20 / 04 / 2024

eski abonenin borcu

eski abonenin borcu

Taşınmaz mallar için alınan elektrik, su ve doğalgaz gibi abonelikler yapılıyor. Peki, aldığınız evdeki aboneliklerin borcu olduğunu düşünelim. Peki, satın aldığım dairenin elektrik borcu kimi bağlar diyorsanız işte yanıtı..

TEDAŞ’a borcu olanlara yapılandırma müjdesi! Ayrıca O borçların tamamı da silinecek!

TEDAŞ’a borcu olan milyonlarca elektrik tüketicisini sevindiren müjdeli haber geldi. Yapılandırma imkanı tanınmasının yanı sıra şartlara karşılayan binlerce abonenin borçları da siliniyor. İşte haberin ayrıntıları…

Konut kredisi borcu devredilebilir mi?

İpotekli bir taşınmaz bir başkasına ipotek borcu ile birlikte devredilebiliyor. Buna göre, alacaklı bir yıl içinde eski borçludan yeni bir teminat talep etmez ise, borçlu yeni maliki kabul etmiş oluyor.

Sitede kiracılar ve borcu olanlar ortak alanları kullanabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Sitemiz 21 bloktan oluşan bir yazlık site. Bazı daireler günlük, haftalık vs. kiraya veriliyor.Yönetim kiracıları ve aidat borcu olan kat maliklerini havuza almıyor, bu doğru mu? Eski yönetim bir dernek kurmuş, böyle bir derneğin varlığı olabilir mi?' sorusunu yanıtladı.

Özlem Yıldız'a Acarkent'teki evinin borcu yüzünden haciz!

Ünlü sunucu Özlem Yıldız'ın eski kocası Sinan Serter'le evliyken yaşadığı Acarkent'teki evin 25 bin liralık birikmiş aidat borcu için haciz geldi. Yıldız, 2 yıldır oturmadığı evin borcunu ödüyor.

Eski ev sahibinin aidat borcu nasıl ödenir?

Apartman ve konut sitelerinde tüm maliklerin aidat borcunu ödemesi gerekiyor. Peki, bir ev satın aldığınızı ancak eski ev sahibinin aidat borcunun olduğunu düşünelim. Eski ev sahibinin aidat borcu nasıl ödenir?

Eski abonenin su borcunu kim öder?

Mesken ve işyerlerinde aboneliklerden kullanıcı sorumlu oluyor. Kullanıcıların ödemediği abonelik borçları, yeni maliki bağlar mı? Eski abonenin su borcunu kim öder? İşte yanıtı..

Eski ev sahibinin elektrik borcu varsa ne olur?

Bir ev satın aldığınızı ve eski ev sahibinin elektrik borcunun çıktığını farz edelim. Bu durumda, eski ev sahibinin elektrik borcu varsa ne olur? Eski elektrik borcundan kim sorumlu?

Eski malikin aidat borcunu yeni malik öder mi?

Malikler, aidatı ödemekten kaçınamıyor. Ancak, aidat borcu bulunan malikin evini satıp gittiğini farz edelim. Bu durumda eski malikin aidat borcu ne olacak? Eski malikin aidat borcunu yeni malik öder mi?

Her 41 kişiden birinin konut kredisi borcu var!

Yrd.Doç.Dr. Emre Özsoz, emlakta talebin eski metropollerden yeni büyükşehirlere kayma eğiliminde olduğunu söyledi. Araştırmaya göre, her 41 kişiden birinin konut kredisi borcu var,

Elektrik dağıtım şirketi, borcu olmayan aboneyi icraya verdi!

TEDAŞ’tan elektrik dağıtımını borçlarıyla birlikte devralan özel dağıtım şirketleri, ödenmemiş tek abonenin borcundan dolayı isim soyadı benzerliği olan bütün abonelere haciz gönderiyor. Elektrik dağıtım şirketi, borcu olmayan aboneyi icraya verdi...

Eski aidat borcundan yeni malikin sorumluluğu!

Eski aidat borcundan yeni malikin sorumluluğu nedir? Kat mülkiyeti devralınırken eski kat malikinin ortak gider borcu devralınır mı? Geçmiş aidat borcunu yeni ev sahibi mi öder?

Eski kat maliki borcu!

Eski kat maliki borcundan yeni malik sorumlu değildir. Çünkü borçlu olan ev değil kat malikidir. Dolayısıyla yeni kat malikinden eski kat malikinin borcunu istemek kanunen dayanağı olmayan bir durumdur....

Ankara'da eski asfalt şantiyesi yeni adliye binası mı olacak?

Ankara'da eski asfalt şantiyesi alanını yeni adliye binası yeri olarak belirleyen Büyükşehir Belediyesi, belediye meclislerinin plan değişikliği kararlarını durduracak

eski abonenin borcu Haberi

eski abonenin borcu

Satın aldığım dairenin elektrik borcu kimi bağlar?

Taşınmaz mallar için alınan elektrik, su ve doğalgaz gibi abonelikler yapılıyor. Konut kiralama ve satışlarında kullanıcı kimse aboneliğin sahibi oluyor.


Ev veya işyerinde kiracının olması halinde aboneliği kiracı kendi adına almak ile mükellef oluyor. Peki, bir ev satın aldığınızı ancak evdeki aboneliklerin borcu olduğunu düşünelim.


"Satın aldığım dairenin elektrik borcu kimi bağlar?" diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Yargıtay Kararları gereğince, satın alınan evin eski borcundan yeni malik sorumlu olmuyor. 


T.C.

YARGITAY

Hukuk Genel Kurulu


E:2005/9-90

K:2005/57

T:23.02.2005


ÖZET: Dava, menfi tespit ve istirdat talebine ilişkindir. Kural olarak abonelik sözleşmesi kimin adına ise elektrik tüketim bedellerinden o şahıs sorumludur. Yeni abonelik talep edenden eski abonenin borçları talep edilemez. Davacının elektriğinin kesilmemesi ve kendisinin abone olabilmesi için yapmış olduğu işlemler borcu üstlendiği anlamına gelmez. Açıklanan hususlar...