24 / 04 / 2024

enerji verimliliği için ne yapılabilir

enerji verimliliği için ne yapılabilir

"Enerji verimliliğinde AB normlarına ulaşmak, çağdaşlaşma yolunda istikrarlı adımlar atan ülkemizin hayati hamlesi olacaktır" diyen İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, sektörel anlamda kaydedilen son gelişmeleri değerlendirdi.

Son dakika! 18 il için kamulaştırma kararı geldi! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bugünkü 32487 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, çok sayıda kentte enerji projeleri için bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak.

3 il için acele kamulaştırma kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Bingöl’de HES için GES üretim tesisi, Çanakkale ve Balıkesir'de rüzgar enerji santralleri için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan acele kamulaştırma kararları bugünkü 32439 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yapı sektöründe 7,7 milyar dolarlık enerji verimliliği yatırımı yapılacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 2024-2030 senelerinde enerji verimliliği odağında yapı sektörüne 7,7 milyar dolar yatırım yapılacağını açıkladı. İşte haberin detayları...

Çimento sektörü enerji maliyetleri için alınacak tedbirleri bekliyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen çimento sektörü enerji maliyetleri için alınacak tedbirleri bekliyor...

Tayfun Küçükoğlu: Binalarda enerji verimliliği için kullanıcılar teşvik edilmeli!

Türkiye İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu Enerji Verimliliği haftası ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Gelecekte var olmak için sınırlı kaynaklarımızı daha verimli kullanarak ‘az ile çok’ yapmalıyız” dedi.

Binalarda enerji verimliliği nasıl yapılmalı?

Türkiye’nin yüzde 100 yerli sermayeli en büyük yalıtım şirketi ODE Yalıtım, “Binalarda ve Sanayide Enerji Verimliliği” temalı bir webinar gerçekleştirdi. Etkinlikte, sanayide ve binalarda enerji verimliliği sağlanması amacıyla atılması gereken adımlar değerlendirildi. 

Boğaziçi Üniversitesi’nden Türkiye’deki binaların enerji verimliliği için kapsamlı araştırma!

Boğaziçi Üniversitesi’nden Türkiye’nin 81 kentindeki binaların enerji verimliliği için kapsamlı araştırma yaptı.

O raporu almak için son tarih 31 Aralık!

Enerji verimliliği etüt raporunun hazırlanarak teslim edilmesine ilişkin kurum ve işletmelere tanınan süre, 31 Aralık 2020'de sona eriyor. Yapılacak denetimlerde raporunun olmaması durumunda, 30 ila 170 bin TL arasında idari para cezası kesilecek. 

İki il için acele kamulaştırma kararı!

Hatay ve Bolu'da hayata geçirilecek enerji projeleri için bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verildi. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı kararları, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Zorunlu enerji verimliliği etüt raporunda son 2 ay!

Endüstriyel işletmeler, okul, hastane, alışveriş merkezleri ve otel gibi ticari hizmet binaları ve kamu binaları için enerji verimliliği etüt raporlarının tamamlanarak teslim edilmesi için 2 aylık bir süre kaldı.

Kentsel dönüşüm konutlarında enerji verimliliği artacak!

‘Enerji Verimliliği Haftası’ dolayısıyla açıklamalarda bulunan Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, “Türkiye’deki tüm binalar için zorunlu hale getirilen Enerji Kimlik Belgesi’nin yanı sıra kullanılan inşaat malzemesi mutlaka sorgulanmalı'' diye konuştu.

Binalarda enerji verimliliği yalıtımla başlar!

6-12 Ocak Enerji Verimliliği Haftası dolayısıyla açıklama yapan İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Levent Pelesen, "Ülkemizdeki tüm binaları yalıtımlı hale getirerek her yıl 9 milyar dolar tasarruf edebiliriz" dedi...

Konutlarda Enerji Verimliliği Finansman Programı Forum ve Ödül Töreni 26 Kasım'da!

TuREEFF Türkiye Konutlarda Enerji Verimliliği Finansman Programı Forum ve Ödül Töreni 26 Kasım 2019 tarihinde gerçekleşecek...

enerji verimliliği için ne yapılabilir Haberi

enerji verimliliği için ne yapılabilir

"Enerji verimliliğinde AB normlarına ulaşmak, çağdaşlaşma yolunda istikrarlı adımlar atan ülkemizin hayati hamlesi olacaktır" diyen İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, sektörel anlamda kaydedilen son gelişmeleri değerlendirdi. 


Avrupa, enerji ihtiyacının yüzde 51'ini ithal kaynaklardan karşılarken, Türkiye'de bu oran yüzde 72 seviyesinde bulunuyor. Ancak söz konusu oran, G20 içerisinde bulunan ve gelişmekte olan ülkelerle kıyaslandığında, Türkiye'yi yüzde 28 ile Hindistan ve yüzde 11 ile Çin'in takip ettiği ortaya çıkıyor. Veriler ışığında Türkiye'nin rekabet ettiği ülkelerin, enerjide dışa bağımlılığı bir sorun olarak görmediğini ifade eden İZODER Yönetim Kurulu Başkam Tayfun Küçükoğlu, "Rekabetin devamlılığı için Türkiye'nin yöntem ile ulaşmak mümkün değil.


AB'DEKİ GİBİ PROGRAM GEREKİYOR

Öte yandan Tayfun Küçükoğlu; 2014 yılında 56 milyar dolar olarak bildirilen birincil enerji tüketiminin yüzde 37'sinin binalarda gerçekleştiğini vurguladı. Binalarda...