26 / 04 / 2024

erciyes teleferik

erciyes teleferik

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi 3. etap kapsamında yapımı tamamlanan 15 tesis için açılış töreni düzenlenecek. Tören 9 Şubat Pazar günü Tekir Kapı'da düzenlenecek ve saat 11.00'de başlayacak...

Erciyes Kış Sporları Turizm Merkezi projesi ne zaman tamamlanacak?

Erciyes Kış Sporları Turizm Merkezi Projesi'nde sona gelindi. 'Master plan' uygulaması bu yıl tamamlanıyor. Proje bittiğinde Erciyes 40 kilometrelik teleferik hattı, ve de farklı zorluk derecelerinde 190 kilometrelik kayak pistleriyle donatılmış olacak.

Erciyes'te kayak, Kapadokya'da kültür turizmi!

Peri bacaları ve balonlarıyla ünlü Kapadokya ile 300 milyon avroluk master planının hayata geçirildiği Erciyes Dağı Kayak Merkezi aynı turizm paketi içinde de pazarlanmaya başlandı.

Reşat Kasap: Teleferik projesinde inşaat aşamasına geçmeyi planlıyoruz!

Rize'nin incisi teleferik projesinde yapım için kamulastırıldı. Söz konusu kamulaştırma sonrasında Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap: Teleferik projesinde inşaat aşamasına geçmeyi planlıyoruz, dedi.

Rize teleferik projesi kamulaştırıldı!

Rize'nin incisi teleferik projesinde Paşakuyu Mahallesindeki hak sahipleriyle anlaşmaya varıldı.Toplam 480 m2'lik alan teleferik projesinin yapımı için kamulaştırıldı. Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, işlemlerin yapılmaya devam ettiğini belirtti.

Yenimahalle Şentepe teleferik hattının 2. etabı yüzde 75 tamamlandı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen Yenimahalle - Şentepe arasında hizmet veren teleferik hattının 2. etapta gerçekleştirilen yapım çalışmaları kapsamında kılavuz halatlar helikopter yardımıyla çekildi.

Erciyes'teki otellerde yılbaşı bereketi!

KAYTİD Başkanı Enver Sungur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erciyes Kayak Merkezi'ndeki yatırımlarla ilgili bu yıl daha fazla tanıtım yapıldığını ve bunun meyvesini yılbaşından itibaren almayı beklediklerini söyledi.

Maçka Teleferik İstasyonu revizyon yapım işi ihalesi 22 Aralık'ta!

İstanbul Ulaşım A.Ş; Maçka Teleferik İstasyonu Revizyon Yapım işini 22 Aralık 2014 tarihinde saat 11.00'de ihaleye çıkarıyor. İhale açık ihale usulü ile yapılacak.

Kayseri'deki Erciyes modeli kış turizmini cazip hale getirecek!

Kış aylarının vazgeçilmez sporları arasında bulunan kayak turizmi, Türkiye'de ilk kez Kayseri'de uygulanan Erciyes A.Ş. modeliyle geniş tabana yayılıp, fiyat bakımından cazip hale getirilecek.

Gülhane Parkı ile Üsküdar Doğancılar arasına teleferik planlandı!

İstanbul'un Avrupa yakasındaki Gülhane Parkı ile Anadolu yakasındaki Üsküdar'ın Doğancılar Parkı arasına teleferik kurulması planlanmış... Peki sonra ne olmuş?.. İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkarttığı haber

Uludağ'da turizm teleferik hattıyla artacak!

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, Uludağ'da 20 günden bu yana kar olduğunu belirterek, Uludağ'da turizm teleferik hattıyla artacağını da ifade etti...

1966 yılında Gülhane ile Üsküdar arasında teleferik yapılacakmış!

1966 yılında İstanbul Valiliği, Gülhane Parkı ile Üsküdar Doğancılar arasında teleferik yaptıracakmış. Belediye Başkanlığı ise, Sarayburnu ile Üsküdar arasındaki bu teleferiğin silüeti bozacağını ileri sürmüş.

Bursa'da teleferik hattı yenilendi!

Vali Münir Karaloğlu; Bursa 'da logo tamam sıra turizm atağında hızlandırıyoruz. Teleferik hattını yeniledik ve çalışmalar bittiği zaman dünyanın en uzun teleferik hattına sahip olacağız.

Erciyes kayak sezonuna iyi başladı!

Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezlerinden Kayserideki Erciyes 'teki pistler hafta sonu boyunca kayakçılarla doldu taştı. Türkiye'nin kayak sezonunu ilk açan turizm merkezi olan Erciyes, hafta sonu oldukça yoğundu.

erciyes teleferik Haberi

erciyes teleferik


Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi 3. etap kapsamında yapımı tamamlanan 15 tesis için açılış töreni düzenlenecek.


9 Şubat Pazar günü Tekir Kapı'da düzenlenecek ve saat 11.00'de başlayacak olan tören programında protokol konuşmalarının yanısıra TRT Sanatçısı Ahmet Tekkuş ile Rock grubu Koray Haklı ve Orkestrası'nın konseri yer alacak. Çocuklar için şişme oyun gruplarının kurulacağı açılış töreninde ayrıca vatandaşlara sucuk-ekmek ikramında bulunulacak.


Düzenlenecek olan törende 3. etap çalışmaları kapsamında yapımı tamamlanan 3.000 kişi/saat kapasiteli gondol, FIS standartlarında 12 adet kayak pisti, 1.000 araçlık otopark ile konaklama tesisleri yolları hizmete sunulacak.


Öte yandan törene katılacak olan vatandaşlar için her semtten otobüs seferleri düzenlenecek. Pazar günü saat 09.00'da semtlerden hareket edecek otobüslerin yanısıra Cumhuriyet Meydanı'ndan da saat 10.00'da tören alanına araç...