18 / 04 / 2024

2021 esnaf kira yardımı nereden yapılacak?

2021 esnaf kira yardımı nereden yapılacak?

Esnafa kira yardımı için açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, büyükşehirlerdeki iş yerlerine 750, diğer illerdekilere ise aylık 500 TL kira yardımı yapılacağını açıkladı. Peki 2021 esnaf kira yardımı nereden yapılacak? İşte tüm merak edilenler...



2021 esnaf kira yardımı nereden yapılacak?

14 Aralık tarihli Kabine toplantısı sonrası milyonlarca esnafın beklediği müjde geldi. Pandemi sürecinde ekonomik anlamda sıkıntılardan geçen esnafa kira desteği verecek. 

Geçtiğimiz günlerde geçekleşen kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İş yeri kira olan esnafımıza üç ay süreyle büyükşehirlerde aylık 750 lira, diğer illerde ise 500 lira kira desteği yapacağız" diye konuştu. 

"Yıl sonuna kadar yüzde 20'den 10'a indirdiğimiz gayrimenkul kiralarındaki stopaj oranının uygulama süresini 1 Haziran'a kadar uzatıyoruz'' diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yüzde 18'den yüzde 8'e indirdiğimiz iş yeri kiralama hizmetlerindeki KDV oranını 1 Haziran'a kadar yüzde 8 olarak uygulamaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan müjdeye göre, iş yeri kira olan esnafa, üç ay süreyle büyükşehirlerde aylık 750 lira, diğer illerde ise 500 lira kira desteği yapılacak. Esnaf kira yardımı, koronavirüs süresi boyunca zor durumda kalan kiracı iş yeri sahiplerine verilecek. 

2021 esnaf kira yardımı nereden yapılacak?

Henüz sadece başvuru şartlarının genel hatları belirtilen kira yardımı için başvuru süreci resmi merciler tarafından açıklanacak. Detaylar belli olduğunda haberimizin içerisinde yer alacak.

5 soruda 'esnafa kira yardımı' tüm detaylarıyla!

Kira düzenlemesinin detayları belli oldu!


Geri Dön