Al Endülüs İnşaat Limited Şirketi bugün Avcılar'da Mohammed Hasan Al-Janabı tarafından kuruldu.

Al Endülüs Müteahhitlik İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Al Endülüs Müteahhitlik İnşaat Ticaret Limited Şirketi Ümraniye'de A.Karım M.T.H. Shalabı, Mahmoud H.M. Hamıdo, Mustafa İbrahim ve Yasser Mohamed ortaklığında kuruldu.

Emlak Konut GYO Ataşehir Doğu Bölgesi 3. Etap ihalesinin 2. oturumu 17 Mayıs'ta!

Emlak Konut GYO tarafından 28 Nisan 2022 tarihinde ilk oturumu gerçekleştirilen anbul Ataşehir Doğu Bölgesi 3. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin Pazarlık- Açık Artırma bölümünü kapsayan 2. oturumu 17 Mayıs 2022 Salı günü saat 14:30'da yapılacak. 

Antalya'nın konuttaki yeni cazibe merkezi Altıntaş bölgesi oldu!

Antalya Müteahhitler Derneği Başkanı Atılgan Sert, konut sektörünü ve Antalya'daki konut talebini değerlendirdi. Sert, Antalya'nın inşaat sektöründeki yeni cazibe merkezinin Aksu ilçesine bağlı Altıntaş bölgesi olduğuna da dikkati çekti.

Prof. Dr. Hasan Sözbilir'den Ege Bölgesi için kritik uyarı!

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir  Ege Bölgesi'nde yer alan fay hatları için uyarıda bulundu. 

Bursa Sıcaksu Bölgesi kentsel dönüşüm ihalesi yapıldı!

Bursa Sıcaksu Bölgesi'nde hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesi için ihale yapıldı. 

Kocaeli Özel Endüstri Bölgesi ilan edildi!

Kocaeli Gölcük'teki bir alan Kocaeli Özel Endüstri Bölgesi ilan edildi. Karar bugünkü 31499 Sayılı Resmi Gazete'de yer aldı...

Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi’nin 72 milyar yuanlık alt yapı projeleri için ilk kazma vuruldu!

Çin’in Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi’nde 72 milyar 27 milyon RMB tutarında yatırım projeleri için düğmeye basıldı...

Tuzla Tersaneler Bölgesi 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli imar planı değişikliği askıya çıktı!

İstanbul İli, Tuzla İlçesi Tersaneler Bölgesi 8138 Parsel (Eski 6303) 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

Endülüs özerk bölgesi Haberi

Endülüs özerk bölgesi

Ekonomik krizle mücadele eden İspanya'da, ülkenin güneyindeki Endülüs özerk yönetimi, boş konutlarını kiralamayan bankalar, finans ve emlak şirketlerine 9 bin avroya kadar para cezası kesilmesini, sosyal açıdan gerekli görülmesi halinde en fazla 3 yıl süreyle bu konutların istimlak edilmesini öngören bir kararı yürürlüğe koydu. 

     İspanya'da ekonomik krizin etkisiyle ciddi bir sosyal kriz olarak ortaya çıkan, evlerini kaybeden ipotek mağdurlarını korumaya yönelik ilk büyük adım Endülüs özerk yönetimi hükümetinden geldi. Sosyalist İşçi Partisi (PSOE) ve komünist görüşlü Birleşik Sol (IU) partilerinin koalisyonundan oluşan Endülüs özerk yönetimi hükümeti, mevcut durumda bölgede 700 bin boş konut bulunduğunu ve bunun yaklaşık yarısının bankalar, finans ve emlak şirketlerine ait olduğunu açıkladı. 

     Hükümet bu kapsamda, boş konutlarını kiralamayan bankalar, finans ve emlak şirketlerine...