26 / 04 / 2024

ertuğrul günay kültür başkenti yasası

ertuğrul günay kültür başkenti yasası

MÜSİAD'ın toplantısında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Günay İstanbul için `Kültür Başkenti' Yasası çıkacağını söyledi.

Göbeklitepe'ye kültür evi inşa ediliyor! 

Tarihin sıfır noktası olarak belirtilen Göbeklitepe'ye kültür evi yapılıyor. Belediye tarafından yapılacak olan Göbeklitepe Kültür Evi'nde, kütüphane, gastronomi merkezi ve Meslek Edindirme Merkezi yer alacak...

Ertuğrul Günay: Ilısu Baraj projesi baştan yanlıştı!

Hasankeyf'teki Ilısu Barajı projesi hakkında dönemin Kültür ve Turizm Bakanı olan Ertuğrul Günay açıklama yaptı. Günay, projenin Hasankeyf'e zarar vereceğini belirtti...

Hasan Celal Güzel Kültür ve Spor Vadisi tamamlandı!

Yatırımlarına son sürat devam eden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Hasan Celal Güzel Kültür ve Spor Vadisi'ndeki çalışmaları tamamladı.

Kağıthane Sultan Selim Mahallesi Kültür Kompleksi açılıyor!

Kültürel alanda önemli işlere imza atan Kağıthane Belediyesi, Gültepe Kültür Merkezi, Hamidiye Gençlik Merkezi ve Çağlayan Bilim Merkezi’nin ardından dev bir kompleksi daha vatandaşın hizmetine sunmaya hazırlanıyor.

Ertuğrul Günay Sapanca ormanlarındaki yapılaşmayı şikayet etti!

Kültür eski Bakanı Ertuğrul Günay, twitter hesabından Sapanca ormanlarındaki yapılaşmayı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na şikayet etti. Eroğlu bu şikayete kayıtsız kaldı.

Kültürel Kalkınma Eylem Planı'nda AKM için müjde var mı?

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından önceki gün açıklanan “Kültür Eylem Planı”na ilk tepki eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’dan geldi. Günay, “Ancak Eylem Planı’nda esas itibarıyla yeni bir adım ve atılım yok” dedi.

Manisa Yunusemre'de 5 kültür merkezi hizmete giriyor!

Yunusemre Belediyesi, vatandaşlardan yoğun talep gören kültür merkezlerine yenilerini ekliyor. Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, önümüzdeki günlerde hizmete girecek 5 kültür merkezinde incelemelerde bulundu.

Konyaaltı Gürsu Kültür Merkezi'nde sona gelindi!

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Gürsu Mahallesi’nde yapımı büyük ölçüde tamamlanan Kültür Merkezi ve Cemevi inşaatında incelemelerde bulundu. Başkanı Muhittin Böcek, kültür merkezinin büyük ölçüde tamamlandığını duyurdu.

İzmir Gültepe Kültür Merkezi ve Cemevi inşaatı tamam!

Gültepe Kültür Merkezi ve Cemevi'nin inşaatını tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa'ya kuracağı kültür merkezi ve cemevinin proje çalışmalarını da bitirip yapım ihalesi için kolları sıvadı.

Bayraklı Nafiz Gürman Kültür Merkezi'nin yüzde 70'i tamamlandı!

Bayraklı Belediyesi'nin Nafiz Gürman Mahallesinde hayata geçirdiği kültür merkezinin kaba inşaatının yüzde 70'i tamamlandı. Proje bittiğinde merkez bölgenin birçok ihtiyacına cevap verecek.

Murat Göğebakan Kültür Merkezi hizmete açıldı!

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Temmuz 2014'te ölen sanatçı Murat Göğebakan'ın adını taşıyan Adana'nın Ceyhan ilçesindeki kültür merkezini, anne Hatice Göğebakan ile birlikte hizmete açtı.

Murat Göğebakan Kültür Merkezi açıldı!

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik: "Ülkemizde Cumhuriyetin kuruluşundan 2003 yılına kadar toplam 42 kültür merkezi açılmışken, 2003-2014 yılları arasında 56 kültür merkezi açılmıştır" dedi.

Gültepe Kültür Merkezi ihalesi 26 Kasım'da!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Gültepe’de yeni bir kültür merkezi yapmak üzere harekete geçti. Bu kapsamda gerçekleştirilecek yapım ihalesinin tarihi 26 Kasım 2014 Çarşamba olarak belirlendi.

ertuğrul günay kültür başkenti yasası Haberi

ertuğrul günay kültür başkenti yasası

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, en geç önümüzdeki hafta 2010 İstanbul Avrupa Kültür Başkenti Yasası'nın Meclis'ten çıkacağını söyledi. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından düzenlenen `İstanbul'un taşı toprağı kültür' konulu `5. İletişim Zirvesi''nin açılışında konuşan Günay, 2010 projesinin insanların önüne bir takvim koyacağını belirterek yasa çıktıktan sonra çalışmaların gönüllülük esası üzerine devam etmesinin önemli olduğunu vurguladı.

`İstanbul'un kültür başkenti ilan edilmesini ne itibar, ne iltifat sayıyorum. Sadece bir fırsat sayıyorum' şeklinde konuşan Bakan Günay İstanbul'da yapılacak çok şey olduğunu dile getirdi. Günay `Keşke 2010 yılına kadar hepsini yapabilsek ama yapamayacağız, bunu biliyorum' dedi.

Ertuğrul Günay, İstanbul'un Avrupa Kültür Başkenti ilan edilmesi hakkında yapılması gerekenler arasında öncelikli alanların bulunduğunu...