25 / 04 / 2024

erdal eren inşaat sektörü açıklaması

erdal eren inşaat sektörü açıklaması

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş, yaşanan emtia krizi çerçevesinde inşaatın ana girdileri arasında yer alan malzemelerin ithalatını da güçleştirdi. TMB Başkanı Erdal Eren, konuyla ilgili talepleri sıraladı...

Türk müteahhitlerin Rusya'daki işleri savaştan nasıl etkilenecek?

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Rusya ve Ukrayna arasında başlayan savaşın inşaat sektörüne olan etkilerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Konut fiyatlarındaki artış katlanacak!

TMB Başkanı Erdal Eren, inşaat maliyetlerinin salgının başından bu yana ortalama yüzde 113 oranında yükseldiğini, bunun ucuz konut üretimini önlediğini belirtti. Eren, konuya çözüm getirilmezse ev fiyatlarının yüzde 50 – 60 daha artacağını vurguladı.

İnşaat sektörü Kovid-19 salgınından nasıl etkilendi?

Mart 2020'den bu yana dünya Kovid-19 salgını etkisinde. Salgın tüm sektörlerde de olumlu olumsuz değişimlere neden oldu. Peki inşaat sektörü Kovid-19 salgınından nasıl etkilendi?

Erdal Eren: İnşaat sektöründeki sıkıntı en çok bankalara zarar verir!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ( TOBB ) Müteahhit Sektör Meclis Başkanı Erdal Eren, inşaat sektöründe yaşanan sıkıntıların en çok bankacılık sektörüne zarar vereceğini söyledi...

İnşaatçıların Suudi Arabistan'da sözleşme hedefi 10 milyar dolar olacak

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, geçen senenin son çeyreğinde Türk inşaat sektörünün Suudi Arabistan'la 2,7 milyar dolarlık anlaşma sağladığını, bunun 10 milyar dolara çıkarılmasının amaçlandığını belirtti.

Müteahhitlerden inşaat sektörü için karbon emisyonu uyarısı!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren,  8 Kasım Dünya Şehircilik Günü'ne ve müteahhitlik sektöründeki çalışmalara dair değerlendirmede bulundu.  Eren, binalar ve inşaat-yapım süreçlerinin küresel karbon emisyonunun yüzde 40'ını oluşturduğunu belirtti.

İnşaat sektörü, deprem bölgesinin yaralarını sararak büyüyor!

TÜİK’in açıkladığı 2023 yılı ikinci çeyrek büyüme rakamları ile ilgili önemli açıklamalar yapan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren deprem bölgesinde başlayan yaraları sarma ve yeniden inşa sürecinin inşaat sektörüne  büyüme olarak yansıdığını söyledi.

İnşaat sektörü 5 çeyrektir üst üste daralıyor!

TÜİK tarafından açıklanan 2022 yılı üçüncü çeyrek büyüme rakamlarını değerlendiren Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren artan girdi maliyetleri inşaat sektörünü zorlamaya devam ettiğini söyledi.

İnşaat sektörü yüksek girdi maliyetleri ve yavaşlayan yatırımlarla daraldı!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren, TÜİK’in açıkladığı 2022 yılı ilk çeyrek büyüme rakamları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Eren yaptığı açıklamada inşaat sektörünün yüksek girdi maliyetleri ve yavaşlayan yatırımlarla daraldığını söyledi.

Konut fiyatlarındaki artış katlanacak!

TMB Başkanı Erdal Eren, inşaat maliyetlerinin salgının başından bu yana ortalama yüzde 113 oranında yükseldiğini, bunun ucuz konut üretimini önlediğini belirtti. Eren, konuya çözüm getirilmezse ev fiyatlarının yüzde 50 – 60 daha artacağını vurguladı.

Kamu İhale Kanunu revize ediliyor!

TMB Başkanı Erdal Eren, inşaat sektöründe ihale veya davetle kazanılan işlerle ve 4734 sayılı Kanunun 21/b maddesiyle ilgili açıklamalar yaptı ve yeniden revize etme çalışmasını başlatıldığına dikkat çekti.

İnşaatta fiyat farkı düzenlemesi kaçınılmaz oldu!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren inşaat sektörü ile ilgili yaptığı açıklamada, inşaatta fiyat farkı düzenlemesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Mehmet Erdal Eren kimdir?

Türkiye Müteahhitler Birliği’nin yeni başkanı Mehmet Erdal Eren kimdir? Mehmet Erdal Eren daha önce hangi görevler bulunmuştur? İşte Mehmet Erdal Eren'in biyografisi...

Ümraniye Kentsel Dönüşüm Ofisi'nin inşaatında sona gelindi!

Ümraniye Belediyesi tarafından vatandaşların kentsel dönüşümle ilgili sorunlarına çözüm üretmek için Elmalıkent Mahallesi’nde inşa edilen Kentsel Dönüşüm Ofisi’ndeki çalışmalarda son aşamaya gelindi. Kaba inşaatı sona eren ofis, önümüzdeki günlerde son düzenlemeleri yapılarak hizmete sunulacak.

Yeni yapılar inşaat ve imar harcından muaf!

İmar Kanunu'nda önemli değişiklikler içeren yasa yürürlüğe girdi. Yapılacak yapılara ilişkin ruhsat ve izinler, Belediye Gelirleri Kanunu'na göre alınan bina inşaat harcı ve imarla ilgili harçlardan da muaf olacak. 

Son 10 yılda en yüksek büyüme inşaat kaynaklı yatırımlarda!

GSYH geçen yıl yüzde 0,9 arttı. Büyümeye tüketimden 1,1, ihracattan 1,5 puan katkı geldi. Ancak “yatırım” harcamalarının alt kalemlerine bakıldığında, asıl büyük artışın arzu edilen şekilde “makine ve teçhizat” yatırımlarında değil, konutu da içeren “inşaat”ta yaşandığı gözleniyor...

Ukrayna’da Büyük İnşaat Projesi başladı!

Ukrayna’da, sosyal altyapı tesisi ve 4 bin kilometrelik yolların yapımını içeren Büyük İnşaat projesi kapsamında 300’den fazla tesisin eş zamanlı olarak inşaat çalışmalarına başlandı...

erdal eren inşaat sektörü açıklaması Haberi

erdal eren inşaat sektörü açıklaması

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş, yaşanan emtia krizi çerçevesinde inşaatın ana girdileri arasında yer alan malzemelerin ithalatını da güçleştirdi. İthalatta meydana gelen problemler, inşaatın ana girdi maliyetlerinin yükselmesine neden oldu. 

Mevcut koşullarda kamu projelerinin sürdürülmesinin neredeyse imkansızlaştığına dikkat çeken Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren, projeler için sözleşmelerin sonuna kadar uygulamaya alınacak dinamik fiyat farkı düzenlemesinin ve tasfiye hakkı verilmesinin gerekli olduğuna dikkat çekti. 

Peki TMB Başkanı M. Erdal Eren konuyla ilgili hangi çözümleri sundu? İnşaat sektöründe son durum ne? İşte ayrıntılar ve Erdal Eren'in o açıklamaları...

Girdi maliyetlerinde pandeminin başlamasından 2021'in bitimine kadar yüzde 278’e ulaşan yükselişler gerçekleştiğine ve hayata geçirilen ilave fiyat farkı düzenlemesinin müteahhitlerin problemlerini çözmediğine vurgu yapan Eren, “Yapılan düzenlemeyle projelere geçen yılın sadece...