28 / 03 / 2024

ERA Özhan Atalay

ERA Özhan Atalay

ERA Gayrimenkul Türkiye Genel Müdürü Özhan Atalay gayrimenkul sektöründe yaşanan durgunluğun geçici olduğunu sektörün vergi avantajları, kampanyalar ve kredi faiz  indirimleriyle yeniden canlanacağını aktardı. 

İnternette gayrimenkulle ilgili arama oranı 4 yılda yüzde 253 arttı!

Teknolojinin günümüzde daha ulaşılabilir hale gelmesiyle son 4 yılda internette gayrimenkul ile ilgili aramaların oranı yüzde 253 arttı.

Özhan Atalay, GittiBu ile bir ilke imza attı!

Era Gayrimenkul ve Century 21 Genel müdürlüklerini yapmış olan Özhan Atalay, gayrimenkul danışmanlarının amatörce kredi kartın ile işlem bedeli almalarını sağlayacak bir sistem kurarak sektörde bir ilke imza attı.

Gayrimenkul piyasasını 2018'in ikinci yarısında neler bekliyor?

Karlılık ve Verimlilik Danışmanı Özhan Atalay gayrimenkul piyasasını 2018'in ikinci yarısında neler beklediğini değerlendirdi. İşte Atalay'ın açıklaması...

Kentsel dönüşümde deprem geçmişi olan binalara odaklanmalı!

Uluslararası gayrimenkul franchising şirketi ERA Gayrimenkul Türkiye Genel Müdürü Özhan Atalay, 1999 depreminden önce yapılan pek çok konutun risk altında olduğunu söyleyerek, kentsel dönüşümde önceliğin yaşlı ve deprem geçmişi olan yapılara verilmesi gerektiğini belirtti.

Konutta KDV indirimi yeniden düzenlenmeli!

Uluslararası gayrimenkul franchising şirketi ERA Gayrimenkul Türkiye Genel Müdürü Özhan Atalay,  Bakanlar Kurulu Kararnamesi ile yayınlanan KDV indirim oranlarını değerlendirdi. 

Hane halkı sayısı yeni konut talebini artırıyor!

ERA Gayrimenkul Türkiye Genel Müdürü Özhan Atalay,  değişen demografik yapı ve hane halkı sayısının, daha fazla yeni konut ihtiyacına yol açtığını söyledi. 

Tapu harçlarının düşürülmesi olumlu ancak oranlar yeterli değil!

ERA Gayrimenkul Türkiye Genel Müdürü Özhan Atalay, tapu ve KDV'de yapılan indirimlerin sektör açısından olumlu gelişmeler olduğunu, sektörün daha da hareketlenmesi için yüzde 1,5’e düşürülen tapu harçlarının en fazla yüzde 0,5’te sabitlenmesi gerektiğini belirtti...

Döviz artışı gayrimenkul satışlarını yavaşlattı!

ERA Gayrimenkul Türkiye Genel Müdürü Özhan Atalay, mali piyasalarda ve dövizde yaşanan hareketliliğin gayrimenkul satışlarında yavaşlamaya yol açtığını söyledi. 

Gayrimenkul sektörü bahar mevsimiyle hareketlenecek!

ERA Gayrimenkul Türkiye Genel Müdürü Özhan Atalay mevsimlerin gayrimenkul sektörüne etkilerini değerlendirdi.

Gayrimenkul sektörü faiz indirimleriyle hareketlenecek!

ERA Gayrimenkul Türkiye Genel Müdürü Özhan Atalay gayrimenkul sektöründe yaşanan durgunluğun geçici olduğunu sektörün vergi avantajları, kampanyalar ve kredi faiz  indirimleriyle yeniden canlanacağını aktardı. 

Gayrimenkul danışmanlığı üniversite mezunlarının yeni gözdesi!

ERA Gayrimenkul Türkiye Genel Müdürü Özhan Atalay, "Üniversite ve yüksek lisans mezunu birçok girişimci, Gayrimenkul Danışmanlığı sektörüne yöneliyor." dedi.

İşte İstanbul'da konut alacaklar için cazip ilçeler!

Era Gayrimenkul Genel Müdürü Özhan Atalay, kentsel dönüşüm bölgelerindeki stok fazlasına dikkat çekerek, bu ilçelerin yatırımcılar için cazip olacağını söyledi.

Emlakçılığın yasayla kontrol altına alınması lazım!

Era Gayrimenkul Türkiye'nin 2017 yılı değerlendirmesi ve 2018 yılı beklentilerinin konuşulduğu toplantıda açıklamalar yapan Era Gayrimenkul Genel Müdürü Özhan Atalay, emlakçılığın yasayla kontrol altına alınması gerektiğini söyledi.

Gayrimenkul almak için en uygun dönem!

ERA Gayrimenkul Türkiye Genel Müdürü Özhan Atalay,  2017 yılının ilk 9 aylık sürecinde konut fiyatlarının enflasyon ve mali piyasaların altında kaldığını açıkladı. 

ERA Özhan Atalay Haberi

ERA Özhan Atalay

İnşaat sektörü 2017 yılını dünyada yaşanan ekonomik ve siyasi dalgalanmalara rağmen 1 milyon 400 bini aşkın konut satışıyla kapattı. 

Emlak sektöründe yaşanan durgunluğun geçici olduğunu ifade eden ERA Gayrimenkul Türkiye Genel Müdürü Özhan Atalay, mali piyasalardaki hareketliliğin ve konut fiyatlarındaki on yılı aşkın devam eden artışın durulması ile piyasaların yeni bir seviyeye geçtiğini belirtti. 

Atalay, “2017 yılında USD yüzde 10, Euro yüzde 23, altın yüzde 20 artması, enflasyonun yüzde 12’lere yükselmesiyle birlikte faiz oranları da artış gösterdi. Mali piyasalarda bu derece yoğun hareketler yaşanırken yatırımcılar ister istemez gayrimenkulden menkul değerlere yöneldiler, bu da 2018’in ilk iki ayında bir parça durgunluğa sebep oldu” dedi. 

Yatırımcıların gayrimenkul yatırımından uzaklaştığını ama oturum amaçlı konut almak isteyenlerin talebinin artığına değinen Atalay, sözlerine şöyle devam etti, “Türkiye...