05 / 05 / 2024

engellilere toki

engellilere toki

TOKİ evlerine başvuru koşulları, gelir grubuna göre değişkenlik gösteriyor. TOKİ'de özürlü vatandaşlar içinde bazı olanaklar bulunuyor. Peki, özürlülerin TOKİ hakları nelerdir? İşte TOKİ özürlü hakları..

TOKİ 500 bin konut başvuruları ne zaman? Dar gelirlilere, kadınlara, engellilere ve gençlere ucuz konut müjdesi! 

12. Kalkınma Planı ile ilgili detaylar açıklandı. Plandan dar gelirlilere, kadınlara, engellilere ve gençlere ucuz konut müjdesi de çıktı. Peki TOKİ 500 bin konut başvuruları ne zaman? İşte detaylar...

Hüseyin Şirin'den Zonguldaklı engellilere TOKİ müjdesi!

Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, Engellilerin toplu konut projesi için yer arama çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

TOKİ Ankara Yapracık'da engellilere özel 2 adet dairenin başvuruları bugün başladı!

TOKİ Ankara Yapracık'da engellilere özel 2 adet dairenin başvuruları bugün başladı. Açık artırma usulü ile satışa çıkarıldığı TOKİ Ankara Yapracık projesinde fiyatlar 240 bin liradan başlıyor.

TOKİ Tunceli Çemişgezek 2. Etap'ta 2 konut engellilere özel satılıyor!

TOKİ Tunceli Çemişgezek 2. Etap'ta 2 konut engellilere özel satılıyor. Kurası 18 Mayıs 2015 tarihinde çekilecek olan projede 76,76 metrekarelik 2+1 daireler yer alıyor.

Edirne Belediyesi'nin TOKİ evleri satışa çıktı!

Edirne Belediye Başkanlığı'na ait Fırınlarsırtı mevkiinde bulunan Toki Evleri açık artırma usulü satışa çıkıyor. İhale 17 Şubat 2015 Salı günü 14.00'de yapılacak.

Maşuk TOKİ sözleşme tarihleri belli oldu!

Toki' de para yatırma tarihleri kesinleşti. 16 Şubat ile 20 mart 2015 Tarihleri arasında Karaköprü Ziraat bankası şubesine şahıs bizzat kendisi gidip orada Toki'nin satış sözleşmesini imzalayacak.

Konya, TOKİ Konutları'nın devam etmesini istiyor!

Konya'lı vatandaşlar, Toki Konutlarının her ilçede devam etmesini istiyor. Süleyman Göksu'nun Konya'da Toki Konutları isimli yazısı Anadolu Telgraf'ta yayımlandı. İşte Anadolu Telgraftaki yazı..

Bozüyük'teki TOKİ Konutları hızla devam ediyor!

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, ilçe genelinde yapılması planlanan tren yolu geçitleri ve TOKİ konutları konusunda önemli açıklamalar yaptı. Toki Konutlarında sıkıntı olmadığını söyledi.

Karamanlı'ya TOKİ konutları geliyor!

Karamanlı'ya TOKİ konutları geliyor. Karamanlı'da Toki konutları başvuruları başladı. Karamanlı Belediyesi' nin sitesinden yapılan duyuruda, Toki konutların hangi alanda, hangi öncelikte yapılması istendiği vatandaşlara soruldu.

Hüseyin Şirin'den engellilere TOKİ müjdesi!

Hüseyin Şirin engellilere TOKİ müjdesi verdi. Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin Üzülmez de yapılması planlanan toplu konutlarla ilgili açıklamalarda bulunarak engellilere yüzde 5 kontenjan verileceğini ifade etti

TOKİ yüzde 20 indirim kampanyası 2015!

Toki indirim kampanyası ne zaman? Toki indirim kampanyası nasıl hesaplanır? Toki indirim kampanyası Halkbank aracılığıyla değerlendirilebilir mi? Toki indirim kampanyası forum ortamlarında nasıl konuşuluyor? Toki 2015 indirim kampanyası soruları ve cevapl

TOKİ, 60 ay vadeyle 32 arsa satacak!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKi, İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir, Adana, Erzurum ve Kayseri gibi büyükşehirlerin de aralarında bulunduğu 17 şehirdeki 32 arsayı açık artırmayla satacak.

Ilgın'da 2.TOKİ şantiyesi kuruldu!

Ilgın'ın en eski mahallerinden olan Behlül bey mahallesinde Kentsel dönüşüm projesi kapsamında yüz bin metrekarelik alana 2.Etap TOKI Ketsel dönüşüm Projesi ile 863 konut 20 dükkan 16 derslik bir okul inşa edilecek.

engellilere toki Haberi

engellilere toki

TOKİ özürlü hakları!

TOKİ, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'na bağlı, özellikle sosyal konut üretimi için kurulmuş olan kamu kuruluşu olup; kısıtlı gelire sahip olan kimselerin ev sahibi olmalarını amaçlıyor ve bu amaç doğrultusunda evler üretiyor.


TOKİ evlerine başvuru koşulları, gelir grubuna göre değişkenlik gösteriyor. TOKİ'de özürlü vatandaşlar içinde bazı olanaklar bulunuyor. Peki, özürlülerin TOKİ hakları nelerdir?


TOKİ başvuru şartlarına uygun olan; 

1. Kategori olan “Şehit Aileleri, Maluller ile Dul ve Yetimlerinin” ,

2. Kategori olan “Istiklal Savaşı Gazisi,  Kore Gazisi , Kıbrıs ve Vatani Hizmet Gazilerinin” ,

3. Kategori olan “En az %50 Özürlü Vatandaşlarımızın”

4. Kategori olan “Diğer alıcı adaylarının”

Başvuruları ayrı olarak 4 kategoride kabul ediliyor.


Özürlü vatandaşlarımız, Özürlüler İdaresi tarafından verilen kimlik kartının fotokopisi veya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış sağlık heyet raporunu (en az %...