20 / 04 / 2024

esnafa kira indirimi nasıl alınır 2021

esnafa kira indirimi nasıl alınır 2021

TBMM'ye sunulan Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile zincir marketlerin; şehir dışına çıkarılması, şehir içinde kalacak olanların 200 metrekareden büyük olmaması amaçlanıyor.

Milyonlarca esnafı ilgilendiriyor! Yarın son gün!

30 Nisan milyonlarca vatandaş için ayrın kritik gün. İş yerlerini kapatmak zorunda kalan esnafa kira desteği ödemeleri için başvurular yarın sona eriyor. İşte tüm merak edilenler...

Kiracı esnafa yeni destek!

TBMM'ye sunulan Türk Borçlar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ile iş yerlerinin kira giderlerinin azalan ciro oranınca hesaplanan kısmının Hazine tarafından karşılanması amaçlanıyor.

2021 esnaf kira yardımı nereden yapılacak?

Esnafa kira yardımı için açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, büyükşehirlerdeki iş yerlerine 750, diğer illerdekilere ise aylık 500 TL kira yardımı yapılacağını açıkladı. Peki 2021 esnaf kira yardımı nereden yapılacak? İşte tüm merak edilenler...

Esnaf kira yardımı ne zaman bitecek?

İş yeri kira olan esnafa, üç ay süreyle aylık 750 lira kira desteği verilecek. Peki esnaf kira yardımı ne zaman bitecek? İşte tüm merak edilenler...

Esnaf kira yardımı kimlere verilir 2021?

1000 TL esnaf desteği ve 750 TL kira yardımı için gözler resmi açıklamalara çevrildi. Kabine toplantısının ardından esnafa kira yardımı müjdesi geldi. Peki esnaf kira yardımı kimlere verilir 2021? İşte tüm merak edilenler...

Esnafa kira müjdesi! O ilde esnaftan 3 yıl boyunca kira alınmayacak!

Depremin ardından iş yerlerinin neredeyse tümünün yıkıldığı Malatya’da ticari hayatın durmaması amacıyla harekete geçen büyükşehrin sağlamlığını ve kalitesini ispat etmiş tesislerini esnafa tahsis etti ve  esnaftan 3 yıl kira alınmayacağını söyledi.

Küçük esnafa kira darbesi! İş yeri kiraları beşe katlandı, kirasını ödeyemeyen kepenk indiriyor!

Küçük esnaf fahiş orandaki kira artışlarından oldukça dertli. Geçen yıl 10 bin lira kira ödeyen bir esnaf bugün 50 bin liralık astronomik rakamlarla karşılaşırken, kirasını ve diğer giderlerini karşılamakta zorlanan çoğu esnaf kepenk kapatıyor.

KDV ve iş yeri kira stopaj oranı indirimi bugün sona eriyor!

Mevduat stopaj indiriminin son durumu merak ediliyor. KDV ve iş yeri kira stopaj oranı indirimi bugün sona eriyor. 

AVM'ler için ciro kirası talebi!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, AVM'lere ilişkin açıklamalarda bulundu. "Bazı AVM yönetimlerinden ciro kirası ya da kira indirimi konusunda beklediğimiz yaklaşımı göremedik" diyen Öncel, bazı AVM'lerde ortak gider protestosu yapılabileceğini dile getirdi.

Koray GYO'dan yüzde 25 kira indirimi!

Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, koronavirüs kaynaklı olarak faaliyet hacminde önemli ölçüde düşüş yaşanması nedeniyle kiracılarına 01 Haziran 2021-31 Ağustos 2021 tarihleri arasında geçerli olmak üzere yüzde 25 oranında indirim yapacak.

Kiralarda pandemi indirimine Yargıtay vizesi!

Bursa ve Ankara kentlerindeki iki esnaf tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sebebiyle kira indirimi talep etmesi yeni bir kararı doğurdu...

Sakarya Erenler Belediyesi'nden esnafa kira yardımı!

Sakarya Erenler Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda belediyeye ait iş yerlerinden kira alınmamasına karar verdi. 

Kayseri Develi Belediyesi'nden esnafa kira müjdesi!

Kayseri Develi Belediyesi koronavirüs ile mücadele kapsamında mülkiyeti belediyeye ait iş yerleri için 4 ay kira desteği verileceğini açıkladı.

TSKB GYO, AVM'lerinde sabit kira indirimi uygulayacak!

TSKB GYO'nun AVM'lerin Nisan-Haziran 2021 döneminde sabit kira indirimi uygulanması ve uygulanacak olan indirim oranlarının belirlenmesi hususlarında Şirket Genel Müdürlüğü yetkili kılındı. 

Veli Ağbaba'dan esnafa kira desteği açıklaması!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, esnaflar için yapılan kira desteğinin yeterli olmadığına dikkat çekti ve kiralarla ilgili yeni bir destek tavsiyesinde bulundu.

Almanya'da esnafa kira yardımı nasıl yapıldı?

Almanya'da şu anda ev sahibine kirasını ödeyemeyen, vergi- sigorta, elektrik- su parası borcu olan esnaf yok. Aynı zamanda hiçbir esnaf iflasla karşı karşıya kalmadı. Devlet, esnafa kira desteğinden, vergi ve fatura yardımına kadar birçok ödeme yaptı.

Akhisar Belediyesi'nden esnafa kira yardımı!

Manisa Akhisar Belediyesi, meclis toplantısında aldığı kararlar doğrultusunda belediyeye ait kiracılardan 15 Nisan 31 Mayıs tarihleri arası kira bedellerini almayacak.

Esnafa verilen kira desteğinden 1 milyon 200 bin kişi yararlandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, esnafa verilen kira desteğinden 1 milyon 200 bin kişinin faydalandığını söyledi.

esnafa kira indirimi nasıl alınır 2021 Haberi

esnafa kira indirimi nasıl alınır 2021

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını birçok sektörü derinden etkiledi. Esnaf iş yapamaz duruma gelirken, mülk sahipleri kiralarını alamadı. Hükümetin Covid-19 pandemisine karşı aldığı tedbirler kapsamında, bir yılı aşkın süredir kepenkleri kapalı bekleyen esnaf iş yerlerinin kira, fatura ve borçlarını ödeyemedi.

PANDEMİ ONLARA YARADI

Esnafın ekonomik kriz nedeniyle kepenk kapatmak zorunda kalırken, Türkiye'nin 81 ilinde, tüm ilçelerde, beldelerde, köylerde, hatta her sokakta faaliyet gösteren zincir marketler ise satış rekoru kırdı. Marketler, cirolarını artırmakla kalmadı, dijital aplikasyonlar ve online satışlar ile karlarını artırdı. 

CİROLARINI ARTIRDILAR

BİM, 2019 yılında 40,2 milyar TL olan cirosunu, 2020 yılında 55,5 milyar TL'ye; Migros, 2019 yılında 22,9 milyar TL olan cirosunu, 2020'de 28,8 milyar TL'ye, CarrefourSA 2019-2020 dönemi cirosunu, yüzde 24 artışla- 6,4 milyar...