19 / 04 / 2024

Erzurum Tortum Çayı hes projesinin büyüklüğü

Erzurum Tortum Çayı hes projesinin büyüklüğü

Erzurum'da Tortum Çayı üzerinde 24.24 MW'lık yeni bir hidroelektrik santrali kurulacak. İnşaat süresi 2 yıl olarak öngörülen projenin yatırım bedeli 230 milyon 057 bin 541 TL olarak hesaplandı.

Belediyeden satılık ve kiralık gayrimenkul fırsatı! Otopark, çay bahçesi ve arsaları kaçırmayın!

Erzurum İli Aziziye Belediye Başkanlığı, Erzurum'da yer alan otopark, çay bahçesi ve engelsiz yaşam merkezini kiraya verirken, iki adet ticari arsayı satışa çıkarıyor.

Yüzen adalar turizme kazandırılacak!

Erzurum Tortum'da yer alan 6 yüzden ada için adım atıldı. Turizme kazandırılacak adalarda ziyaretçiler için tesis yapılacak.

Erzurum Şehir Hastanesi açılış için gün sayıyor!

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Veyisefendi kentsel dönüşüm anahtar teslimi töreninde yaptığı açıklamada; Erzurum Şehir Hastanesi'nin Kasım ayında açılacağını açıkladı.

Erzurum Havalimanı Temmuz'da açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Erzurum gündemini çok meşgul eden havalimanı pistine ilişkin son noktayı koyduklarına dikkat çekerek, "İnşallah temmuz ayı bitmeden buraya gelerek bu havalimanının açılışını hep beraber yapacağız" şeklinde konuştu...

Erzurum'un yüzen adalarına turizm yatırımı!

Erzurum'un Tortum ilçesindeki Zökün Gölü'nde bulunan yüzen adalar turizme kazandırılıyor...

Erzurum Olur Belediyesi'nden esnafa kira desteği!

Erzurum'un Olur İlçe Belediyesi, koronavirüs salgını nedeniyle iş yeri kapanan 21 esnafa kira yardımında bulundu. Koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirlere göre, Olur ilçesinde kahvehane, çay ocağı, internet kafe, kuaför, cağ kebabı işletmeciliği yapan iş yerleri kapandı. 

Erzurum Büyükşehir Nisan ayı toplantısı gerçekleştirildi!

Çalışmalarına devam eden Erzurum Büyükşehir Belediye Meclisi, 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinin ardından ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Erzurum Uzundere'ye 10 milyon liralık turizm yatırımı!

Erzurum'un "sakin kent" unvanı verilen ve Tortum Gölü, tarihi yapıları, köprüleri, yemyeşil yaylalarıyla çok sayıda ziyaretçiye ev sahipliği yapan Uzundere ilçesinde turizme yönelik 10 milyon TL'lik yatırım yapılacak

Erzurum’da 11 ayda 7 bin 986 konut satıldı!

TÜİK Kasım ayı Erzurum Konut Satış Verilere açıkladı. Bölgede Ocak-Kasım ayları döneminde ise 7 bin 986 konut el değiştirdi. İlde gerçekleştirilen konut satışları bir önceki yılın ekim ayına göre yüzde 15,30 oranında düşüş gösterdi.

Erzurum'da Eylül ayında bin 38 konut satıldı!

TÜİK Eylül ayı Erzurum Konut Satış istatistiklerini açıkladı. Verilere göre, bölgede Eylül ayında bin 38 konut satılırken, yıllık bazda bakıldığında 6 bin 48 konut el değiştirdi.

Erzurum’da 8 ayda 5 bin konut satıldı!

TÜİK Ağustos ayı Erzurum Konut Satış istatistiklerini açıkladı. İlde ay içinde 687, 2018'in Ocak-Ağustos ayları döneminde ise 5 bin 10 konut satışı gerçekleşti..

Erzurum'da 7 ayda 4 bin 323 konut satıldı!

Erzurum'ds Temmuz ayında 718, 2018’in Ocak-Temmuz ayları döneminde ise 4 bin 323 konut el değiştirdi.

Erzurum'da 4 ayda 2 bin 306 konut satıldı!

TÜİK Nisan ayı Erzurum Konut Satış verilerini açıkladı. Erzurum Nisan ayında 567, 2018’in Ocak-Nisan ayları döneminde ise 2 bin 306 konut satışı yapıldı.

Erzurum Tortum Çayı hes projesinin büyüklüğü Haberi

Erzurum Tortum Çayı hes projesinin büyüklüğü

Erzurum'da Tortum Çayı üzerinde 24.24 MW'lık yeni bir hidroelektrik santrali kurulacak. Enerji Günlüğü'nün haberine göre, Van Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından Erzurum'un Tortum ve Uzundere ilçeleri sınırları içinde, Tortum Çayı üzerinde Çayaşan Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali (HES) (Kurulu Gücü 24,98 MWm/ 24,24 MWe) kurulacak. Çayaşan Regülatörü ve HES projesinin inşası ile yılda toplam 80 milyon kilovatsaat elektrik üretilmesi hedefleniyor. 


İnşaat süresi 2 yıl olarak öngörülen projenin yatırım bedeli 230 milyon 057 bin 541 TL olarak hesaplandı. Çayalan HES ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi süreci başladı. ÇED Süreci tamamlanana kadar süreçle ilgili her türlü bilgi ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler Erzurum Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na...