27 / 04 / 2024

Erzurum Tortum Çayı'na HES kurulacak!

Erzurum Tortum Çayı'na HES kurulacak!

Erzurum'da Tortum Çayı üzerinde 24.24 MW'lık yeni bir hidroelektrik santrali kurulacak. İnşaat süresi 2 yıl olarak öngörülen projenin yatırım bedeli 230 milyon 057 bin 541 TL olarak hesaplandı.



Erzurum'da Tortum Çayı üzerinde 24.24 MW'lık yeni bir hidroelektrik santrali kurulacak. Enerji Günlüğü'nün haberine göre, Van Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından Erzurum'un Tortum ve Uzundere ilçeleri sınırları içinde, Tortum Çayı üzerinde Çayaşan Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali (HES) (Kurulu Gücü 24,98 MWm/ 24,24 MWe) kurulacak. Çayaşan Regülatörü ve HES projesinin inşası ile yılda toplam 80 milyon kilovatsaat elektrik üretilmesi hedefleniyor. 


İnşaat süresi 2 yıl olarak öngörülen projenin yatırım bedeli 230 milyon 057 bin 541 TL olarak hesaplandı. Çayalan HES ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi süreci başladı. ÇED Süreci tamamlanana kadar süreçle ilgili her türlü bilgi ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler Erzurum Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gönderilebilecek. 


Dünya


Geri Dön