24 / 04 / 2024

eski çatılar

eski çatılar

Çatı Sanayi ve İşadamları Derneği (ÇATIDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazım Yavuz, "Türkiye'de yaklaşık 9 milyon bina stoğu bulunuyor. Bu 9 milyon binanın çatılarının önemli bir bölümünün ömrünü tamamlamış olması yüzünden tehlike yaratabilir dedi."

Konut kira fiyatlarında fren patladı! Güncel kira fiyatları eski kiracıları 4'e katladı!

Konut kira fiyatları, okulların açılması ile yoğun bir döneme geçti. Kira fiyatları yüksek olduğu için kimse evini değiştirmeyi tercih etmezken, eski kiracılar ile güncel kira fiyatları arasındaki fark neredeyse 4 katına çıktı.

Atışlar Yapı Mühendislik Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Atışlar Yapı Mühendislik Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ali Fuat Atış tarafından kuruldu. 

Konut ve işyerleri çatılarına sigorta yapılır mı?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Oya Armutçu bugünkü yazısında, rüzgar nedeniyle uçan evlerinin çatılarının sigortalanıp sigortalanmadığını kaleme aldı.

Yaşar Şenal: Çatılar ayrı bir kat olarak kullanıma açılmalı!

Dünya Konut Günü nedeniyle açıklama yapan Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) Başkanı Yaşar Şenal, yaptığı açıklamada, "Çatılar ayrı bir kat olarak kullanıma açılmalı" dedi.

Şanlıurfa Kızılay Meydanı’nda eski yapılar yıkılıyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, şehirdeki sıkışıklığı gidermek için Kızılay Meydanı'nda bulunan eski yapıları yıkıyor.

Avcılar’da eski yapıların fiyatı dibe vurdu, yenilerin tavan yaptı!

Silivri açıklarında geçtiğimiz haftalarda meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından en çok etkilenen ilçelerin başında gelen Avcılar’da son 15 gün içerisinde satılık veya kiralık eski yapıların fiyatı dibe düştü.

Standartlara uygun olmayan çatıların uçma riski arttı!

ÇATIDER Başkanı Yaşar Şenal,  hava olaylarının her geçen gün daha yıkıcı olması sebebiyle yapıların ve çatıların çok daha dayanıklı olması gerektiğini belirterek,

Eski yapıların bulunduğu mahalleler acilen dönüşmeli!

Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu yaptığı açıklamada İstanbul’un en büyük sorununun olası deprem ve sonrası olduğunu belirterek, "Eski yapıların bulunduğu mahalleler acilen dönüşmeli" dedi.

Konut ve işyeri çatılarında elektrik üretilebilecek!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Çatı ve cephe uygulamasının önünü açan birtakım düzenlemeler yapıldı. Bundan sonra hem konutlarımız hem iş yerlerimiz çatılarını elektrik üretmek için kullanabilecekler" diye açıklamalar yaptı. 

Dünyanın en eski yapıları belli oldu!

Telegraph, dünyanın en eski yapılarını açıkladı. Listede, Türkiye'den de bir yapı var. İşte o liste...

Meram'da eski yapılar restore ediliyor!

Konya’nın merkez Meram ilçesinde restore edilen eski yapılar ilçe tarihini yeniden canlandırdı.

Büyükçekmece’de çatılar için devrim gibi karar!

Büyükçekmece Belediye Meclisinde alınan kararlar ilçe genelindeki yapıların çatı örtüsüne şehir estetiğine katkı sağlayacak yeni bir düzenleme getirildi.

Yeni imar yönetmeliği ile çatılar nasıl olacak?

Ekim 2017 tarihi itibari ile yürürlüğe girecek olan Yeni İmar Yönetmeliğine göre çatılar nasıl yapılacak? İşte yönetmelik kapsamında yer alan yeni maddeler..

eski çatılar Haberi

eski çatılar


Çatı Sanayi ve İşadamları Derneği (ÇATIDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazım Yavuz, "Türkiye'de yaklaşık 9 milyon bina stoğu bulunuyor. Bu 9 milyon binanın çatılarının önemli bir bölümünün geleneksel uygulama metotları ve malzemelerle yapılmış eski usül ve ömrünü tamamlamış olması sebebiyle deprem esnasında tehlike yaratabileceklerini düşünmekteyiz" dedi.


Yavuz, yaptığı açıklamada, çatıların bina içinde depremi en çok hisseden kısımlar olduğunu anlattı.


Deprem anında güvende olabilmek için yapıların temelden çatıya kadar her bölümünün dikkatli projelendirilmesi ve inşa edilmesi gerektiğini belirten Yavuz, şöyle konuştu:


"Türkiye, deprem kuşağı üzerinde yer alıyor. Ülkemizde 55 il birinci derece deprem bölgesinde ve nüfusumuzun yüzde 95'i deprem tehdidi altında yaşıyor. Bu yüzden deprem gerçeğini görmezden gelmek aslında intihardan farksız. Türkiye'de yaklaşık 9 milyon bina stoğu bulunuyor. Bu 9 milyon bina çatısının önemli...