16 / 04 / 2024

eski sefaret binaları

eski sefaret binaları

1948 yılında İstanbul Belediyesi tarafından Konservatuvar binası olarak kullanılması düşünülen, mülkiyeti Maliye Bakanlığı'nda olan, Maçka'daki eski İtalyan sefareti binası Tekel İdaresi'ne devredilerek tütün deposu olarak kullanılacakmış.

Eski binalarda kapılar niçin yüksekti?

Eski saray, ev, köşk ve binaların kapıları günümüzdeki yapılara göre daha yüksekti. Peki, Eski binalarda kapılar niçin yüksekti? 

Cevizlibağ’daki eski Tercüman binası yıkıldı!

Türk mimarlık tarihinin en ikonik binaları arasında gösterilen İstanbul Cevizlibağ'daki eski Tercüman Gazetesi Binası yeni adıyla Toya Plaza yıkıldı.

İstanbul'un o ilçesindeki 60 yıllık binalar depreme dayanıklı çıktı! Uzmanlar zemin konusunda uyardı! 

İstanbul’un sakin, düzenli ve yeşil bölgesi Ataköy de bazı eski binalar depreme dayanıklı çıkarken, Prof. Dr. Cenk Yaltırak zemin ile ilgili uyarılarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, riskli binaların kentsel dönüşüme sokulması için vatandaşlara çağrıda bulundu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir kez daha tüm vatandaşlarıma, 6 Şubat acılarını tekrar yaşamamak için eski ve riskli binalarını kentsel dönüşüme sokmaları çağrısında bulunuyorum." şeklinde konuştu.

Depremde hayat kurtaran yöntem İstanbul'a geliyor! Eski binalar artık yıkılmayacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, üç depremde de yıkılmayan binayı inceledi ve binalarda kullanılan yöntemi İstanbul'da da hayata geçirileceğini söyledi. Depremde hayat kurtaran yöntem İstanbul'a geliyor! Eski binalar artık yıkılmayacak!

Kocaeli'nin 3 ilçesindeki eski binalar yıkılacak! 

Kocaeli'nin 3 ilçesindeki eski binaların yıkımı için ihale yapıldı. İhaleye 11 firma teklif sundu. İhaleye sunulan en yüksek teklif 1 milyon 710 bin TL + KDV oldu. İhaleler dışındaki maddeler de konuşularak karar verildi. 

Eskişehir Sivrihisar'daki lojmanlar öğrencilere ve ailelere kiralansın önerisi!

İYİ Parti Eskişehir Sivrihisar ilçe Başkanı Recep Toptaş, Sivrihisar'daki kamu kuruluşlarına ait 78 adet lojmanın büyük kısmının boş ve atıl durumda olmasına tepki gösterdi ve binaların öğrencilerin ya da maddi durumu iyi olmayan kişilerin kullanımına verilmesini önerdi. 

Kayseri Kocasinan'da kentsel dönüşüm projesinde eski binalar yıkılıyor!

Kayseri'ye bağlı Kocasinan Uğurevler Mahallesi'nde hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Proje dahilinde eski binalar ortadan kaldırılıyor.

Eskişehir'deki riskli binalar belirlendi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vilayet Meydanı'nda gerçekleştirilen Eskişehir Millet Bahçesi, İl Halk Kütüphanesi ve Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Eskişehir'de bina stokunun tamamını tarayıp, riskli binaları belirlediklerini belirtti.

Kayseri Kocasinan'da eski binalar ortadan kaldırılıyor!

Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinde eski yapılar yıkılarak yerine modern binalar inşa ediliyor.

Çin'de kentsel dönüşüme düzenleme!

Çin’de yayımlanan yeni kentsel planlama yönergesinde, kentsel tahribatın önüne geçilmesi için eski tarihi binaların yıkımının yapılması, yaşlı ağaçların kesilmesi, eski yer isimlerinin rastgele değiştirilmesi ve nehir yataklarında değişiklik yapılmasına yasak getirildi.

Depreme dayanıksız binaların dönüşümü hızlandırılmalı!

Orman ve Su İşleri eski Bakanı Veysel Eroğlu, dere yataklarında inşa edilen evlerin satın alınmaması gerektiğini vurgulayarak "Depreme dayanıklı olmayan binaların kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırılmalıdır" dedi.

Eski ve verimli olmayan binalar Yeşil Mutabakat ile yenilenecek!

Yeşil mutabakat süreci hakkında değerlendirme yapan Mapei Türkiye Genel Müdürü Selman Tarmur, eski verimsiz binaların yenilenme sürecine gireceğini dile getirdi. 

eski sefaret binaları Haberi

eski sefaret binaları



Konservatuvar yerine tütün deposu oluyor!


Tekel İdaresi Maçka'daki İtalyan sefareti binasını temizletmeye başladı!


     Maçka'da İtalyan sefareti binası, 1910 senesinde beri tamamlanmamış bir halde bulunuyor. Meşrutiyet'in ilanından bir müddet sonra İtalyan hükümeti İstanbul'da yeni bir sefaret binası inşasına teşebbüs etmiş ve o zaman Hariciye Nezareti'nin muvafakati ile Maçka'da büyük bir arsa satın alınarak İtalya'dan getirtilen usta ve işçilerle binanın inşasına başlanmıştı. Bina tamamlanacağı bir sırada Trablus harbi başladığından inşaat noksan kalmıştı. Az bir müddet sonra Balkan Harbi ve Birinci Umumi Harp birbirini takip ettiğinden sefaret binası tamamlanamamıştı.

     Bilahare devlet merkezi Ankara'ya naklettiğinden -diğer sefaret binaları sırasında- İtalya hükümeti...