29 / 03 / 2024

esenlere kentsel dönüşümle kaç konut yapılacak

esenlere kentsel dönüşümle kaç konut yapılacak

Esenler sınırları içerisinde kalan 8.7 milyon metrekare askeriyeye tahsisli alanın Esenler Belediyesi’ne devredildiğini hatırlatan Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu,Esenler’de hayatı yenileyeceklerini belirtti.

İBB kentsel dönüşümle 650 bin konut inşa edebilir mi? Tek tek hesaplandı!

AK Parti'nin İBB Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul’da 650 bin konutun dönüştürülmesini vadediyor. Peki İBB kentsel dönüşümle 650 bin konut inşa edebilir mi? İşte maliyet hesaplaması...

Yeni kentsel dönüşümle yapılaşma artacak mı? TMMOB tek tek açıkladı!

TMMOB İstanbul İl Koordinasyonu’nun gerçekleştirdiği 5. İstanbul Kent Sempozyumu'nda yeni kentsel dönüşüm yasası da masaya yatırıldı. Peki yeni kentsel dönüşümle yapılaşma artacak mı? Mülkiyet hakkı ihlali yaşanır mı? 

Aliağa Belediyesi, Sarı Konutları kentsel dönüşümle yenileyecek!

İzmir Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, kentte bulunan Sarı Konutları'nın kentsel dönüşümle yenileneceği dile getirdi. Çalışmaların 18 ayda tamamlanması bekleniyor. 

Kocasinan'ın kadim sorunları kentsel dönüşümle çözülüyor!

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, mahallelerin kadim sorunlarını, kentsel dönüşümle çözdüklerini söyledi.

Kentsel dönüşümle şehirler yeniden yapılandırılabilir!

Türkiye bundan sonra bu kaynaklarını mutlaka kentsel dönüşüm için kullanmalı. Kentsel dönüşümle şehirler yeniden yapılandırılabilir...

Esenler’de deprem riski kentsel dönüşümle sıfırlanacak!

İstanbul Esenler'de son sürat süren kentsel dönüşümle ilçede deprem riskinin sıfırlanması hedefleniyor

Kentsel dönüşümle evini yenileyeceklere müjde!

Yurt genelinde yaşanan depremlerin ardından tedirginlik yaşayan vatandaşlar kentsel dönüşümle evlerini yenilemek istiyor. Riskli yapılarda oturan vatandaşlara devlet faiz indiriminde bulunarak yüzde 0.58 faizle konut kredisi kullandırıyor...

Kayseri Kocasinan kentsel dönüşümle yenileniyor!

Kocasinan'ı kentsel dönüşümle yenilediklerini söyleyen Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, "Kocasinan'ın daha da güzelleşmesi için kentsel dönüşüm bizim için en önemli çalışmalardan birisidir'' dedi.

Çevreci kentsel dönüşümle binalar reenkarne olacak!

Çevreci kentsel dönüşümle şehirde  AVM, tütün deposu, fabrika, hangar ve binalar Heavenly dDF ile hayat bulacağını belirten Heavenly dDF girişiminin kurucularından mimar Arhan Kayar, "Bir binanın temeli 10 milyon canlının hayatına mal oluyor. Bu çabamızla binalar reenkarne olacak" dedi...

Depreme karşı güvenli yapılara kentsel dönüşümle kavuşabiliriz!

GYODER Başkanı Dr. Feyzullah Yetgin, “Topraklarının büyük bir bölümü deprem kuşağında yer alan Türkiye’de, depreme hazırlıklı olmamız için kentsel dönüşüm tek çare. İçinde bulunduğumuz süreçte güvenli ve sağlıklı yapılara hızla kavuşmamız kentsel dönüşümle mümkün" diye konuştu...

Necip Nasır: İzmir kentsel dönüşümle yenilenmeli!

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, birinci derece deprem bölgesi arasında bulunan İzmir'in kentsel dönüşümle yenilenmesi gerektiğini söyledi.

İnsan merkezli kentsel dönüşümle marka şehirler inşa edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "İnsan merkezli bir kentsel dönüşümle; afetlere hazır, kimlikli, kişilikli, engelli dostu marka şehirleri inşa etmek istiyoruz." diye konuştu...

Kentsel dönüşümle daha güvenli evler yapılıyor!

RE/MAX Türkiye Bölge Direktörü Murat Goldştayn, kentsel dönüşümle güvenliğin yanı sıra daha modern görünümlü ve daha kaliteli hizmetlerin sunulduğu konutların inşa edildiğini söyledi.

esenlere kentsel dönüşümle kaç konut yapılacak Haberi

esenlere kentsel dönüşümle kaç konut yapılacak

Esenler sınırları içerisinde kalan 8.7 milyon metrekare askeriyeye tahsisli alanın Esenler Belediyesi’ne devredildiğini hatırlatan Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Bu alanda yürüteceğimiz proje ile Esenler’in baştan başa yenilenmesini sağlayacağız. Esenler’de imar ile ilgili tüm problemleri çözeceğiz. Türkiye’nin kentsel dönüşümle üretilen ilk planlı şehrini kuracağız. Proje ile 10 yılda Esenler’de toplam 90 bin konut yenilenmiş olacak. Proje kapsamında 2.5 milyon metrekare büyüklüğünde, ülkemizin en büyük, dünyanın da üçüncü büyük şehir parkını yapacağız” dedi.


Kamuoyunda Kentsel Dönüşüm Kanunu olarak bilinen “Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanunu”nun yürürlüğe girmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde 5 Ekim 2012 tarihinde törenle Türkiye’deki kentsel dönüşüm seferberliğini başlattığı Esenler’deki dönüşüm çalışmaları aralıksız devam ediyor.  


544 AİLE YENİ KONUTLARINDA  


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ, İstanbul...