20 / 04 / 2024

esenler otogarı ne olacak

esenler otogarı ne olacak

Yap-işlet-devret süresi bitince Esenler Otogarı İBB’ye devredildi. Buradaki işletmeciler ise sorunlarının çözülmesini ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile masaya oturmayı istiyor: 2 bin 24 işyerinin yaklaşık olarak 100 milyon doları burada yatıyor.

Esenler Otogarı'nın taşınma sürecini önemsiyoruz!

İBB Başkanı İmamoğlu, "Biz bu otogarın yeni bir otogara taşınması sürecini önemsiyoruz. Yeni otogarın hem Bayrampaşa'da hem Harem'de nerede olması konusunda ortak karar alacağız" dedi...

Esenler Otogarı teknokente dönüşecek!

Esenler Otogarı'nı, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydın ile birlikte gezen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, otogarı teknokente dönüştüreceklerini söyledi.

Esenler Otogarı'nın akıbeti belli oluyor!

Yıllardır tartışma konusu olan 15 Temmuz Şehitler Otogarı'nın akıbeti bugün belli olacak.

Binali Yıldırım: Esenler'deki otogarı kaldıracağız!

İstanbul'a yönelik projelerine ilişkin soruları yanıtlayan AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yıldırım, Esenler'deki otogarı kaldıracaklarını söyledi...

Esenler'de yılda 1.150 konut yıkıldı! Tevfik Göksu: Her bir sokak için dönüşüm projesi hazır!

Esenler Belediye başkanı Tevfik Göksu, na ilişkin konuştu ve yılda 1.150 konut yıktıklarını, her bir sokağın ne zaman dönüşeceğine ilişkin projenin de hazır olduğunu söyledi. İşte o açıklamalar...

İstanbul Esenler'de 60 bin konut kentsel dönüşümle yeniden inşa edildi!

Esenler Belediye Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini belirterek bugüne dek 60 bin konutun yıkılarak yeniden yapıldığını söyledi.

Nova Life Esenler lansmana özel fiyatlarla satışta! Yeni proje! 

Nova Life Esenler projesinde lansmana özel fiyatlarla konut satışları başladı. Peki Nova Life Esenler'de hangi konut tipleri var? Projedeki konutların fiyatları ne kadar? İşte Nova Life Esenler ile ilgili merak edilenler...

Esenler'deki 50 bin konutluk kentsel dönüşüm projesinde son durum ne? Yol haritası açıklanıyor! 

17 Ağustos'un 24'üncü yıl dönümünde, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler'in yüzde 57’sinden fazlasını nasıl yenilediklerini, 50 bin konutluk Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesindeki son durumu proje alanlarında açıklayacak. 

Esenler otogarından Almanya'ya seyahat dönemi! 100 Euro'dan başlıyor!

Yaz mevsiminin gelmesiyle yurt dışına seyahatlerin yoğunluğu başladı. Yetkililer İstanbul'da kalkan toplam bin 100 otobüsün olduğunu ve bunların yaklaşık 140 tanesinin yurt dışına kalktığını belirtiyor. Ayrıca en ucuz biletin ise 100 Euro'dan başladığı kaydediliyor.

Uçak biletlerindeki fiyat patlaması, yolcuları otobüslere yönlendirdi!

Dolar ve euro kurundaki artışın etkisiyle uçak bileti fiyatları tavan yapınca, Avrupa seyahatine çıkmak isteyenler alternatif çözüm olarak Esenler Otogarı'ndan kalkan otobüsleri tercih ediyor. Paris'e varmak ise 29 saat süren bir yolculukla gerçekleşiyor.

2023 TOKİ Arnavutköy, Başakşehir ve Esenler kura çekilişi ne zaman?

TOKİ İstanbul kuraları için heyecanlı bekleyiş sürerken başvuruda bulunan vatandaşlar, TOKİ Arnavutköy, Başakşehir ve Esenler kura sonuçları ne zaman açıklanacak sorusuna cevap bulmak için araştırmalar yapıyor.

TOKİ İstanbul Mart 2023 kuraları tek tek çekiliyor! Silivri, Çatalca, Başakşehir, Esenler, Arnavutköy kura takvimi 2023

TOKİ İstanbul Mart 2023 kuraları tek tek çekiliyor. Peki TOKİ İstanbul kura çekilişi tarihleri ne zaman? İşte Silivri, Çatalca, Başakşehir, Esenler, Tuzla, Arnavutköy kura takvimi...

TOKİ İstanbul kuraları peş peşe çekiliyor! Esenler, Başakşehir, Tuzla, Silivri, Çatalca, Arnavutköy kura takvimi 2023!

TOKİ İstanbul kuraları peş peşe çekiliyor... Peki TOKİ İstanbul kuraları ne zaman çekilecek? İşte Esenler, Başakşehir, Tuzla, Silivri, Çatalca, Arnavutköy kura takvimi 2023...

İstanbul TOKİ kuralarında 50 bin konut ne zaman kura ile dağıtılacak? İşte Bakan Kurum'dan tarih geldi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul'un Başakşehir, Arnavutköy, Esenler, Çatalca, Tuzla ve Silivri ilçelerinde yer alan 50 bin konutun kura çekiminin ne zaman yapılacağını duyurdu. 

İstanbul TOKİ kura tarihleri! Esenler TOKİ çekiliş ne zaman başlayacak? İstanbul TOKİ çekilişi ne zaman?

TOKİ İstanbul kura çekiliş tarihleri merakla araştırılıyor. Çekilişlerin büyük bir kısmının yapılacağı İstanbul için büyük bir heyecan var. İşte TOKİ Esenler kurası için araştırılan detaylar!

TOKİ İstanbul Arnavutköy kura çekimi ne zaman yapılacak?

TOKİ İstanbul Tuzla kura çekimlerinin ardından gözler diğer ilçelerin kura tarihlerine çevrildi. TOKİ’ye başvuruda bulunan vatandaşlar TOKİ İstanbul Arnavutköy kura çekiminin ne zaman olduğunu merak ediyor. TOKİ İstanbul Avrupa Yakası (Başakşehir, Esenler, Arnavutköy, Silivri, Çatalca) kura tarihler

TOKİ Esenler başvuru ne zaman 2022?

TOKİ sosyal konutlarına hala yoğun bir ilgi var. En fazla konut İstanbul’da inşa edileceği açıklanmıştı. Peki TOKİ Esenler başvuru ne zaman 2022? İşte o detaylar!

esenler otogarı ne olacak Haberi

esenler otogarı ne olacak

İstanbul’u Türkiye’ye ve dünyaya bağlayan noktaların başında Esenler Otogarı geliyor. Aydınlık gazetesinden Ercan Küçük'ün haberine göre, bilet kesen yüzlerce firma ve her gün milyona yakın yolcu kapasitesi de adeta bunun göstergesi. 1994 yılında ‘Yap-İşlet-Devret’ modeliyle açıldığı günden bu yana sorunlarla anılır oldu.

25 senelik işletme hakkının dolmasıyla Esenler Otogarı İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)’ne devredildi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu otogarı ziyaretinde “Buradaki bütün işletmelerin ecrimisil (işgal tazminatı) usulüyle ücretlerini İBB’ye ödemeleri gerekiyor. Yani bütün kiracıların, buradaki ödemelerin muhatabı İBB’dir” şeklinde konuştu.

İmamoğlu’nun açıklaması otogar esnafının da tepkisini çekti. İstanbul Otogarı Esnaflar Derneği Başkanı Şahap Önal, binlerce işyeri sahibinin mağdur olacağını, sorunun otogardaki hak sahipleri olan esnafla, otobüsçülerle müzakere edilerek çözülmesi gerektiğini söyledi. Şahap Önal, İmamoğlu’yla görüşmek istediklerini ancak randevu alamadıklarını belirtti.

Şahap Önal,...