19 / 04 / 2024

esnaf borç erteleme

esnaf borç erteleme

Koronavirüs salgınında zarar gören esnaf ve sanatkarların, kredi ve kefalet kooperatifleri kefaletiyle ve Halk Bankası kanalıyla 30 Haziran tarihi öncesi kullandığı düşük faizli kredi borçları üç ay süreyle ertelendi.

Bakan Şimşek’ten esnafa müjde üstüne müjde! O borçlar 6 ay ertelenecek!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten esnafa müjdeli haber geldi. Şimşek, 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından afet bölgesi ilan edilen bölgelerde esnaf ve sanatkarlara Halk Bankasınca kullandırılan kredilerin ödemelerine faizsiz 6 ay daha erteleme yapılacağını aç

Son Dakika! Türkiye'de 2023 yılında  prim borçları ödeme süresi uzatıldı: Borçlara erteleme ve kolaylık sağlandı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde yaşanan zorlu süreç nedeniyle işverenlerin prim borçları ve diğer ödemeleriyle ilgili mücbir sebep düzenlemesi kapsamında önemli bir karar aldı. İşte o kararın tüm detayları...

Türkiye'nin 19 yıllık bilançosu ağır! Tam 2 milyondan fazla esnaf...

Zelzele felaketinin etkilediği 11 şehirde, 126 bin ticarethane ağır hasar gördü. En çok zarar gören ise 48 bin 881 işletmeyle Hatay başı çekiyor. Fakat ekonomik hasarın tek sebebinin depremler olmadığı tespit edildi. Türkiye'de son 19 senede borçlarını veremediği için 2 milyon 260 bin esnaf iflas et

Borcu olanlar dikkat! Ziraat, TEB, Garanti BBVA, ING peş peşe duyurdu! 12 ay geri ödemesiz kredi, borç erteleme...

Deprem bölgesinde mağduriyet yaşayan vatandaşlar için bankalar da yeni adımlar atıyor. Borcu olanlar dikkat! Ziraat, TEB, Garanti BBVA, ING peş peşe duyurdu! 12 ay geri ödemesiz kredi, borç erteleme...

O bankadan ertelemeli kredi imkânı! Üstelik borçları erteleme imkânı var!

Ülkemizde yaşanan deprem dolayısıyla bir yıl boyunca ödemesiz olarak çekilecek kredi imkânı ve faizsiz olarak ertelenecek borçlar bankalar tarafından gündeme getirildi.

ATO'dan bankalara kredi çağrısı: Depremzedenin borçlarını erteleyin!

Deprem bölgesindeki tüccarın kredi borçlarının şartsız, koşulsuz ve faizsiz olarak ertelenmesini isteyen Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, “Esnafın başvuru yapacak hali bile kalmadı” açıklamasını yaptı.

İş Bankası'ndan çok önemli hamle! O borçları tamamen silecekler bir kalemde

İş Bankası tarafından depremle ilgili çok önemli bir adım atıldı. Banka depremden etkilenen vatandaşların borçlarını erteleme, hayatını kaybeden vatandaşların da borçlarını silme kararı aldı.

Depremzede esnafın kredi borcuna faizsiz 6 ay erteleme kararı! İşte detaylar

Deprem bölgesindeki esnafın Halk Bankası'na olan kredi borçlarının 6 ay ertelendiği açıklandı. Ertelemeden kaynaklı faizi Hazine karşılamış olacak.

Dar boğazda olanlar rahat nefes alacak! Resmen duyuruldu, borcu olanlar dikkat

Türkiye Bankalar Birliği milyonlarca kişiyi ilgilen bir duyuru yaptı. Kredi ve kart borcu olanlar rahatlayacak. Milyonlarca kişiye borç erteleme müjdesi geldi. İşte tüm ayrıntılar...

Banlardan müşterileriyle ilgili flaş karar

Bankalardan müşterilere yönelik çok önemli bir adım geldi. Gelen bir son dakika haberine göre Türkiye Bankalar Birliği, depremin bölgedeki ekonomiye yol açtığı olumsuz etkisi sebebi ile borç erteleme yapacağını duyurdu

Pandemide 112 bin 710 esnaf kepenk indirdi!

Kovid-1+9 salgını sürecinde borçları artan esnaflar kepenk indiriyor. Ticaret Bakanı Muş, salgının başından itibaren 112 bin 710 esnafın dükkanını kapattığını belirtti. 

Müjde! 850 bin esnaf borç yükünden kurtuluyor!

Basit usulde vergilendirilen berber, kuaför, tesisatçı, tuhafiyeci, terzi, tamircilerin de içinde yer aldığı binlerce esnafa, matrah ve vergi artırımı konusunda kolaylık sağlandı. 850 bin esnafı ilgilendiren esnaf yapılandırma yasasıyla esnaf borç yükünden kurtulacak.

Kamu arazilerindeki turizm tesislerinin borçları ertelendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kamu arazilerinde yer alan turizm tesislerinin borçları için erteleme kararı aldı. 

esnaf borç erteleme Haberi

esnaf borç erteleme

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, kapsam dahilindeki kredi borçlarından, 1 Temmuz-30 Eylül tarihleri arasında vadesi doğacak olan ve 1 Temmuz tarihi itibarıyla itfa edilmeyenler, başvuru şartı aranmaksızın ilgili mevzuatına göre faiz tahakkuk ettirilerek, taksit sayısı değişmeksizin üç ay süreyle ertelenecek.

Sputniknews'te yer alan habere göre, kredisi ertelenen esnaf ve sanatkarlardan, erteleme dönemi boyunca çalışan sayısını azaltmayacağına yönelik olarak taahhütname alınacak. Çalışan sayısını azaltan esnaf ve sanatkarlar da erteleme kapsamında çıkarılacak.

Karar kapsamında ertelenen krediler için erteleme süresi sonuna kadar herhangi bir takip işlemi başlatılmayacak. Erteleme işlemi maddi ve şahsi teminat durumunu değiştirmeyecek, borçlu ve müteselsil kefillerine de kefaletten çekilme hakkı da vermeyecek. Yapılan erteleme süresince hesaplanan gelir kayıpları, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca ödenmeye devam edilecek.

Borçları ertelenen esnaf ve...