18 / 04 / 2024

Gayrimenkul almak için en uygun dönem!

Gayrimenkul almak için en uygun dönem!

ERA Gayrimenkul Türkiye Genel Müdürü Özhan Atalay,  2017 yılının ilk 9 aylık sürecinde konut fiyatlarının enflasyon ve mali piyasaların altında kaldığını açıkladı. 



ERA Gayrimenkul Türkiye Genel Müdürü Özhan Atalay, gayrimenkul satın almak için dönemin oldukça uygun olduğuna dikkat çekerek konut fiyat artışı hakkında açıklamalarda bulundu. 

 

Uluslararası gayrimenkul danışmanlık şirketi ERA Türkiye Genel Müdürü Özhan Atalay, emlak sektöründe yılın 9 aylık dönemi için değerlendirmeler yaptı. 9 aylık süreç göz önüne alındığında Türkiye’nin lokomotif sektörü olarak adlandırılan gayrimenkul sektöründe fiyatların neredeyse yerinde saydığını söyleyen Atalay, ‘Amerikan dolarının yüzde 10,  Euro’un yüzde 23, altının yüzde 20, enflasyonun ise yüzde 13’ler seviyesinde arttığı bir ortamda Konut Fiyatları Endeksi sadece yüzde 7,42 oldu’ diye açıklama yaptı. 

 

Atalay, ‘Çıkan tablo bize yatırım amacıyla alınan gayrimenkullerde yavaşlama olduğunu, ancak ihtiyaç nedeni ile alınan gayrimenkullerde talebin devam ettiğini gösteriyor. 2018 yılında da trendin ihtiyaç eksenli yatırımlar odağında devam etmesini bekliyoruz. İhtiyaç sahiplerinin oluşturduğu talebin daha düşük fiyatlı konutlara yönelik olduğunu, bu nedenle konut fiyatlarında ciddi bir artış beklenmese dahi kısa ve orta vadede maliyetlerin artmasından dolayı fiyatların mutlaka artacağını öngörüyoruz. Gerek ülkemizin nüfus artış hızı, gerek konut satın alma yaşının 30’lu yaşlara kadar düşmüş olması, gerekse kentsel dönüşüm sayesinde daha güvenli ve sağlam binalara kavuşuyor olmamız kısa vadede fiyatlarda yaşanan durgunluğu ortadan kaldıracaktır’ diye sözlerine ekledi. 

 

Konut fiyatlarındaki artışın yavaşladığını ve yatırım amacı ile gayrimenkul alan kişilerin, tercihlerini mali piyasalara çevirdiğini de aktaran Atalay, bu durumun talebin durma noktasına geldiği anlamını taşımadığını da açıkladı.
 


Geri Dön