29 / 03 / 2024

enflasyonun üzerinde arttı

enflasyonun üzerinde arttı

AKTOB Araştırma Birimi verilerine göre, son bir yıllık dönemde otellerin en büyük gider kalemi olan yiyecek ve içeceklerdeki maliyet artışlarının, yüzde 10,6 seviyesinde gerçekleşti.

ABD'de ikinci el konut satışları şubat ayında beklentilerin üzerinde arttı!

ABD'de ikinci el konut satışları, şubat ayında yüzde 9,5 artış ile beklentilerin üzerinde gerçekleşirken, son bir senenin en fazla artışı gerçekleşmiş oldu!

Ekonomistten emekliye zam tepkisi: Enflasyonun düşüşü öteleniyor!

Emeklilere verilen zam dün yapılan düzenlemeyle yüzde 49,25’e çıkarıldı. Yapılan zammın yıllık enflasyonun üzerinde olduğunu söyleyen ekonomist Nejat Özanay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda enflasyon düşüşünün ötelendiğini belirtti. İşte Özonay’ın o gönderisi ve gelen yorumlar…  

9 aylık dönemde bireysel borçlanma enflasyonun üzerinde büyüdü!

Tarım, madencilik, imalat sanayii, enerji, inşaat ve hizmetler sektörlerinin toplam kredi hacmindeki büyümesi yüzde 35,1 olurken; tüketici kredisi ve kredi kartları ile bireysel borçlanma yüzde 57,9 olarak gerçekleşti.

Kiracılar dikkat! Kira zammı enflasyonun üzerine çıktı! Kira fiyatlarını duyanlar adeta çıldırdı!

Fahiş kira zamları enflasyonu da körüklüyor. Yıllık enflasyon yüzde 61,5 olarak gerçekleşirken, gerçek kira endeksi yüzde 95’lik oranla enflasyonun üzerinde arttı. Aylık artış ise yüzde 9,5 oldu.

Devlet Bahçeli'den emeklilere büyük zam müjdesi: Enflasyonun üzerinde zam verilmeli

Emekli maaş zamları gündemde konuşulmaya devam ediyor. Son olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, emekli maaş zamanına ilişkin açıklama yaptı. İşte Bahçeli'den kritik emekli maaş zammı çıkışı...

Ev alamayan arsaya yöneldi! Fiyatlar 1 yılda yüzde 200 arttı!

Gayrimenkul sektöründe arsa yatırımına olan taleple beraber fiyatlar da artıyor. Son bir yılda arsa fiyatlarının yüzde 200’lerin üzerinde arttığını söyleyen Mornvest Gayrimenkul ve Danışmanlık’ın kurucusu Efe Gül, ev alamayanın arsaya yöneldiğini kaydetti.

Otomobil fiyatları el yakıyor! Otomotivde üretim maliyeti son 7 yılda yüzde 100’ün üzerinde arttı!

Otomobil fiyatlarındaki artışlara artık yetişmek mümkün değil. Arz-talepteki dengesizlikler, vergiler ve gelişen yeni teknolojiler nedeniyle otomotiv üretim maliyeti son 7 yıl içerisinde yüzde 100’ün üzerinde artış gösterdi.

Borsada yükseliş rüzgarı! Yüzde 3'ün üzerinde arttı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 3,02 değerlenerek 5.269,65 puana çıktı. İşte detaylar...

ABD İstihdamı nisanda beklentilerin üzerinde arttı, işsizlik oranı düştü!

Nisanda ABD'de tarım dışı istihdam beklentilerin üzerinde 253 bin kişi artarken, işsizlik oranı yüzde 3,4 seviyesinde sabit kaldı ve tarihi düşük seviyesine yakın seyretti.

Asgari ücretli, memur ve emekliler dikkat! Peş peşe açıklandı! Maaşlar resmen artıyor! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücretli, memur ve emeklilere enflasyonun üzerinde zam ve emekliye refah payı verilmesi amacıyla çalışma yapılması talimatını verdi. Asgari ücretli, memur ve emeklilerin gelirleri artıyor. 

Bakan'dan memur ve emeklilere müjde! Enflasyonun üzerinde zam!

SONDAKİKA: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin,  katıldığı canlı yayında memur ve emekli zamlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Fed, Bej Kitap’ta ekonomik görünümdeki karamsarlığa vurgu yaptı!

ABD Merkez Bankası tarafından açıklanan Bej Kitap raporunda, faiz oranları ve enflasyonun ekonomik aktivite üzerinde baskı yaratmaya devam ettiği, birçok katılımcının ekonomik görünüme ilişkin belirsizliğin ve karamsarlığın arttığı ifade edildi.

Bomba iddia: Yeni asgari ücret bilgisi belli oldu! İşte net rakam!

Ocak 2023 zammı ile yeni asgari ücretin ne kadar olacağına ilişkin tahminler ise peş peşe gelmeye devam ediyor. Ocak ayında da enflasyonun üzerinde ciddi artışların olması beklenen asgari ücret için Ankara kulislerinden net rakam geldi.

enflasyonun üzerinde arttı Haberi

enflasyonun üzerinde arttı

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Araştırma Birimi verilerine göre, son bir yıllık dönemde otellerin en büyük gider kalemi olan yiyecek ve içeceklerdeki maliyet artışlarının, yüzde 10,6 seviyesinde gerçekleşti.


AKTOB'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜIK) tarafından açıklanan ekim ayı fiyat artışı verilerine göre, ülke genelinde yıllık enflasyon ortalama yüzde 8,6 olarak gerçekleşti. Son bir yıllık dönemde otellerin en büyük gider kalemi olan yiyecek ve içeceklerdeki maliyet artışları ise yüzde 10,6 seviyesinde oluştu. Otellerin maliyet kalemlerinden, eneıji-yakıt ile temizlik malzemeleri haricindeki gruplarda maliyetler, enflasyonun üzerinde seyretti. Yıl bazmda en yüksek maliyet arnşlan bakliyat-un, meyve sebze, et ve süt grubunda...