29 / 03 / 2024

eski malik evi boşaltmıyor

eski malik evi boşaltmıyor

Satın alınan evde eski malik veya eski malikin kiracısı olabiliyor. Peki, ev satışında evi boşaltma süresi nedir? Eski malik ne kadar sürede çıkmalı? Varsa kiracı evi ne zaman tahliye etmeli?

Eski malik evi boşaltmıyor, ne yapmalıyım?

Bir ev satın aldığınızı ancak eski malikin evi boşaltmadığını farz edelim. Siz de "Eski malik evi boşaltmıyor, ne yapmalıyım?" diyorsanız, işte yeni malik olarak haklarınız...

Survivor eski sunucusu Alp Kırşan'ın İzmir'de restore ettiği evi görenler hayran kaldı!

Yıllardır sunuculuk yaptığı Survivor’dan aile özleminden dolayı ayrılan Alp Kırşan ve eşi Zeynep Kırşan İzmir'de restore ettikleri evde yaşıyor. İzmir'deki yeni evlerini takipçileri ile paylaşan Kırşan'ın evi görenleri kendine hayran bıraktı. 

Putin'in hava savunma sistemi ile korunan kır evi ortaya çıktı!

Rusya Devlet Başkanı Putin ve eski jimnastikçi kız arkadaşı Kabaeva'nın birlikte tatil yaptığı iddia edilen ve hava savunma sistemiyle korunan kır evi ortaya çıktı.

Asuman Krause kiracısıyla davalık oldu! İşte Etiler'deki evi için istediği bedel!

Eski manken ve sunucu Asuman Krause, kiracısıyla davalık oldu! İşte Asuman Krause''nin Etiler'deki evi için istediği kira bedeli...

Kiracısı ile sorun yaşayanlar dikkat!

Posta köşe yazarı Tamer Heper, '18 Ağustos 2020’de bir daire satın aldım. İçinde kiracı var. Ben de kirada oturuyorum. Daireyi satın aldıktan sonra ihtarname gönderip ‘çık’ dedim. Yanıtı ‘gücün varsa gel çıkart’ oldu. Eski malik ile yapılmış kira sözleşmesi yok. Haklarım nedir?' sorusunu yanıtladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Atatürk Evi’ni onardı!

Atatürk’ün talimatıyla 1936’da hizmete alınan Çubuk Barajı ve Atatürk Evi’nin eski görüntüsünden eser kalmadı. Ankara Büyükşehir Belediyesi mirasa sahip çıktı, 26 yılın çöpünü temizledi ve onardı.

Çengelköy'de 26.2 milyon TL'ye icradan satılık eski eser ev!

İstanbul Anadolu 21. İcra Dairesi Müdürlüğü İstanbul Çengelköy'de restorasyonu yapılmış havuzlu ve müştemilatlı eski eser evi icradan satışa çıkardı. 

Van’daki eski tekel binası kültür evine dönüştürülüyor!

Van’da Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan eski tekel binasını Kültür Evi’ne dönüştürülmesi kapsamında yapılan çalışmalarda, binanın çevresi kapatılarak, olası tehlikelerin önüne geçildi…

İstanbul'da ölü bulunan İngiliz eski istihbarat subayının Karaköy'deki evi!

İstanbul Karaköy'deki ofisinin önünde ölü bulunan İngiliz eski istihbarat subayı James Gustaf Edward Le Mesurier'in evi ilk defa fotoğraflandı...

Evi eski olana 25 bin TL tadilat desteği!

Devlet tarafından yüzlerce farklı sosyal destek, milyonlarca vatandaşa ödeniyor. Bu desteklerden biri de barınma desteği. Eski, bakımsız ve sağlıksız konutlarda yaşayan muhtaç yurttaşlara evlerinin bakım-onarımı için devlet tarafından 25 bin TL'ye kadar destek veriliyor. 

Konakta ‘Antep Evi’ hayat bulacak!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin restore ettiği Gazi Konuk Evi yurt içinden ve yurt dışından gelen ziyaretçilere eski Antep evlerindeki yaşamı yansıtacak.

Bensu Soral Alaçatı’dan eski köy evi aldı!

İçerde dizisinin yıldızı Bensu Soral, kazandığını gayrimenkule yatırdı. Oyuncu Alaçatı’dan eski bir köy evi satın aldı.

Sertab Erener Bodrum'da köy evi satın aldı!

Müzikal çalışmalarıyla göz dolduran Sertab Erener, Bodrum'un dışında eski bir köy evi satın aldı.

Eskişehir'de Muttalip belde evi ve hizmet binası açıldı!

Yenileme çalışmaları tamamlanan Muttalip Belde Evi ve yapımı tamamlanan Hizmet Binası, mahalle sakinlerinin yoğun katılımı ile açıldı...

eski malik evi boşaltmıyor Haberi

eski malik evi boşaltmıyor

Ev satışında evi boşaltma süresi nedir?

Bir ev satın aldığınızı ve evi alma amacınızın yatırımdan ziyade, mesken ihtiyacınızı karşılamak olduğunu farz edelim.


Taşınmaz mal satın alma sürecine yeni malikler birtakım sorunlar ile karşılabiliyor. En sık yaşananlar içerisinde ise, satın alınan evde hala birilerinin yaşıyor olması problemi yer alıyor.


Satın alınan evde eski malik veya eski malikin kiracısı olabiliyor. Peki, ev satışında evi boşaltma süresi nedir? Eski malik ne kadar sürede çıkmalı? Varsa kiracı evi ne zaman tahliye etmeli?


Satın alınan evde hala eski malikin oturması..

Kanunen eski ev malike, evi boşaltması için herhangi bir süre tanınmıyor. Eski malikin taraflar arasında başka bir anlaşma olmadıkça evi hemen teslim etmesi gerekiyor.


Buna rağmen eski malik evi boşaltmıyor sa, yeni malik, eski maliki "Mülkiyet hakkımı ihlal ediyor." diyerek...