26 / 04 / 2024

eski tramvay

eski tramvay

1948 yılında tramvayı modası gittikçe geçen bir nakil vasıtası olarak gören Elektrik ve Tramvay İdaresi, İstanbul'daki tramvay hatlarını yavaş yavaş sökecekmiş ve sökülen tramvay hatları yerine otobüs getirtecekmiş.

Eskişehir Kumlubey tramvay hattı açıldı!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen ve Fatih, Zafer, Tunalı, Ömerağa Mahallelerini kent merkezi ve Şehir Hastanesi’ne bağlayan Kumlubel hattı hizmete açıldı. 

Eskişehir'deki 75'inci Yıl-Sultandere-ESOGÜ Tramvay Hattı emlak fiyatlarını yükseltecek!

Eskişehir'de yapımına uzun süre önce başlanan 75'inci Yıl – Sultandere – ESOGÜ tramvay hattı bugün açıldı. Söz konusu hattın emlak fiyatlarını artıracağı öngörülüyor.

Eskişehir'de tramvay hattı Kumlubel Mahallesi’ne kadar uzatılıyor!

Eskişehir'de kent içi ulaşımda önemli bir yeri bulunan tramvay hatlarında yapılan çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda tramvay hattı Kumlubel Mahallesi’ne kadar uzatılacak.

Konak Tramvayı’nda son etaplar geçiliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği Konak Tramvayı'nın hat imalatlarındaki son etaplardan biri daha geçiliyor. 15 Kasım Çarşamba gününden itibaren eski Vergi Dairesi’nden Üçkuyular İskelesi Kavşağı yönüne yapılan  ulaşım "tek taraflı" olarak trafiğe kapatılacak. 

Eskişehir Uluönder tramvay durağı genişletiliyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Uluönder Mahallesi Sultan Sokakta bulunan Uluönder tramvay durağında vatandaşların iniş ve binişlerini daha rahat yapabilmeleri amacıyla durak platformu genişletme çalışmalarına başladı.

Kocaeli Akçaray Tramvayı için şantiye kuruluyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan tramvay için şehir merkezine şantiye kuruluyor. Eski lojmanlar binasının bulunan alanda hazırlıklar yapılmaya başlandı.

Kocaeli Tramvay Hattı'ndaki binalar yıkılıyor!

Akçaray tramvay projesi güzergâhında bulunan Türk Telekom’un eski hizmet binası ile 2 adet iş hanı, Körfez Otel ve iki katlı evin 4 Nisan Pazartesi günü başlanan yıkımı devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Merkez Bankası yan yolu trafiğe kapalı kalacak.

Tramvay Eskişehir’de emlak fiyatlarını artırdı!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin 2004 yılında hizmete aldığı hafif raylı sistem (tramvay) ulaşımı sonrası, seferlerin yapıldığı güzergahlar üzerindeki gayrimenkul değer artışları ve kentsel gelişimler göze çarpıyor.

Kepez Varsak’a tramvay geliyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Varsak’a tramvay getireceklerini söyleyen Başkan Tütüncü: “Varsak’a getireceğimiz tramvay hattı eski belediyenin önünden hareket edip, Süleyman Demirel Bulvarı’nı takip ederek" dedi.

Habipler-Topkapı Tramvayı metroya dönüşüyor!

Arnavutköy ilçesindeki tamamlanan yatırımları hizmete alan ve Eski Edirne Asfaltı’nın yenilenmesi çalışmasını başlatan Kadir Topbaş, Arnavutköy’e 4 ayrı raylı sitsem hattı getireceklerini, Habipler-Topkapı Tramvayı’nı da metroya dönüştüreceklerini söyledi

Hanefi Caner: Tramvay projesi İzmir'i kilitler!

Konak tramvayı hattının daha önce de gündeme geldiğini Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistem Daire eski Başkanı Hanefi Caner, Mithatpaşa Caddesi'nden Halkapınar'a kadar uzanacak olan hattın kent merkezini kilitleyeceğini iddia etti

1968 yılında Beşiktaş'a 650 kişilik tiyatro binası yapılacakmış!

1968 yılında İstanbul Belediyesi, Beşiktaş'a 650 kişilik modern bir tiyatro binası yapılacakmış. Barbaros Meydanı'ndaki eski tramvay deposunun yerine inşa edilecek bina için, bütçeye 500 bin liralık tahsisat konulacakmış.

Eskişehir raylı sistem kapasitesini iki katına çıkardı!

İç Anadolu’nun kavşak noktası Eskişehir’de tramvay hatları 4 yeni bölgeye uzatılarak 40 kilometreye çıkarıldı. Estram’ın 40 mahalleyi birbirine bağlayan hafif raylı sistem hattı günlük ortalama 101 bin yolcu taşıyor

eski tramvay Haberi

eski tramvay



Tramvay hatları tedricen sökülecek


Tramvayın yerini tutmak üzere yeni otobüsler sipariş edilecek


     Belediye Vergi ve Resimleri Kanunu'nda yapılan son değişiklikler üzerine şehre ait müesseselerin fiyat tarifelerinin Şehir Meclisi tarafından tetkik edileceğini yazmıştık. Tramvay ve Elektrik İdaresi öteden beri tarifelere zam isteğinde bulunduğundan gerek bu zam teklifini müzakere etmek, gerek ağustos başından itibaren tatbik edilecek tarifelerdeki esas ve miktarları tayin etmek üzere meclis bu ayın nihayet yirmisinde fevkalade toplantı yapacaktır. 

     Belediye vergi ve resimler kanunundaki son değişikliklerden evvel idare, yalnız elektrik kilovatına zam istemiş ve bu zammın kabulüne dair Umumi Meclis'ten bir temenni kararı almıştı. İdare,...