29 / 03 / 2024

Hüseyin Şirin'den Zonguldaklı engellilere TOKİ müjdesi!

Hüseyin Şirin'den Zonguldaklı engellilere TOKİ müjdesi!

Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, Engellilerin toplu konut projesi için yer arama çalışmalarının devam ettiğini söyledi.



Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, Engelli vatandaşların  TOKİ  aracılığıyla toplu konut projesinden yararlanmak için sürekli derneğe müracaat ettiğini söyledi. 


Üzülmez bölgesinde yapılması planlanan TOKİ projesi ile ilgili daha önce yapılan görüşmeler sonucunda engellilere yüzde 5 kontenjan ayrılması konusunda görüş birliğine varıldığını belirtti. Engellilerin TOKİ konusunda yoğun talebi olduğunu ifade eden Şirin, "Zonguldak ilimizde konut ihtiyacı aşırı safhada olması nedeniyle bizim engelli üyelerimiz ve ilimizde yaşayan engelli vatandaşlarımız TOKİ aracılığıyla toplu konut projesinden yararlanmak için devamlı müracaat ediyorlar. Biz bu aşamada daha önce milletvekillerimizle beraber TOKİ başkanlığına giderek Üzülmez 'de yapılacak toplu konutlardan yüzde 5 kontenjan alınması için görüş birliğine varmıştık. Taleplerin yoğun olması nedeniyle bizde dernek yönetimi olarak yer arayışımıza devam ediyoruz. Bu kapsamda Karaman Belediye Başkanımızı ziyaret ederek burada konut yapılabilecek engellilere ağırlıklı şekilde dizayn edilmek şartıyla toplu konut arsası olup olmadığını konusunda kendisiyle görüş alışverişinde bulunduk. 


Karaman Belediye Başkanı Mustafa Kalaycı'da konuyla ilgili en kısa zamanda çalışma yaparak böyle bir toplu konutun Karaman Beldesine yapılmasını kendilerini çok mutlu edeceklerini söyledi. Çalışmalarımız bu şekilde devam ediyor. Bu konuyla ilgili diğer belediye başkanlarımızla görüşerek bu konuda destek isteyeceğiz. İnanıyoruz ki biz Zonguldak'ta engelli arkadaşlarımızın istihdam noktasında rahat hareket edebilecekleri bir toplu konut sitesinin yapılması için çalışmalarımızın sonucunda güzel bir sonuca ulaşacağımıza yürekten inanıyoruz" şeklinde konuştu. 




Yeni Adım


Geri Dön