29 / 03 / 2024

Esenboğa Külliyesi

Esenboğa Külliyesi

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, inşaatı devam eden Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Külliyesi'nin şantiyesini Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Metin Doğan ile birlikte ziyaret etti.

Ergün Turan Esenboğa Külliyesi'nin inşaatını inceledi!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, inşaatı hızla devam eden Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Külliyesi’nde incelemelerde bulundu. Turan Ankara Mamak Anayurt Gülseren Mahallesi’nde inşa edilen konutları ziyaret etti.

Ergün Turan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Külliyesi inşaatını inceledi!

TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan ile birlikte Ankara’nın Çubuk İlçesinde yapımı devam eden “Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Külliyesi” şantiye sahasında incelemelerde bulundu.

Esenboğa Havalimanı'na 3. pist müjdesi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı son dakika açıklamasında yaklaşık olarak 298 milyon avro yatırım yapacaklarını dile getirerek, 2 etaplı şekilde yapılacak olan proje kapsamında Ankara Esenboğa Havalimanı'nın 3. pistinin 3. pistine kavuşacağını söyledi.

Şanlıurfa'da Eyüp Nebi Külliyesi inşa ediliyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kentte Eyüp Nebi Camii Ve Külliyesi, için inşaat çalışmalarına devam ediyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldı. 

Adıyaman'da Safvan Bin Muattal Külliyesi inşa ediliyor!

Adıyaman'da inşa edilen Safvan Bin Muattal Külliyesi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Adıyaman Valisi  Mahmut Çuhadar, külliyenin çalışmalarını inceledi.

Elazığ Şehit Fethi Sekin Külliyesi'nin inşaatı bu yıl tamamlanacak!

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları yaptığı açıklamada, projesi hazır olan Şehit Fethi Sekin Külliyesi için ihale yapılacağını, inşa çalışmalarının 2021 yılı içerisinde tamamlanmasının planlandığını belirtti.

Atatürk Orman Çiftliği’nde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi yapılması kararı iptal edildi!

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin, Atatürk Orman Çiftliği’ne inşa edilmesinin önünü açan ilke kararı, Mimarlar Odası’nın açtığı dava sonucunda iptal edildi. 

Emekli çiftten Sivas Merkez Camii ve Külliyesi inşaatına 5 milyon TL bağış!

Sivas'ta inşa edilen Merkez Camii ve Külliyesi'ne emekli Feyzullah-Feride Muntazam çiftinden 5 milyon 300 bin lira bağış geldi. 

Öğretmen Semiha Yıldırım Külliyesi ve Hicret Camisi açıldı!

Kartal'da hayata geçirilen "Öğretmen Semiha Yıldırım Külliyesi ve Hicret Camisi" açıldı...

İhya Vakfının İslami İlimler Külliyesi açıldı!

İhya Vakfı, İslami ilimlerde uzmanlaşmak isteyenlere yönelik olan İslami İlimler Külliyesi'ni Fatih'te hizmete açtı.

İhya Vakfı'nın İslami İlimler Külliyesi Fatih'te açıldı!

İhya Vakfı, İslami ilimlerde uzmanlaşmak isteyenler için İslami İlimler Külliyesi'ni Fatih'te açtı.

Şanlıurfa'daki Eyyüpnebi Külliyesi inşaatında sona gelindi!

Peygamberler Şehri Şanlıurfa'ya yakışır projeleri birer birer inşa eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Eyyüpnebi Külliyesi'nin inşaatını da tamamlıyor.

Şanlıurfa Eyyüp Nebi Cami ve Külliyesi'nin inşaatında son aşamaya gelindi!

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde inşaat çalışmaları süren Eyyüp Nebi Camii ve Külliyesi inşaatında sona gelindi.

Üsküdar Ahmediye Külliyesi’nde restorasyon tepkisi!

Üsküdar Ahmediye Külliyesi’ndeki restorasyonda ortaya çıkan görüntü tepkilere yol açtı. Vakıflar Genel Müdürlüğü şikâyetler üzerine kontrol teşkilatını görevden aldı ama soruna bir çözüm bulamadı.

Mustafa Şentop'tan MÜ Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi açıklaması!

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Marmara Üniversitesi Prof. Dr. Asaf Ataseven Hastanesi'nin Açılış Töreni'nde MÜ Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi'ne ilişkin konuştu. Şentop, 2 bin 450 dönüm arazi üzerine inşa edilen muhteşem bir ilim merkezinin gerçekleştirileceğini belirtti...

Esenboğa Külliyesi Haberi

Esenboğa Külliyesi

TOKİ’nin, Selçuklu Mimarisinde inşa ettiği Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Külliyesi, tamamlandığında uluslararası bir bilim merkezine dönüşecek. Külliyede ilk etapta İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Doğa Bilimleri ve Mühendislik Fakültesi, laboratuvarlar binası ve teknik bina gibi yapılar yer alacak. Projede 24 amfi salonu, 100 derslik, 22 laboratuvar da bulunuyor.


6 BİN AĞAÇ DİKİLECEK


Külliye, çevre düzenlemesi ile de dikkat çekecek. Proje kapsamında 6 bin civarında ağaç dikilecek. Yaklaşık 550 araçlık otopark ile 2 futbol sahası, 1 voleybol sahası ve 1 basketbol sahası da bulunacak.


TOKİ...