20 / 04 / 2024

Esenler kent tasarım vizyonu

Esenler kent tasarım vizyonu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, AK Parti'nin yeni kentsel tasarım vizyonunun Türkiye'de ilk olarak Esenler'de uygulama alanı bulacağını ve bundan sonrası için herkese ilham kaynağı olacağını söyledi.

Kovid-19 kent tasarımlarını nasıl etkileyecek?

Küresel olarak tüm ülkeleri etkisi altına alan Kovid-19 salgını bireysel ve sosyal yaşam kalıplarını hemen her alanda değişmesine neden oldu. Peki salgın kent tasarımlarını nasıl etkileyecek? İşte detaylar...

Mersin'de Kentsel Tasarım Projesi hayata geçiyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kenti güzelleştirmek adına “Kent Merkezi Kentsel Tasarım Projesi”ni başlatıyor. 

Koruma Yapı Endüstrisi Teknoloji Tasarım Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Koruma Yapı Endüstrisi Teknoloji Tasarım Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Esenler'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ömer Dabanlı tarafından kuruldu.

Mnb Tasarım Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mnb Tasarım Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Esenler'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Nihat Bulut tarafından kuruldu.

İzmir'e 'En İyi Kentsel Tasarım' ödülü!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Portakal Vadisi Rekreasyon Alanı projesi “Sign of the City Awards 2019”da Kent ve Mimarlık kategorisinde En İyi Kentsel Tasarım ödülü aldı.

Aya Tasarım Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aya Tasarım Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenler'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Murat Civelek tarafından kuruldu.

Klape Mimarlık Tasarım Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Klape Mimarlık Tasarım Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün 10 bin TL sermaye bedeli ile Fulya Nur Kaplan tarafından Esenler’de kuruldu.

Forsa Kent Tasarım Peyzaj ve Mimarlık Limited Şirketi kuruldu!

Forsa Kent Tasarım Peyzaj ve Mimarlık Limited Şirketi bugün Sultanbeyli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Dursun, Ahmet Dursun, Cemal Dursun ve Göksel Özhan ortaklığında kuruldu.

Smartıes Technology Bilişim Tasarım Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Smartıes Technology Bilişim Tasarım Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenler'de 120 bin TL sermaye bedeli ile İsmail Gümülcineli, Etem Yaman ve Mert Ayanoğlu ortaklığında kuruldu.

Elazığ Kent Meydanı Kentsel Tasarım proje sergisi yapıldı!

Elazığ Belediyesi tarafından düzenlenen "Kent Meydanı Kentsel Tasarım ve Mimari Projesi" yarışmasının ödül töreni ve proje sergisi gerçekleştirildi.

Kimlikli Kent Mobilyaları Fikir Tasarım Yarışması ödül töreni düzenlendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk, "Kimlikli Kent Mobilyaları Fikir Tasarım Yarışması"yla kimliği kaybolma tehlikesi içinde olan kentlere yeni kimlik kazandırmanın amaçlandığını belirtti.

Kimlikli Kent Mobilyaları Fikir Tasarım Yarışması ödülleri yarın verilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenen "Kimlikli Kent Mobilyaları Fikir Tasarım Yarışması"nda derece kazananlara ödülleri yarın verilecek.

Kimlikli Kent Mobilyaları Fikir Tasarım Yarışması ödül töreni 27 Temmuz'da!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Kimlikli Kent Mobilyaları Fikir Tasarım Yarışması' ödül töreni 27 Temmuz'da Ankara'da gerçekleşecek. Yarışmada dereceye girenlere 150 Bin TL para ödülü verilecek.

Esenler kent tasarım vizyonu Haberi

Esenler kent tasarım vizyonu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Esenler'de, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un katılımıyla gerçekleşen Temel Atma ve Akıllı Şehir Esenler İşbirliği Protokolü İmza Töreni'nde yaptığı konuşmada, bugün tarihi bir törene imza attıklarını söyledi.

Esenler'de belediyeye devredilen 8,7 milyon metrekare alanda sıfırdan yeni bir yaşam alanı oluşturduklarını ve örnek bir akıllı şehir hayata geçirdiklerini söyleyen Varank, bunun için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Esenler Belediyesi'nin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin de katkılarıyla 5 yıl boyunca iş birliği içinde çalışacağını anlattı.

İmzalayacakları protokolle Esenler'de insanın hayatını kolaylaştıracak birçok teknolojik yeniliğe imza atacaklarını ve ekonomik katma değer oluşturacaklarını kaydeden Varank , AK Parti olarak her zaman vatandaşların yaşam koşullarını iyileştirme ve refahlarını yükseltmenin gayretinde olduklarını söyledi.

Bugün temelini attıkları projenin, kentleşme alanında...