20 / 04 / 2024

Eskişehir akıllı kentsel dönüşüm projesi 2016

Eskişehir akıllı kentsel dönüşüm projesi 2016

Eskişehir'de geleceğin yaşanabilir kentini kurmak amacıyla Tepebaşı Belediyesi'nde "Akıllı Kentsel Dönüşümün Hızlandırılması için Yenileme Modeli" (REMOURBAN) Projesi, 2015 yılı değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

'Eskişehir’in şehir merkezinde zemin zayıf, kentsel dönüşüm hızlandırılmalı!'

Deprem ülkesi olan Türkiye'de kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandırılması gerekiyor. İnşaat Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Başkanı Orkun Kılıç, kentteki binalara ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Eskişehir Büyükşehir'den 10 yıllığına kiralık otel!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Eskişehir Odunpazarı'nda yer alan oteli 10 yıllığına kiraya verecek. Söz konusu kiralama ihalesi 20 Aralık 2023 tarihinde yapılacak.

Anadolu Akıllı Şehir Teknolojileri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Anadolu Akıllı Şehir Teknolojileri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Burak Çifci tarafından kuruldu.

Esenler Akıllı Şehir Teknopark Anonim Şirketi kuruldu!

Esenler Akıllı Şehir Teknopark Anonim Şirketi Esenler'de Mehmet Tevfik Göksu, Zekeriya Çoştu, Yunus Kurt ve Esenler Belediyesi ortaklığında kuruldu.

Eskişehir Yeşilli'de kentsel dönüşüm başladı!

Eskişehir'e bağlı Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir, ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. 

Eskişehir Gündoğdu'da kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Gündoğdu-2 Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nde yıkım çalışmaları başladı. 

Bazı alanlar Esenler Akıllı Şehir Odaklı İhtisas Teknoloji Geliştirme Bölgesi oldu!

Bazı alanlar Esenler Akıllı Şehir Odaklı İhtisasTeknoloji Geliştirme Bölgesi olarak ilan edildi...

Türkiye'nin ilk akıllı kentsel dönüşümü Eskişehir Tepebaşı'nda!

Eskişehir'in Tepebaşı ilçesinden kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor. Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Eren Aka, bugünkü yazısında devam eden çalışmaları kaleme aldı.

Göçler ‘Akıllı Şehir’ yatırımlarını hızlandırdı!

Teknoloji ve dijital dönüşüm hayatımızın her noktasını etkilerken akıllı şehir projeleri de bu büyük dönüşümün bir parçası haline geldi. Akıllı binalar, enerji verimliliğini sağlayan akıllı kentsel aydınlatmalar, en yaygın akıllı şehir uygulamaları olarak gösteriliyor.

Akıllı şehir teknolojileri trendi yükseliyor!

Akıllı şehir teknolojileri yükseliş gösteren trendlerden. 2019'da 83,1 milyar dolar pazar büyüklüğüne sahip akıllı şehirler ekosistemi, 2026'ya kadar 297 milyar dolar büyüklüğe ulaşacak.

Murat Kurum: İlk akıllı şehir projesini hayata geçiriyoruz!

Esenler’de rezerv yapı alanında 60 bin konut ürettiklerini dile getiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Burada dünyanın sıfırdan kurulan ilk akıllı şehir projesini hayata geçiriyoruz" dedi.

Eskişehir'de kentsel dönüşüm atağı!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi önderliğinde Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyeleriyle birlikte bir kentsel dönüşüm protokolü imzalandı. Bu protokole göre Eskişehir'de kentsel dönüşüm çalışmaları öncelikle planlanacak. Dönüşümde öncelik Odunpazarı ve Tepebaşı'na verilecek.

Eskişehir'in Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi hazırlanıyor!

Eskişehir'in hâlihazırda gerçekleşen kentsel dönüşüm uygulamalarına bütüncül bir yaklaşım oluşturacak Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Odunpazarı Belediyesi ve Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliğinde imzalanacak.

Eskişehir akıllı kentsel dönüşüm projesi 2016 Haberi

Eskişehir akıllı kentsel dönüşüm projesi 2016

Eskişehir'de geleceğin yaşanabilir kentini kurmak amacıyla Tepebaşı Belediyesi'nde "Akıllı Kentsel Dönüşümün Hızlandırılması için Yenileme Modeli" (REMOURBAN) Projesi, 2015 yılı değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. 


Belediyeden yapılan yazılı açıklamada. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve başkan yardımcılarına, proje ekibi tarafından 2015 yılında gerçekleşen aşamalar anlatılıp, 2016 yılı hedeflerinin değerlendirdiği bildirildi.

Öte yandan 2016 yılının ilk çeyreğinde Tepebaşı Belediyesi'nin uluslararası ortaklar toplantısına ev sahipliği yapacağı kaydedildi. 


Haber Kentiçi Toplu Taşıma Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


ESKİŞEHİR-Tepebaşı Belediyesinde, Akıllı Kentsel Dönüşümün Hızlandırılması için Yenileme Modeli (REMOURBAN) Projesi 2015 yılı değerlendirme toplantısı gerçekleşti.Tepebaşı Be lediye Başkanı Ahmet Ataç ve başkan yardımcılarına, proje ekibi tarafından 2015 yılında gerçekleşen aşamalar anlatılırken, 2016 yılı hedefleri de toplantıda değerlendirildi. REMOURBAN projesi, Avrupa Birliği'nin 7. Çer çeve Programı'nın bir devamı olarak20Î4-2020 yılları arasında yürürlükte olacak...