20 / 04 / 2024

Enerji Tasarrufu Derneği

Enerji Tasarrufu Derneği

Enerji ve Isı Tasarrufu Derneği (ETADER) tarafından yapılan açıklamaya göre, Derneğin hizmet kapsamı Türkiye'de enerji ve ısı tasarrufu bilincini artırmak ve bu amaçla kamu yararına etkinlik göstermek olacak...

Sürdürülebilir binalarla yüzde 50 enerji tasarrufu sağlanıyor!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği ev sahipliğinde ve T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle düzenlenen Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’nde gayrimenkul sektöründe sürdürülebilirliğin önemi ve aciliyeti tartışıldı. Sürdürülebilir binalarla yüzde 50 enerji tasarrufu sağlandı

Almanya'dan kış aylarında enerji tasarrufu için 7 önlem! Rusya doğal gazının garantisi yok

Almanya’da mevcut hükümet, kış dönemine girmeden hemen önce kamu binalarında ısıtma ve aydınlatmaları kısıtlayan bir dizi enerji tasarrufu önlemine onay verdi. Hükümet, uygulamaya girecek önlemler ile doğal gaz kullanımını % 2 azaltmayı hedefliyor. 

Kamu binalarında 2.4 milyar TL’lik enerji tasarrufu yapılacak!

Enerji Verimliliği Derneği tarafından gerçekleştirilen “İstişare Toplantısı”nda konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, kamunun enerji verimliliği konusunda topluma örnek olacağını belirtti.

Kamu binaları için enerji tasarrufu genelgesi!

Kamu Binalarında Enerji Tasarrufu İle İlgili Genelge Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre; yıllık toplam enerji tüketimi 250 ton eşdeğer petrol veya toplam inşaat alanı 10 bin metrekarenin üzerinde bulunan kamu binalarında 2023 sonuna kadar asgari yüzde 15 enerji tasarrufu sağlanması hedefleniyor.

Somfy ile evinizde enerji tasarrufu sağlayın!

Akıllı ev sistemlerinin ve motorlu uygulamaların dünyaca ünlü markası Somfy, iç ortam sıcaklık sensörleri ile evinizde konfor ve enerji tasarrufu sağlıyor.

Braas Divoroll Clima Plus 2S enerji tasarrufu sağlıyor!

Braas Çatı Sistemleri’nin yeni ürünü Divoroll Clima Plus 2S, enerji tasarrufu sağlıyor. Divoroll Clima Plus 2S, yeni yapılan çatıların yanı sıra, enerji verimliliği artırılmak istenen çatı yenileme işlerinde de önemli bir çözüm olarak öne çıkıyor.

11 maddede sitelerde enerji tasarrufu!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için " 11 maddede sitelerde enerji tasarrufu " konusunu ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...

Gazbeton kullanımıyla yüzde 50 enerji tasarrufu mümkün!

Türkiye Gazbeton Üreticileri Birliği (TGÜB) Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, yapı sektöründe değişim beklediklerini vurgulayarak, "Çerçevede gazbeton kullanılan binalarda yüzde 50 enerji tasarrufu sağlanabilir'' dedi.

Yeni nesil asansörler yüzde 75'i bulan enerji tasarrufu sağlıyor!

Günümüzde enerji kullanımı azaltılarak performansı artırılan yenilikçi asansörlerle binalarda hızlı ve emniyetli ulaşım sağlanırken, yüzde 75’i bulan oranlarda da enerji tasarrufu elde edilebiliyor.

Türkiye’de enerji tasarrufu ve ısı yalıtımı bilinci toplantısı 24 Kasım'da!

XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği, “Türkiye’de Enerji Tasarrufu ve Isı Yalıtımı Bilinci” konusunda yaptırmış olduğu araştırmanın çarpıcı sonuçlarını açıklayacak.

Binalarda yüzde 50’ye yakın enerji tasarrufu mümkün!

Mersin'de düzenlenen "EPS Mantolama Sistemi ile Binalarda Isı Yalıtımı ve Enerji Tasarrufu" başlıklı seminerde, binalarda yüzde 50’ye yakın enerji tasarrufunun mümkün olabileceği vurgulandı. İşte açıklamalar...

İbrahim Çağlar: Yıllık enerji tasarrufu ile 3 boğaz köprüsü yapılabilir:

Enerji Verimliliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Çağlar: "Enerjinin bir yıl tasarruflu kullanılması sonucu 3 bin 600 okul, 3 boğaz köprüsü, 3 havalimanı veya 738 tam donanımlı hastane yapılabilir" dedi.

Mantolama ne kadar enerji tasarrufu sağlar?

Farklı iki ortamda ısı transferini engellemek amaçlı yapılan işlem mantolama/yalıtım olarak tanımlanıyor. Mantolama ile binaların soğuk ve sıcak havalara karşı dayanıklılığı da artmış oluyor. Peki, mantolama ne kadar enerji tasarrufu sağlar?

Enerji Tasarrufu Derneği Haberi

Enerji Tasarrufu Derneği

ETADER tarafından yapılan açıklamaya göre, Derneğin hizmet kapsamı Türkiye'de enerji ve ısı tasarrufu bilincini artırmak ve bu amaçla kamu yararına etkinlik göstermek olacak. ETADER'in ilk dönem başkanlığına Zafer Yavuztürk seçildi.


Yavuztürk, açıklamada yer verilen değerlendirmesinde, ETADER'in dünyadaki doğal kaynakların daha verimli kullanılması ve bu bilincin yaygınlaştırılması hedefini temel yol haritası olarak belirlediğini bildirerek, şunları kaydetti:


"Biz ETADER kurucularını bir enerji ve ısı tasarrufu derneği kurmaya teşvik eden neden hiç de karmaşık değil. Dünyamızın kaynakları tükeniyor. Bu yadsınamaz bir gerçek… Araştırmalara göre, Türkiye'nin enerji yoğunluğu OECD ülkeleri ortalamasının iki katı. Yani bir dolarlık mal veya hizmet üretmek için Türkiye'de OECD ülkelerinde kullanılan enerji miktarının iki katı enerji kullanılıyor.


ABD'de 1970'li yıllarda alınan tasarruf tedbirleri ve enerji teknolojilerindeki gelişmeler sayesinde ülkede enerji yoğunluğunun düzenli...