25 / 04 / 2024

Erzurum puşkin

Erzurum puşkin

Rusya’nın Ankara büyükelçisi Aleksey Yerhov, Ezurumdaki yetkililerin, büyük Rus şairi Aleksandr Puşkin’in 1829 yılında geldiği Erzurum’da kaldığı evde Puşkin Müzesi açmayı planlıyor.

12 ildeki 24 taşınmaza ilişkin imar planı değişikliği kararı Resmi Gazete’de!

12 ildeki 24 taşınmaza ilişkin imar planı değişikliği kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu kapsamda İzmir, İstanbul, Ankara, Antalya, Bursa, Çanakkale, Erzurum, Edirne, Kırşehir, Karaman, Iğdır Nevşehir'de imar planı değişikliği yapılacak.

Erzurum Havalimanı Temmuz'da açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Erzurum gündemini çok meşgul eden havalimanı pistine ilişkin son noktayı koyduklarına dikkat çekerek, "İnşallah temmuz ayı bitmeden buraya gelerek bu havalimanının açılışını hep beraber yapacağız" şeklinde konuştu...

Erzurum'da ipotekli tarla sayısıyla ilgi 6 soru!

2002-2018 yılları arasında Erzurum ilindeki tarım arazilerine, üretimin artırılmasına yönelik teşvikler ve ipotekli tarla sayısı TBMM gündemine taşındı. CHP'li Çelebi, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Erzurum'da arazi satın alan yabancılarla ilgili 6 soru!

Erzurum ilinde arazi satın alan yabancı gerçek ve tüzel kişi sayısına ve bu arazilerin yüzölçümleri TBMM gündemine taşındı. CHP'li Çelebi, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Erzurum'da askeri tesis yapılıp yapılmayacağı TBMM'de!

Erzurum'a veya ilçelerine bir askeri tesis yapılıp yapılmayacağı TBMM gündemine taşındı. İYİ Parti'li Cinisli, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Erzurum’da Puşkin’in kaldığı ev müzeye dönüştürülecek!

Rusya’nın Ankara büyükelçisi Aleksey Yerhov, Ezurumdaki yetkililerin, büyük Rus şairi Aleksandr Puşkin’in 1829 yılında geldiği Erzurum’da kaldığı evde Puşkin Müzesi açmayı planlıyor.

Erzurum'daki deprem konutlarına ilişkin 8 sorun mecliste!

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, Erzurum'un Hınıs ilçesinde yapılan deprem konutları ile ilgili 8 sorunu meclis gündemine taşıdı..

Erzurum'da depremde hasar gören evlere ilişkin 6 sorun mecliste!

Erzurum'un Aziziye ilçesinde meydana gelen depremden sonra oturulamaz raporu verilen evlere ve vatandaşlar için alınan tedbirlere ilişkin olarak 6 soru meclis gündemine taşındı..

Türkşeker'in Erzurum özelleştirme ihalesi iptal edildi!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'ye ait Erzurum-Hınıs'taki taşınmazın satışına ilişkin ihaleyi iptal etti.

Erzurum-Erzincan-Bayburt Çevre Düzeni Planı çalışmaları sürüyor!

Erzurum-Erzincan-Bayburt Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı çalışmalarında gelinen son aşamaya ilişkin bilgi alışverişinde bulunmak üzere Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü’nde toplantı yapıldı...

Erzurum dev bilim parkı ile cazibe merkezi olacak!

Erzurum Büyüksehir Belediye ile Atatürk Üniversitesi, Bilim-Müze-Doğa-Tarih ve Eğitim Parkı Projesi ve İsletilmesine ilişkin işbirliği yapıyor. Park, her yaş grubunu içerecek, halka açık ve Erzurum için çekim noktası oluşturacak.

Erzurum'da geleceğin mimarları yetişecek!

Erzurum Büyükşehir Belediye ile Atatürk Üniversitesi, Bilim - Müze Doğa - Tarih ve Eğitim Parkı Projesi ve İşletilmesine ilişkin işbirliği yapıyor.

'Erzurum'da çöken kayak kulelerinin etüdü iyi yapılmamış'

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, Erzurum'daki atlama kulelerinde meydana gelen çökmeye ilişkin, "Önceden iyi etüt yapılsaymış bu kayma kesinlikle olmazdı" dedi. İşte Yarar'ın açıklamaları...

Erzurum puşkin Haberi

Erzurum puşkin

Rusya’nın Ankara büyükelçisi Aleksey Yerhov, Ezurumdaki yetkililerin, büyük Rus şairi Aleksandr Puşkin’in 1828-1829 Rus-Osmanlı savaşı sırasında 1829 yılında Erzurum’da kaldığı evde Puşkin Müzesi açmayı planlıyor.

Sputniknews'ta yer alan habere göre, Rusya Diplomasi Çalışanları günü kapsamında basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Yerhov, diplomatik çalışmalarında geçen yıl karşılaştığı ilginç bir olayı anlatması ricasına karşılık olarak şu açıklamalarda bulundu:

"Geçen yıl Türkiye'nin doğu illeri Kars ve Erzurum'u ziyaretim benim için çok, ama çok ilginçti. Çünkü bu iller, Rusya tarihiyle, Rus-Türk ilişkilerinin tarihiyle çok yakından ilişkili. Erzurum'da, Aleksandr Sergeyeviç Puşkin'in bir gece geçirdiği ve ‘Erzurum Yolculuğu' adlı eserini yazdığı evde bir Puşkin Müzesi açılacak."

Müzenin sadece Erzurumlular için değil bu bölgeyi ziyaret edecek turistler için de çok ilginç olacağını  söyleyen Yerhov, ziyaretçilerin gelmesinin, ‘kayak sporları açısından...