24 / 04 / 2024

eski Borsa Hanı

eski Borsa Hanı

1948 yılında İstanbul Belediyesi, Karaköy Meydanı'ndaki Borsa Hanı'nın bulunduğu adayı tamamen yıktıracakmış. Belediye, meydandaki trafik yoğunluğunu azaltmak için hanın üzerinde bulunduğu arsaları yola ve meydana katacakmış.

Borsa İstanbul'da hesap açan altın ve dolar yatırımcısı neden zarar etti? İşte cevabı!

Son zamanlarda Borsa İstanbul'da milyonlarca hesap açıldı. Bunlar arasında çok sayıda altın ve dolar yatırımcıları bulunuyor ve büyük bölümü de kaybetti. Peki ya neden? Ekonomist ve eski bankacı Nejat Özonay sosyal medya hesabı X'ten açıkladı.

O ilde yüzde 20 indirim ve 8 taksitle 16 arazi satılıyor! Milli Emlak tek tek açıkladı!

Eskişehir Han Milli Emlak, Eskişehir ili, Han ilçesi, İskankuyu, Akhisar ve Akdere mahallelerinde yer alan 16 det araziyi yüzde 20 indirim ve 8 taksit fırsatıyla satıyor. İşte merak edilenler...

Borsa İstanbul'un eski genel müdüründen şok iddialar

Borsa İstanbul'un eski genel müdürlerinden Tuncay Dinç şok bir iddia da bulundu. Dinç'e göre dolardaki 20 Aralık operasyonunun ardındaki ekip borsaya da operasyon çekti. Dinç, Bakan Nureddin Nebati  hakkında da şok bir iddia ortaya attı.

TOKİ Eskişehir Han 2022 projesi 10 soruda tüm detaylarıyla! 240 ay vade!

TOKİ Eskişehir Han 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Eskişehir Han'nda kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Eskişehir Han'da inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm detayları 10 soruda TOKİ Eskişehir Han sosyal konut projesi...

Laleli Taş Han 100 milyon TL yatırımla otele dönüştürülüyor!

Gayrimenkulün yanı sıra turizm yatırımlarına da hız kesmeden devam eden Keten Grup, İstanbul'un en eski hanlarından biri olarak bilinen, 1763'de III. Mustafa tarafından yapılan Laleli Taş Han’ı otele dönüştürüyor. 

Diyarbakır'daki tarihi Borsa Han kamulaştırılarak restore edilecek!

Diyarbakır Sur'daki 19. yüzyıl Osmanlı eserleri arasında yer alan Borsa Han, kamulaştırılarak restore edilecek.

Divanhane Eski Karakol Binası yıkılacak! İBB'nin başvuru reddedildi!

İstanbul Kasımpaşa'da bulunan ve Sultan Abdülaziz Han tarafından yaptırılan tarihi Divanhane’nin Eski Karakol Binası'nın yıkımının iptal başvurusu reddedildi.

Turan Hançerli: Avcılar'ın yapı stoku yenilenmeli!

Avcılar'ın yapı stokunun eski olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Turan Hançerli, olası bir depreme hazırlıklı olmak için binaların güçlendirilmesi gerektiğini söyledi. 

Bursa Büyükşehir Tarihi Eskişehir Han Oteli'ni satacak!

Bursa Büyükşehir, Osmangazi'de Kayhan Mahallesi’ndeki Tarihi Eskişehir Han Oteli’nin satılabilmesi için Büyükşehir Belediye Meclisi’nden onay alacak...

Karaköy'deki Yelkenciler Han bakımsızlıktan yıkılıyor!

İstanbul’un en eski hanları arasında yer alan Karaköy'deki Yelkenciler Han bakımsızlıktan yıkılıyor. 17’nci yüzyılda inşa edilen tarihi yapı ilgisizlikten çökmeye başladı.

Liman Han yıkılacak mı?

Sirkeci’nin simge binaları arasında yer alan , yapımı 1907’de tamamlanan Vedat Tek imzalı Liman Han’ın (eski adıyla Mes’adet) yıkılmadan korunması için ‘1. derece koruma’ statüsüne yükseltildi. 

Eskişehir Han'a 150 konutluk TOKİ müjdesi!

Eskişehir Han Belediyesi ve TOKİ tarafından inşaat edilecek 150 konut için müracaatlar başladı. Başvurular 15 Eylül 2017 tarihine kadar alınacak.

Ankara Nallıhan Çayırhan nazım imar planı değişikliği askıda!

Ankara Nallıhan ilçesi Çayırhan Mahallesi 3822, 3823 (eski 2284), 3182 parsellere ait 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği askıda...

eski Borsa Hanı Haberi

eski Borsa Hanı



Karaköy'deki Borsa Hanı yıktırılıyor


Bu hususta verilen karar Daimi Encümen'den çıktı


     Karaköy'deki nakil vasıtaları izdihamını önlemek üzere Belediye Borsa Hanı denilen adayı tamamen yıktıracaktır. Bu husustaki karar, Daimi Encümen'den çıkmıştır. Han Belediye'ye aittir. Ancak buradaki arsalar yola ve meydana kalb edeceğinden Belediye kendi mülkünü bizzat istimlak edecektir. Burası yıktırıldıktan sonra bir kısmı yola verilecek, bir kısmında da bir otomobil parkı vücuda getirilecektir. 

     Kadıköy İskelesi rıhtımında bekleyen otomobiller gerek yayaların ve gerekse nakil vasıtalarının gelip geçişine mani olduğundan hem şikayetlere ve hem de kaza ve tıkanıklığa sebebiyet vermektedir. Borsa Hanı yıkıldıktan sonra vücuda getirilecek park buradaki...