29 / 03 / 2024

enerji tasarrufu nasıl sağlanır

enerji tasarrufu nasıl sağlanır

Binalarda mantolama çalışması enerji tüketimini yüzde 30 düşürüyor. Enerji Verimliliği Eylem Planı'na göre, Türkiye’nin yıllık doğalgaz faturası mantolamayla 13,7 milyar dolardan 10 milyar dolara inecek.

Modern asansörler yüzde 70 enerji tasarruf sağlıyor!

ThyssenKrupp Asansör Türkiye Genel Müdürü Turgay Şarlı, "Doğru fonksiyon ve özelliklere sahip asansörleri seçmek, hız ve erişim kolaylığını artırırken, enerji tüketimini azaltıyor" dedi.

Taner Yıldız: Enerji tasarrufu milli bir meseledir!

Türkiye’nin ithal ettiği doğalgaz miktarı her yıl artıyor. İthalattaki artışla birlikte döviz kurlarındaki önlenemeyen yükseliş tüketiciye zam olarak yansıyor. Bu gelişmeler enerji tasarrufu önlemlerini zorunlu kılıyor.

Ekonominin devlerinden enerji tasarrufu!

Verimlilik Artırıcı Projeler desteğinden yararlanan ve toplam yatırım tutarı 6 milyon 268 bin 416 lirayı bulan 22 projenin hayata geçmesiyle yıllık 11 bin 672 ton eşdeğer petrol tasarruf sağlandı.

Fikri Işık: Enerji tasarrufuyla dışarıya ödediğimiz döviz de düşecek!

Gaziantep’te kadınlara enerji tasarrufu anlatıldı. 10 yılda 105 milyar TL’lik tasarruf öngörülürken, bunun 40 milyar TL’sinin kadınların desteğiyle evlerde, 65 milyar TL’sinin ise sanayide gerçekleşeceği vurgulandı

Ev tüpünde fiyatlar nasıl? Enerji fiyatlarındaki artış, tüpü etkiledi mi? 4 Eylül 2022 fiyat listesi..

Eylül ayının ilk günü fiyatıyla merak uyandıran mutfak tüpünde son durum nasıl? Vatandaşlar tüp fiyatlarını merakla takip ediyor. En ucuz tüp hangi markada? 12 Kg’lık ev tüpü ne kadar? İşte, Aygaz, İpragaz, Mogaz 4 Eylül 2022 fiyat listesi…

Yalıtımda U değeriyle fazladan yüzde 28 enerji tasarrufu!

Ülkemizi 57 sene kadar önce yalıtımla tanıştıran lider markalar arasında yer alan İzocam, yalıtımda U değerinin iyileştirilmesiyle 2050 yılına kadar kadar yaklaşık yüzde 28 oranında fazladan enerji tasarrufu elde edilebileceğini bildirdi.

Enerji Kimlik Belgesi sorgulama e-Devlet'ten nasıl yapılır?

Binaların Enerji Kimlik Belgesi'ni almaları 2020 yılı itibarıyla zorunlulaştı. Bir yapının bu belgeye sahip olup olmadığı sorgulanabiliyor. Peki, Enerji Kimlik Belgesi sorgulama e-Devlet'ten nasıl yapılır?

Kimler şarj istasyonu kurabilecek? Fiyatlar nasıl belirlenecek? Mustafa Yılmaz açıkladı!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, kurul kararıyla onaylanan Şarj Hizmeti Yönetmeliği’ne yönelik açıklama yaptı. Peki Kimler şarj istasyonu kurabilecek? Fiyatlar nasıl belirlenecek? İşte ayrıntılar...

Isı pompası nedir, nasıl çalışır, evlerde nasıl kullanılır?

AB ülkelerinin Rusya'ya enerji bağımlılığından kurtulmak için kullanımının yaygınlaştırmayı düşündüğü ısı pompası nedir, nasıl çalışır, evlerde nasıl kullanılır? İşte detaylar...

Enerji kesintileri inşaat malzemeleri sanayisini nasıl etkiledi?

İnşaat malzemesi sektörünün çatı kuruluşu Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD),  ‘Ocak 2022 Sektör Raporu'nu yayınladı. Peki enerji kesintileri inşaat malzemeleri sanayisini nasıl etkiledi?

Doğalgaz ve elektriğe kademeli tarife nasıl olacak?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrik ve doğalgazda kademeli olarak geçilecek tarifenin tasarruf ve verimli kullanım sağlayacağını söyledi. Peki doğalgaz ve elektrikte kademeli tarife nasıl olacak?

Enerji maliyetleri çimento ve inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Enerji maliyetlerinde meydana gelen artış ve yeni inşaat projelerinin azalması ikinci yarıdan itibaren çimentonun büyüme hızında yavaşlamayı getirdi. Peki enerji maliyetleri çimento ve inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Enerji kimlik belgesi nasıl alınır?

Türkiye’deki tüm binaların yıl sonuna kadar ‘Enerji Kimlik Belgesi’ alması gerekiyor. Peki Enerji kimlik belgesi nedir? Nasıl alınır?

Enerji Kimlik Belgesi nasıl alınır?

Türkiye'de mesken olarak kullanılan tüm binalarda zorunlu hale getirilen Enerji Kimlik Belgesi alınması için son 5 aya girildi. Enerji Kimlik Belgesi olmayan binaların 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren alım, satım veya kiralanması yapılmayacak. Peki enerji kimlik belgesi nasıl alınır? 

Bumerang Kartal’ın dış cephesi enerji tasarrufu sağlıyor!

Anadolu Yakası’nın yükselen değeri Kartal'ın merkezi lokasyonunda yer alan Bumerang Kartal projesinde dış cephe yapımına başlandı. Projenin dış cephesi enerji tasarrufu sağlıyor. 

Nivo’nun çevre dostu binaları yüzde 30 enerji tasarrufu sağlıyor!

Nivo projeleri çevre dostu projeleriyle yatırımcılarına kazandırıyor. İstanbul'un merkezi konumlarında yükselen Nivo İstanbul ve Nivo Ataköy projeleri yüzde 30 enerji tasarrufu sağlıyor.  

Manzara Adalar'da yıllık 22 bin TL enerji tasarrufu!

Kartal'da İş GYO imzası ile hayata geçirilen Manzara Adalar projesi yaklaşık 22 bin TL'ye kadar enerji tasarrufu sağlıyor.

enerji tasarrufu nasıl sağlanır Haberi

enerji tasarrufu nasıl sağlanır

Enerji Verimliliği Eylem Planı’yla birlikte yeni dönemde enerji tasarrufu sağlanmak için harekete geçildi. Çalışmaların en önemlisi ise binalarda montolama yapılmasıyla başlıyor. Montolama, binalarda enerji tasarrufu noktasında kritik bir yere sahip.

Akşam Gazetesi'nden Miray Çimen'in haberine göre, mantolama  çalışmalarıyla yılda yaklaşık yüzde 30 oranında tasarruf sağlanabiliyor. Türkiye’nin geçen yılki doğalgaz tüketiminde yüzde 30’luk bir tasarruf yapılıp 10 milyar dolarlara düşürülmesi hedefleniyor.

Sektör temsilcileri doğalgaz tasarrufunda ev içi tesisat ve bina mantolamasının önemine dikkat çekti. Mantolama uygulamasıyla yüzde 30’a varan bir tasarruf planlanıyor. Ortalama bir konutun yıllık tüketiminin 800 metreküplere kadar düşürülmesi bekleniyor.

Enerji Verimliliği Eylem Planı ile binalar için enerji tüketim verilerini içeren bir veri tabanı oluşturulacak. Mevcut binaların rehabilitasyonu ve enerji verimliliğinin geliştirilmesi, bina sektöründe ısı yalıtımıyla yüksek verimli pencere, aydınlatma, beyaz...