26 / 04 / 2024

eskişehir afet riskli binaların dönüşümü

eskişehir afet riskli binaların dönüşümü

Eskişehir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hamza Yıldız, merkezde yer alan mahallelerde yapılacak dönüşüm için Büyükşehir Belediyesine talebi üzerine yetki devri yapıldığını ve hizmet alımları için 2 milyon lira kaynak sağlandığını bildirdi....

Eskişehir'deki riskli binalar belirlendi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vilayet Meydanı'nda gerçekleştirilen Eskişehir Millet Bahçesi, İl Halk Kütüphanesi ve Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Eskişehir'de bina stokunun tamamını tarayıp, riskli binaları belirlediklerini belirtti.

Eskişehir Ziyapaşa Caddesi’ndeki riskli binalar yıkılıyor!

Eskişehir Ziyapaşa Caddesi’nde yaklaşık 10 yıl boyunca atıl vaziyette yer alan binaların yıkımına başlandı. Ancak yıkımına devam edilen binalardan birinde hiçbir güvenlik önlemi alınmadı.

Eskişehir Çarşı'nın zemini için risk uyarısı!

Eskişehir'de çarşı bölgesinin zemininin yumuşak zemin olduğunu söyleyen TMMOB Mimarlar Odası Şube Başkanı Didar Duygu Altuntaş, “Çarşı bölgesinin zemini ciddi riskli. Sıvılaşma riski yüksek. Zemin yumuşak olduğu için tehlikeli” dedi.

Eskişehir Odunpazarı'nda 4 mahalle riskli alan ilan edildi!

Eskişehir Odunpazarı'nda 4 mahallede bulunan bazı alanlar riskli alan ilan edildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Eskişehir'deki riskli binalar yıkılacak!

Hükümetin eski ve atıl durumda olan binaların yenilenmesi için çıkartılan karar sonrası yıkım ve dönüşüm çalışmaları hızlandı. Eskişehir merkezinde bulunan riskli binalar tek tek tespit edilip yıkılacak.

Eskişehir'deki riskli alanlar konut fiyatlarını olumsuz etkiliyor!

Eskişehir'in 8 mahallesindeki 56 hektarlık alanla ilgili 4 yıl önce önce ''Riskli alan'' kararı yayınlanmıştı. Bu kapsamda açıklama yapan emlakçılar, alanla ilgili sürecin uzadıkça bölgedeki emlak fiyatlarının ve satışlarının olumsuz etkilendiğini belirtti.

Eskişehir kentsel dönüşüm projesi 20 Haziran'da görücüye çıkıyor!

Eskişehir Riskli Alan projesi Büyükşehir Belediyesi eski nikah salonunda görücüye çıkıyor. Yetkililer pazartesi günü saat 14.00'da açılışı gerçekleştirilecek proje ofisine Eskişehirlileri davet etti.

Eskişehir dönüşüm projesinin maketi bekleniyor!

Eskişehir Büyükşehir’in afet riskli alanlarla ilgili İstanbul’da iki ay önce tanıttığı proje maketinin, halen Eskişehir’de hazırlanan tanıtım binasına getirilmemesi dikkat çekiyor

Eskişehir Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı yeni binasına taşındı!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Nikâh Salonu, Haller Gençlik Merkezi'ne taşındıktan sonra bina, Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığının idare binasına dönüştürüldü. 8 mahalleyi kapsayan Riskli Alan Projesi maketi burada Eskişehirlilere gösterilecek.

Eskişehir İMO'dan Kentsel Dönüşüm Kurulu talebi!

Eskişehir İMO Afet Riskli Binalar ve Kentsel Dönüşüm için ’Kentsel Dönüşüm Kurulu’ oluşturulmasını talep etti.Bülent Erkul; "Sorunların nasıl çözüleceği ve halka nasıl anlatılacağı, mülk sahiplerinin nasıl ikna edileceği çok önemli" dedi.

Eskişehir Riskli Alan projesi tanıtıldı!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından İstanbul Teknik Üniversitesi’ne hazırlatılan “Eskişehir Riskli Alan” projesi İstanbul’da tanıtıldı. Tanıtım toplantısında proje, maketi üzerinde incelendi.

Eskişehir'de 3 kat üstündeki binalar riskli!

Odunpazarı Kent Konseyi tarafından Hasan Polatkan Kültür Merkezi'nde Eskişehir'de Deprem Tehlikesi Riski ve Depreme Hazırlık Paneli düzenlendi. Fercan Yavuz; "3 katlı ve üstündeki binalar risklidir diyebiliriz." dedi.

Eskişehir'de riskli alanların fotoğrafları çekilecek!

Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm içerisinde bulunan riskli alanlarla ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada 8 mahallede görevli kartı bulunan Büyükşehir çalışanlarının binaları fotoğraflayacağı belirtildi.

eskişehir afet riskli binaların dönüşümü Haberi

eskişehir afet riskli binaların dönüşümü

Yıldız, yaptığı yazılı açıklamada, 6306 sayılı yasa kapsamında afet riski taşıyan binaların dönüştürülmesi ile ilgili çalışmaların devam ettiğini kaydetti.


Eskişehir'de Bakanlar Kurulu kararıyla Tepebaşı ilçesi Mustafa Kemal Paşa, İhsaniye, Hacıalibey, Yeni, Işıklar ve Mamure mahalleleri ile Odunpazarı ilçesi Deliklitaş ve Kurtuluş mahalleleri sınırları içerisinde bulunan 56,4 hektar alan ile Gündoğdu Mahallesi'nde 27 hektarlık alanın riskli ilan edildiğini hatırlatan Yıldız, şunları ifade etti:


"Bu alanlarda yaklaşık olarak toplam bina sayısı bin 980, yaklaşık nüfus ise 15 bin 125'dir. Merkezde yer alan mahallelerde yapılacak dönüşüm için Büyükşehir Belediyesine talebi üzerine yetki devri yapılmış ve hizmet alımları için 2 milyon lira kaynak sağlanmıştır. Riskli bina başvuruları ise ilan edilen riskli alanlar dışında yer almakta olup kentimizin her mahallesinden başvurular gelmektedir. Bu durum afet riskli...