25 / 04 / 2024

Erdoğandan nükleer santrale onay

Erdoğandan nükleer santrale onay

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile Japonya arasında nükleer santral yapımı ile nükleer güç santrallerinin ve sanayisinin geliştirilmesi konusunda işbirliği zaptının onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanunu onayladı

Akkuyu Nükleer Güç Santrali açılıyor! İlk yakıt getirildi

Akkuyu Nükleer Güç Santrali İlk Nükleer Yakıt Getirme Töreni bugün gerçekleşti. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rus lider Vilademir Putin uzaktan canlı bağlantı ile katıldı. Cumhurbaşkanı

3. nükleer enerji santralini de kuracağız!

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada "Sadece Akkuyu ile kalmayacağız. Üçüncü bir nükleer enerji santralini de kuracağız. " dedi.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin temeli haftaya atılıyor!

Akkuyu Nükleer Santrali inşaatının temel atma töreni Önümüzdeki hafta  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya lideri Vladimir Putin'in katılımı ile gerçekleşecek.

3. nükleer santral için çalışmalar başladı!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 22. Dünya Petrol Kongresi'ne katıldı. Erdoğan, 3. nükleer santral için çalışmaların başladığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 3. nükleer santral projesi açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rusya ile Akkuyu nükleer santral anlaşması yaptık. Japonya ile de Karadeniz kıyısında bir anlaşma yaptık. Şimdi de üçüncü nükleer santral projesini hayata geçirmenin arayışı içindeyiz" dedi.

Türk Akımı ve Akkuyu Nükleer Santrali projeleri yarın görüşülecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yarın gerçekleştirecekleri görüşmede, Türk Akımı boru hattı ve Akkuyu Nükleer Enerji Santrali projelerini görüşecek.

İğneada’ya nükleer santral kurulması protesto edildi!

Longoz ormanları ve yeşil doğasıyla ünlü İğneada’ya nükleer santral kurulması planı bölgenin belediyelerini harekete geçirdi. Trakyalı başkanlar Kırklareli’nde “Nükleer santrale hayır” sloganıyla bir araya geldi.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin iptali, maddi kayba yol açar!

Türkiye'nin Moskova eski Ticaret Müşaviri Aydın Sezer, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın" Akkuyu Nükleer Santrali'ni Ruslar yapmazsa başkaları yapar." sözleriyle ilgili Akkuyu'nun iptalinin ciddi maddi kayıp oluşturacağı uyarısında bulundu.

Japonya, Akkuyu Nükleer Santrali projesinde söz sahibi olmak istiyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya’nın Akkuyu nükleer santralini yapmazsa yapan başkaları çıkabileceği yönündeki açıklamasının hemen ardından Japon devi Toshiba açıklama yaptı.

Sinop Nükleer Güç Santrali'nin inşaatı bir an önce başlamalı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sinop Nükleer Güç Santrali'ne özel bir yer verilmesi gerektiğini, bunun iki ülke arasındaki tarihsel ilişkilerin stratejik ortaklığa dönüşmesini temsil ettiğini söyledi.

Erdoğan'dan nükleer santrale onay!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile Japonya arasında nükleer santral yapımı ile nükleer güç santrallerinin ve sanayisinin geliştirilmesi konusunda işbirliği zaptının onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanunu onayladı

Sinop’taki nükleer santrale ‘jet’ onay!

Türkiye’de hayatı felç eden elektrik kesintisinin yaşandığı gün, TBMM Genel Kurulu, Japonya tarafından Sinop’ta Türkiye’nin ikinci nükleer santralinin yapımını öngören anlaşmayı sabaha karşı kabul etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Nükleer enerjide 3. adımı atacağız!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Nükleer enerji noktasında da adımlarımızı atmış bulunuyoruz. Ülkemizin birisi güneyde birisi kuzeyde olmak üzere şu anda yürüyen iki önemli çalışması söz konusu" dedi.

Erdoğandan nükleer santrale onay Haberi

Erdoğandan nükleer santrale onay

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ile Japonya arasında nükleer santral yapımı ve nükleer güç sanayisinin geliştirilmesi konusunda işbirliği zaptının onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanunu onayladı


Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, 6642 sayılı "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Japonya Hükümeti Arasında Türkiye Cumhuriyetinde Nükleer Güç Santrallerinin ve Nükleer Güç Sanayisinin Geliştirilmesi Alanında İşbirliğine İlişkin Anlaşma ile Türkiye Cumhuriyetinde Nükleer Güç Santrallerinin ve Nükleer Güç Sanayisinin Geliştirilmesine Dair İşbirliği Zaptının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun"u onaylayarak yayımlanmak üzere Başbakanlığa...