26 / 04 / 2024

erzurum turizm faaliyetleri

erzurum turizm faaliyetleri

Palandöken Kayak Merkezi nedeniyle kış aylarında çok sayıda ziyaretçinin geldiği Erzurum'da turizm faaliyetlerinin 12 ay boyunca devam etmesi için çalışma yürütülüyor.

World Deluxe Turizm İşletmeleri İnşaat Spor Faaliyetleri Anonim Şirketi kuruldu!

World Deluxe Turizm İşletmeleri İnşaat Spor Faaliyetleri Anonim Şirketi bugün Ümraniye'de 500 bin TL sermaye bedeli ile İlk Yapı İnşaat Ticaret Anonim Şirketi tarafından kuruldu.

Pdk Erzurum Gayrimenkul Turizm Yatırımları İnşaat Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Pdk Erzurum Gayrimenkul Turizm Yatırımları İnşaat Ve Ticaret Anonim Şirketi Beşiktaş'ta 51 bin TL sermaye bedeli ile Serdar Bilgili, Şerife Ercantürk ve Sevil Bilgili ortaklığında kuruldu.

Erzurum'un yüzen adalarına turizm yatırımı!

Erzurum'un Tortum ilçesindeki Zökün Gölü'nde bulunan yüzen adalar turizme kazandırılıyor...

Erzurum Aziziye'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Erzurum'un Aziziye ilçesinde koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında kentsel dönüşüm hızlandı.  Termal turizm potansiyellerini bünyesinde bulunan Ilıca Mahallesi'nin yeni projelerle cazibesinin yükselteceği açıklandı.

Erzurum Uzundere'ye 10 milyon liralık turizm yatırımı!

Erzurum'un "sakin kent" unvanı verilen ve Tortum Gölü, tarihi yapıları, köprüleri, yemyeşil yaylalarıyla çok sayıda ziyaretçiye ev sahipliği yapan Uzundere ilçesinde turizme yönelik 10 milyon TL'lik yatırım yapılacak

Erzurum Olur'un çehresi değişiyor!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, “Prestij Cadde Projesi” ile şehrin yerleşim yerlerini turizm ilçelerine dönüştürmek adına çalışmalarına devam ediyor. 

Erzurum ile Erzincan şeker fabrikalarının satışı onaylandı!

Erzurum ile Erzincan şeker fabrikalarının satışı onaylandı. Erzurum ile Erzincan şeker fabrikalarını 287 milyon TL bedelle en yüksek teklifi veren Albayrak Turizm Seyahat İnşaat Ticaret A.Ş.'ye satıldı..

Erzurum ile Erzincan şeker fabrikalarını Albayrak aldı!

Erzurum ile Erzincan şeker fabrikalarının ihalesinde en yüksek teklifi Albayrak Turizm Seyahat İnşaat Ticaret AŞ verdi...

Erzurum Kültür Kompleksi'nin yeri belli oldu!

Erzurum'un önümüzdeki iki yıl içerisinde kavuşacağı tarihinin en büyük yatırımı için yer belirlendi. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Türkiye'de sadece 3 şehirde kuracağı Kültür Kompleksi, eski terminalde yapımı devam eden MNG AVM'nin hemen yanıbaşında inşa edilecek.

Erzurum Engüzekkapı Kalesi restore ediliyor!

Erzurum'un Uzundere ilçesinde, su yolları, tapınak, hamam ve fırını bulunan tarihi Engüzekkapı Kalesi, Kültür ve Turizm Bakanlığınca restore edilerek turizme kazandırılacak.

Hatay'da turizm için altyapı şart!

Hatay Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı işbirliğince düzenlenen Hatay Turizm Çalıştayı tamamlandı. Çalıştayda Hatay'ın turizm alanındaki faaliyetleri konuşuldu.

TOKİ Erzurum'da 579 konut satışa sundu!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) emekliler başta olmak üzere dar gelirli vatandaşları konut sahibi yapmak için yürüttüğü faaliyetleri hızlandırdı. Erzurum Palandöken'de, 3+1 niteliğinde 579 sosyal konut satışa sunuldu.

TOKİ Şanlıurfa ve Erzurum'da 747 konutu satışa çıkarıyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), emekliler başta olmak üzere dar gelirli vatandaşları konut sahibi yapmak için yürüttüğü faaliyetleri hızlandırdı. TOKİ, Şanlıurfa Maşuk’ta 168 ve Erzurum Palandöken'de 579 olmak üzere 747 konutu satışa çıkarıyor.

erzurum turizm faaliyetleri Haberi

erzurum turizm faaliyetleri

İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Hasan Mazlumoğlu, açıklamasında, temel geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olan bölgede, turizmi de ön plana çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.


Kentin özellikle kış aylarında Palandöken Kayak Merkezi sayesinde on binlerce turist ağırladığına dikkati çeken Mazlumoğlu, Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nın düzenlediği 2011 yılında turizm faaliyetlerinin tepe noktaya ulaştığını kaydetti.


Mazlumoğlu, kış turizmiyle ilgili önemli çalışmalar yürütüldüğünü ifade ederek bu yıl kış sezonundan ümitli olduğunu dile getirdi.

Türkiye'nin başka ülkeler ile geliştirdiği ilişkilere paralel olarak Palandöken Kayak Merkezine gelen yabancı turist profilinin değiştiğini anlatan Mazlumoğlu, şunları söyledi:


"Bizim dış ilişkilerimiz hangi ülkeler ile iyiyse o ülkelerden gelen ziyaretçileri bölgemizde görmek mümkün. An itibariyle İranlı misafirlerimiz, diğer ülkelere göre sayısal anlamda daha fazla. Tabii bunun dışında başta Rusya ve Almanya olmak üzere...