19 / 04 / 2024

Erzin sel felaketi

Erzin sel felaketi

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, ilçedeki selin Başlamış Mahallesi Ilıcalar bölgesindeki pansiyonların bulunduğu alanı etkileyerek 5 vatandaşın kaybına neden olduğu belirtildi. Bölgeden 291 kişinin tahliye edildiğini bildirdi.

Erzin'de sel felaketi!

Arama kurtarma ekipleri, ilçede gece etkili olan kuvvetli yağışın yol açtığı selde kaybolduğu belirtilen 4 kişiyi bulmak için yürütülen çalışmalarda eğitimli köpekler de kullanılıyor. Selden dolayı çöken yollar da iş makineleriyle düzeltilme çalışılıyor.

Batman'daki selden etkilenen 11 mahalle "afet bölgesi" ilan edildi!

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin dört bir yanında etkisini gösteren sağanak yağış sebebiyle Batman'da sel felaketi yaşandı. Valilik'ten konu ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi. Kentte afet bölgesi ilan edilen mahalleler tek tek açıklandı. İşte o açıklama...

KOSGEB'ten 12 ay geri ödemesiz faizsiz kredi: Sel felaketinden zarar gören işletmeler bu yardımdan faydalanabilecek

İstanbul'da meydana gelen sel felaketi sonrasında, KOBİ'lerin desteklenmesi amacıyla "Acil Destek Kredisi Programı" başlatıldı. Bu önemli girişim hakkında açıklamalarda bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır KOBİ'lerin bu programdan faydalanabileceği detayları aktardı.

Sel felaketi zeytinyağı piyasasını nasıl etkiliyor? Fiyatlar neden yükseliyor?

Gaziantep ve Şanlıurfa'daki sel felaketi, zeytinyağı piyasasında fiyatların tırmanmasına yol açtı. Üreticiler, azalan ürün verimine karşı koyarken azalan zeytin stokları sebebiyle fiyatlar kabarıyor ve bu durum tüketicileri kaygılandırıyor.

Uzmandan son dakika uyarısı: Alibeyköy tehdit altında! Baraj suları can ve mal kaybına neden olabilir!

Libya'da yaşanan sel felaketi, İstanbul'daki barajların dayanıklılığını gündeme getirdi. İSKİ Planlama ve Yatırım Dairesi Başkanı Yasemin Taşçı, Alibeyköy'ün tehdit altında olduğunu söyleyerek, baraj sularının can ve mal kaybına neden olabileceğini söyledi.

İstanbul'da selden etkilenen ailelere 15 bin TL yardım ödemesi yapılacak! Bakan resmen açıkladı! Son dakika! 

Dün gece yaşanan yoğun yağışın ardından İstanbul'un bazı ilçelerinde sel felaketi yaşandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da selden etkilenen ailelere 15 bin TL yardım ödemesi yapılacağını duyurdu. İşte ayrıntılar...

Sel felaketi tarımda hesapları değiştirdi! Çiftçilerin kredileri ve fındık alım fiyatı ne olacak? Bakan tek tek açıkladı

Batı Karadeniz'deki aşırı yağışlar tarım arazilerinde büyük bir hasar yaratırken, Bakan Yumaklı, çiftçilerin Tarım Kredi ve Ziraat Bankası kredileri ile ilgili açıklama yaptı. Bölgede fındık alım fiyatlarının ne olacağı da merak konusu. İşte ayrıntılar...

Buğday vadeli kontratları yüzde 3 arttı! Ukrayna'daki sel felaketi buğday fiyatlarını resmen sıçrattı!

Chicago borsasında işlem gören buğday vadeli kontratları, bugün yüzde 3 yükseldi ve ton başına 236 dolar seviyesine ulaştı. Peki yurt içinde hangi borsada bugün kaç lira oldu? İşte 6 Haziran 2023 fiyat listesi...

Adıyaman ve Şanlıurfa'da sel felaketi: Caddeler göle döndü, ölü sayısı 5'e yükseldi!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıkıma yol açtığı Adıyaman ve Şanlıurfa'da şimdi de sel felaketi yaşanıyor. Caddelerin göle döndüğü sel felaketinde Şanlıurfa'da 4 kişi, Adıyaman'da 1 kişi hayatını kaybetti...

Selçuk Geçer'den son uyarı: O tarih doların felaketi olacak

Yaptığı ekonomi tahminleriyle sık sık gündeme gelen ekonomist Selçuk Geçer, dolar ile ilgili çok konuşulacak bir iddiada bulundu. Geçer, "Uyarıyorum" diyerek doların patlama yapacağını belirtti.

Bozkurt'ta sel felaketi sonrası yeni konutlar yapılıyor!

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde yaşanan sel felaketi sonrasında  65 kişi hayatını kaybetti ve 8 kişi kayboldu. Kentsel dönüşümde yıkım kararı verilen ev ve dükkanların yerine, belirlenen bölgelerde yenileri yapılacak. 

Kastamonu Bozkurt'ta 477 konutun ihalesi yapıldı!

Kastomonu Bozkurt'ta meydana gelen sel felaketi sonrasında bölgenin yeniden ayaklandırılması için çalışmalar devam ediyor. Bölgede 477 konutun ihalesi TOKİ tarafından gerçekleştirildi.

Kastamonu Bozkurt'ta 166 yapı yıkılacak!

Geçtiğimiz yaz sel felaketi yaşayan Kastamonu Bozkurt'ta çalışmalar devam ediyor. Kent genelinde 166 yapı yıkılacak sonrasında ise yeni konutlar, okul, hastane ve öğrenci yurdu inşa edilecek.

Sel bölgelerinde inşa edilmesi planlanan konutların akıbeti mecliste!

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, 11 Ağustos 2021 tarihinde Batı Karadeniz Bölgesi'nde meydana gelen sel felaketi sonrasında inşa edilmesi planlanan konutları TBMM gündemine taşıdı. Baltacı, konuya ilişkin soru önergesi verdi.

Erzin sel felaketi Haberi

Erzin sel felaketi


Erzin ilçesi Kaplıcalar mevkisindeki sel baskınında ilk belirlemelere göre 15 aracın zarar gördüğünü, bölgeden 291 kişinin tahliye edildiğini bildirdi.


Valilikten yapılan yazılı açıklamada, ilçedeki selin Başlamış Mahallesi Ilıcalar bölgesindeki pansiyonların bulunduğu alanı etkileyerek 5 vatandaşın kaybına neden olduğu belirtildi. Bölgede yürütülen arama kurtarma faaliyetlerinde Osman Başaran (59), Bayram Aydıngöli (46), Zeki Duran (58) ve Serap Aydıngöli'nin (42) cesedine ulaşıldığı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:


"Halen kayıp olduğu değerlendirilen Gülzübeyde Başaran isimli vatandaşımızın bulunmasına yönelik arama-kurtarma çalışmaları sürdürülmektedir. Sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı dileriz. Söz konusu pansiyonların bulunduğu bölgeden 291 kişi tahliye edilmiştir. Tahliye edilen vatandaşlarımızın yemek ve barınma ihtiyaçları Kızılay, Erzin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Erzin Belediye Başkanlığı ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından karşılanmaktadır....