29 / 03 / 2024

İnşaat sektörü 5 çeyrektir üst üste daralıyor!

İnşaat sektörü 5 çeyrektir üst üste daralıyor!

TÜİK tarafından açıklanan 2022 yılı üçüncü çeyrek büyüme rakamlarını değerlendiren Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren artan girdi maliyetleri inşaat sektörünü zorlamaya devam ettiğini söyledi.



Türkiye’nin en köklü sivil toplum örgütleri arasında yer alan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan 2022 yılı üçüncü çeyrek büyüme rakamları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

İnşaat sektörü 5 çeyrektir üst üste daralıyor!

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Türkiye ekonomisinin küresel çapta içinden geçilen bu zorlu süreçte yüzde 3,9 ile de olsa pozitif büyümesinin sevindirici olduğunu söyleyen Erdal Eren, bununla beraber her zamankinden çok ihtiyaç duydukları istihdama büyük katkı sağlayan ve 200’ün üzerinde alt sektöre talep yaratarak ekonomide lokomotif görevi üstlenen inşaat sektöründe, aynı dönemde yaşanan yüzde 14,1’lik daralmanın önemli sorunlara işaret ettiğini söyledi.

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren inşaat sektörünün 2021 yılı üçüncü çeyreğinden bu yana üst üste artan oranlarla 5 çeyrektir daraldığını dile getirdi.

 


Geri Dön